Laat je maar lekker met de Kia Sportage gaan

Auteur: , 14 Reacties

Die maakt je avond zonder zorgen. Pas als je niet meer op je benen kunt staan, is Kia tevreden en voldaan.

Kia Sportage op de IAA

Door de gisteren in ons automotive heldendicht bezongen komst van de BMW 225 xe krijgen ze het in Korea knap warm, en dus is het geen overbodige luxe dat de voorloper in dit segment, de Kia Sportage, een grondige facelift kreeg. Levenscycli worden door moderne techniek en een aanbodstoename steeds korter in de autowereld.

Met deze vierde generatie kan de Sportage er de komende jaren weer volop tegenaan. Nieuw zijn een 1.0 ecoTurbo driecilinder (bij concerngenoot Hyundai goed voor maximaal 120 pk) en een zeventraps dubbelkluts-transmissie.

Met de komst van modernere en extra zuinige motoren kan de Kia er weer even tegenaan. We voorspellen dan ook dat menig cultband de bestaande Dodge Ram verruilt voor een Kia Sportage, die ook dit keer zijn kenmerkende tijgergok-grille behield.
14 reacties

Gaaf ding, wel even dikke wielen er onder dan! Zeker voor een Kia oogt dit wel lekker hoor, ookal zou ik m niet snel kopen. Want Kia. Maar toch.
@jobberns: “zeker voor een KIA” en “want KIA”

Hij is gewoon erg netjes. Niks op aan te merken.
Alsof ze aan het eind dachten: “kut, die grille moeten we er ook nog op een of andere in zien te flansen”
@rodger: I feel you.. Hele auto ziet er leuk uit.. maar die grille.. wow :| Net een Cygnet……
De kia lijkt ook wel op ma stoopje….
Vind m iets teveel picanto. Lijkt wel een opgepompte versie daarvan.
@camber24: Als deze je te pittig is dan heeft Hyundai zustermodel Tucson voor je. Die is niet pittig maar zout (net als de Tuc koekjes).
Vreemd neusje
Zag van de week de nieuwe Tukzon rijden. Mooie wagen zeg!
De Sportage daarentegen vind ik ietwat vreemd. Het klopt allemaal net even niet. Bij hun voorgangers had ik dat juist andersom.
Zo… Alsof ze begonnen bij de achterkant met het ontwerpen van een mooie volwassen auto. Er halverwege achterkwamen dat dit niet erg goed past bij de ‘jonge’ uitstraling die het merk wil hebben en vervolgens er maar een neus op getekend hebben die de doelgroep die op de kleuterschool zit aanspreekt. Zo komt het gemiddelde nog enigszins goed uit…
Auto zelf ziet er los van de grill prima uit. Maar een 3cilinder? Kom op zeg..
die link hahahaha
Ik vind het een bij elkaar geraapt zooitje. Je ziet dat ze verschillende trends gewoon in het wilde weg op de auto hebben geplakt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).