Zes goede redenen om de Renault ZOE te kopen

Branded content, 41 Reacties

De Franse EV is een prima keuze voor de (zakelijke) automobilist die wil overstappen naar een elektrische auto. We leggen je haarfijn uit waarom dat zo is.

Renault Zoe

1. 4% bijtelling

Zoals bekend zijn met ingang van 2017 de bijtellingspercentages voor vrijwel alle typen auto’s gelijkgetrokken. Alleen volledig elektrische auto’s als de Renault ZOE zitten momenteel in de 4%-categorie, auto’s met een andere aandrijflijn zitten automatisch in de 22%-categorie. Dat kan op jaarbasis natuurlijk forse besparingen opleveren voor de zakelijke rijder!

2. De vormgeving

Vooruitstrevende aandrijflijnen gaan niet zelden gepaard met een futuristisch uiterlijk. Renault heeft bij de vormgeving van de ZOE echter de balans weten te vinden tussen uiterst modern en gangbaar. Een representatieve auto dus, die op de juiste manier opvalt op de weg.

3. Actieradius

Range anxiety weerhoudt veel (zakelijke) automobilisten ervan om zich aan de elektrische auto te wagen. De ZOE heeft echter een actieradius van 400 km volgens de NEDC-cyclus. Dit komt neer op ongeveer 300 reële kilometers in de praktijk. Voor verreweg de meeste automobilisten in Nederland is dat ruim voldoende om van en naar het werk te komen.

4. De rust van elektrisch rijden

Dit puntje neigt misschien naar vloeken in de kerk, want stiekem houden we allemaal van brullende motoren en alles wat daarmee gepaard gaat. Toch biedt een EV als de ZOE dusdanig veel rust onderweg dat zelfs de meest verstokte petrolhead er wel aan verslingerd moet raken. Denk naast het geluid bijvoorbeeld ook aan het totale gebrek aan trillingen. Je moet het een keer ervaren om het te geloven, maar zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!

5. De Renault ZOE is een betaalbare EV

Misschien wel de allerbelangrijkste reden om voor de ZOE te kiezen! EV’s zijn over het algemeen duurder dan hun equivalenten met een interne verbrandingsmotor. Renault heeft het echter voor elkaar weten te krijgen om de ZOE tegen een aantrekkelijke prijs in de showroom te kunnen zetten, hij is namelijk leverbaar vanaf 24.990 euro voor de Life batterijhuurversie met de nieuwe Z.E. 40 batterij. Bij een batterijhuurversie kies je ervoor om de auto aan te schaffen en de batterij te huren voor een bedrag vanaf 69 euro per maand. Je kunt de ZOE ook inclusief de batterij kopen, voor een vanaf prijs van 32.890 euro voor de ZOE Life versie.

6. Opladen is een fluitje van een cent

Nederland heeft inmiddels een aardige infrastructuur voor het opladen van elektrische auto’s op poten gezet, maar hoe zit het als je binnen Europa op vakantie wilt met je ZOE? Wees gerust. De speciale ZE TRIP en ZE PASS apps vertellen je precies waar je je ZOE kunt opladen. Bovendien is het mogelijk met de Z.E. Connect en My Z.E. [email protected] services op je telefoon informatie als het laadniveau, de verwachte resterende actieradius en andere zaken te checken, zodat je nooit voor onprettige verrassingen komt te staan.

7. Meer weten?

Dat kan! Check renault.nl/zoe.41 reacties

Keks karretje. Zelf zou ik een Chevrolet Bolt kiezen, 8K duurder, netzoveel of nog meer breekbaar plastic, maar net wat ruimer en meer range.
Wat mij steekt: de speciale parkeerplaatsen met laadpalen zijn vlak voor de deur van fastfoodrestaurants en winkels, laat die invaliden maar een paar meter omlopen! En dat terwijl deze overmaatse golfkarren meer subsidie trekken dan mensen met een rolstoel.
Die €69 huur is voor als je maximaal 7.500 km per jaar rijdt en dat is nu juist wat een zakelijke rijder NIET doet.
Als je dagelijks 100 km woon-werk verkeer rijdt, dan zit je op 500 km per week.
Uitgaande van vakantie, snipperdagen en af en toe een griepje rij je 45 weken per jaar en zit je al snel boven de 20.000 per jaar.
In dat geval betaal je dus al het maximum van €119 per maand aan huur voor de accu’s.
@bertorelli: Als je weinig kilometers maakt, dan is volgens mij een gewone Clio een stuk goedkoper.
Aanschafprijs is aanzienlijk lager.
Geen accuhuur van €69 maar een MRB van €40.
Van die 3 tientjes verschil kan je zo’n 300 km aan benzine kopen.
Voordat je het prijsverschil er dan uit hebt ben je wel even verder.

En dan heb ik het nog niet eens over het geklungel met snoeren en het zoeken naar een laadpaal elke keer. Of je moet een eigen oprit of garage hebben, maar dat heeft ook niet iedereen.
@bertorelli: als een elektrische auto over een aantal jaren normaal is, krijg je geen drol terug voor je nu nieuwe auto met verbrandingsmotor. Daarnaast zou je een deel van de baten van een elektrische auto straks kunnen uitdrukken in minder CO2-uitstoot, wanneer je groene stroom gebruikt. Ook wat waard voor de minder egocentrische autorijder
@appelvis: vooral met batterijduur zijn ze erg populair als tweedehands.. not.

Grappig ding, maar niks voor mij. Veels te hoog, ik wacht wel op de Model 3.
@flutterby: aannemelijk is dat de batterijtechnologie straks zo ver ontwikkeld is, dat elektrische auto’s een prima levensduur zullen genieten
@appelvis: Precies. Dus de huidige EV is straks net zo goed niets waard, want levensduur nu nog zeer beperkt. Doe mij toch maar die Clio,. Of nog beter: geen Renault ;-)
@flutterby: Batterij duur is niet het probleem, die lease je, de wagen wordt eigendom.
Dus altijd verzekerd van een goed werkende accu.
@appelvis: ga we nu op de toer dat alle berijders van verbrandingsmotoren egocentrische wezens zijn? Hou toch eens op met dat be lerende vingertje , laat een ieder zijn keuze maken.
@toniominestrone: wat een domme reactie. Ik noem berijders van auto’s met een verbrandingsmotor (i.p.v. berijders van een verbrandingsmotor; zal ik eens proberen als ik jou was) helemaal niet egocentrisch. Ik stel slechts dat iemand die een elektrische auto koopt waarschijnlijk geeft om het milieuprobleem, wat niet past bij een egocentrisch persoon
@appelvis: om mijn part dan zetten ze een elektrisch hok op de oprit, zolang de baas betaalt… maar als ik zelf moet betalen (en de baas legt niets bij!) Dan is de keuze heel makkelijk: financieel aantrekkelijk en iets waar ik met plezier in rijd. En dat is dus geen elektrohok met een aanschaf van 25.000 maar dat gevoel kan ook uit een mercedes van 3000 euro.
@appelvis: Duidelijk een product van de linkse eco beweging, altijd met een vingertje wijzen naar anderen, of het nu gaat om een foute zinsopbouw of een vervuilende krachtbron, altijd doen of je wijsheid in pacht hebt, misselijkmakend wereldvreemde mannetjes die kwijlend achter oom Jesse aanhobbelen!
@appelvis:
Gelul.
Van de bovenste plank.
Iedere Tesla rijder/ Outlander PHV rijder is in principe allereerst belastingontduiker
Als iedere Tesla of Outlander geen fiscaal voordeel meer geeft worden er zero verkocht.
Als je echt om het milieu geeft, neem je geen kinderen.
@desjonnies @toniominestrone: lees toch eens goed, man
@desjonnies: Dan missen ze hun papadag!😊
@appelvis:
Grutjes nog an toe zech.
@appelvis: 1 woord: Export.
69 euro per maand voor een batterij, of 32 K + voor zo’n knullig konijnenhok. Hoop dat veel mensen dit af zal schrikken.
@nopetrolnofun: Hetzelfde konijnenhokje met dieselblokje en een beetje opties kost je ook snel €20.000.

Wat ook nog eens het verschil kleiner maakt in de leaseprijs is dat hier alleen maar goedkope stroom, ipv dure brandstof in moet, de wegenbelasting een mooi rond getal is, en het onderhoud goedkoper.
@fiestacruizer: Dan alsnog veel goedkoper in aanschaf, betere restwaarde en je komt nooit stil te staan en het ziet er beter uit.
Eindelijk eens een fatsoenlijke advertorial die dan ook het lezen waard is.

Zo door gaan heren!
Het feit dat er een advertorial voor de Renault Zoe is geeft al aan dat het niet al te best met de auto gaat, en dus denk ik dat het niet het jaar van de Renault Zoe gaat worden
zeg @MauritsH of andere enthousiasteling: Geef ons dan ook een leuke berekening waaraan je kan zien dat zo’n Zoe goedkoper is voor jouw, als leasert, als je 7500 of 15000km rijdt. Dat tov een vergelijkbare Clio.
Ik heb in een Zoë gereden…Inderdaad erg stil en trillingvrij. Maar de kosten lopen naar mijn mening nogal snel op.
Zo blijft een benzine-auto goedkoper en zijn EV speeltjes voor de dikke beurs (van eoa hipster).
Zakelijk kopen met bovenop de normale afschrijving nog 36% Milieu Investeringsaftrek en tegen zakelijk tarief laden a 16ct per Kwh geeft mij een km prijs van rond de 15,5 ct bij 40.000 km per jaar. Wie doet dit goedkoper met een nieuwe auto?
Kobus, als je er 40 000 km per jaar mee wilt gaan rijden dan zou ik er de pantograaf bij bestellen en een goed gesprek gaan voeren met prorail.
@kempenaer: ik heb een tijd 60k p/j gereden en dat had prima gekunt met een Zoë. ’s ochtend 100 km heen en ’s avonds 100 km terug.
-edit: klopt, dat staat erbij-
Zijn er meer mensen hier die geen gebruik maken van punt 7.??
@kennone: De titel zegt: 6 redenen… ik kan niet zo goed tellen,.. maar puntje 7 sla ik dus (net als jij) ook maar even over.
@Kempenaar, ik heb gebeld met prorail maar ze willen nog geen intercity aanleggen van Hoorn naar Leeuwarden😅. En met de bus is het 2 1/2 uur heen en dan nog terug in een veel te volle bus.
En als je die 4% bijtelling niet over de accu betaalt dan mogen ze van mij ook de stoelen, het stuur en de wielen in die constructie stoppen.
Het interessante bij dit soort auto’s is dat de techniek redelijk simpel is. Uitlaat, versnellingsbak en koppeling heb je niet. Remmen gaan langer mee. Olie, bougies, waterpomp , bobines en distributie zijn er ook niet. De accu is zeer makkelijk te vervangen (binnen de minuut als het moet). De elektromotor vervangen is ook goed te overzien.
Ik vind het wel flauw dat 400km = 300km als prima wordt gekenmerkt omdat het woonwerk bestendig is. Een auto koop je ook voor het gemak en luxe op elk moment het land door te kunnen. Wat heb je aan een auto die elke dag om 18:00 nog maar 100km range over heeft?
Ik overweeg EV omdat ik doorgaans niet verder hoef dan 50km en verder niet veel buiten de stad kom, maar elke dag 70% van de accucapaciteit vragen lijkt me wat krap bemeten.
Tesla adviseert om de accu’s niet dagelijks tot 100% te laden maar 85% aan te houden. Als dit ook bij de ZOE geldt dan ga je dus al van 400 naar 340 NEDC dat betekent 255 praktijk, 220 bij heet/koud/regenweer..
Nope zelfs gratis nog niet!
Ik mis nog het feit dat het onderhoud van de Zoe minder dan de helft van de Clio is. €85,= voor een kleine beurt, €115,= voor een grote beurt. Geen distributieriem om te vervangen en na 90’000 km zijn mijn remmen nog steeds niet versleten.
@advandermeer: maar er zijn zat Zoe’s van 3 jaar oud te vinden die voor minder dan de helft worden aangeboden. M.a.w. de afschrijving van deze dingen is hoger dan die besparing in onderhoud je oplevert.
Natuurlijk draait het allemaal weer om de prijs he…
Hey! De advertentie is weer terug.
Valt me nog steeds op: titel: reden om te KOPEN.
En dan in punt 1 over BIJTELLING te beginnen.
@gregorius: Als je een auto zakelijk KOOPT moet je er ook bijtelling over betalen als je meer als 500 km per jaar privé rijdt. Over het algemeen is een EV kopen veel voordeliger als leasen omdat de leasemaatschappij er kritisch berekend en uit gaat van het slechts geval.
De paar keer dat ik de Zoë op straat heb gezien, was ik onder de indruk. Mooie lijnvoering, compact bakje, netjes afgewerkt. De prijs zou voor mij geen dealbreaker zijn. Want minder ellende met de typische minkantjes van ICE-voertuigen. Met al die turbo’s, injectie-systemen, catalysatoren, recirculatie van uitlaatgassen etc, nokkenriemspanners, automaten met veels te veel koppelingsplaten… De kans dat er met een ICE wat misgaat is veel hoger dan bij een EV. En die kost zie ik niet terug in alle opmerkingen over de prijs. Bovendien rijdt het ook een eind beter dan een doorsnee ICE: je krijgt voor je geld veel meer comfort. OK, je hebt geen sportieve sound. Maar door al dat gepruts met in- en uitlaattrajecten op ICE-mobielen heb je dat ook nauwelijks meer op benzinemotoren. Laatst bij een testrit met een 228i was mijn gevoel: ze hadden er beter een elektrische bak van gemaakt, zo weinig emotie dat je krijgt uit zo veel power. Wel veel fake aanvoelend luidsprekergeluid. Je kan me altijd porren voor een atmo 6-in-lijn of boxer-zonder-turbo, maar die maken ze helaas niet echt meer. Samengevat: go, Zoë. En Renault, als je een elektrische roadster op de markt brengt, dan kom ik zeker een testrit maken. Tot dan blijft het een MX-5.
Renault heeft tenminste zo’n auto. Overigens wel erg krap achterin….
Leuke URL trouwens :6-redenen-waarom-2017-het-jaar-van-de-renault-zoe-wordt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).