7 zaken die we weten over de nieuwe Mercedes AMG GT R

Auteur: , 29 Reacties

Later dit jaar mogen we een extra gepeperde versie van de Mercedes AMG GT verwachten. Dit is er tot nu toe bekend.

Mercedes-AMG GT Black Series

Het is inmiddels een gebruikelijk recept bij Mercedes. Een lichtere, hetere versie maken van een regulier sportmodel. Recente voorbeelden zijn de C63 AMG Black Series en de SLS AMG Black Series. Ook van de AMG GT komt er een extra lekkere variant.

1. AMG GT R: geen Black Series

Mercedes zal de serienaam ‘Black Series’ niet gebruiken voor dit model. Het klinkt misschien wat minder logisch in de oren, maar de hete Merc zal de naam AMG GT R met zich meedragen. Of er in een later stadium een nóg hetere AMG GT Black Series gaat komen is niet duidelijk.

2. Meer paarden

Dat mag natuurlijk geen verrassing zijn. Een AMG GT S is met 503 pk alles behalve een langzame auto, maar u weet: meer is altijd beter. Naar verwachting krijgt de GT R 570 pk. Door de combinatie met een minder zware body, zal de AMG GT R een flink pittige sportwagen worden.

3. Onthulling deze zomer

Mercedes zal tijdens het Goodwood Festival of Speed in juni het doek trekken van de hete tweezitter. Meer details zullen vermoedelijk in het najaar bekend worden gemaakt.

4. Lichter, duurder, sneller

Voor dik 165.000 euro is een AMG GT S van jou. Hoeveel de GT R hierboven komt te zitten is nog niet bekend. De vierwieler zal zo’n 60 kg minder wegen dan zijn reguliere broertjes. Dit brengt het drooggewicht op ongeveer 1520 kg.

5. Je moet erbij zijn

Van BlackBerry tot iPhone, ook bij deze GT R moet je erbij zijn. Dealers zullen allemaal een handjevol GT R’s krijgen om te verkopen. Ben je er niet op tijd bij, dan pis je mogelijk naast de pot.

6. Andere look

Het verschil tussen een ‘gewone’ AMG GT en de GT R is straks goed te zien. Het model zal een vaste, carbon spoiler krijgen. Ook aanwezige splitters en een dikkere diffuser zullen de aandacht trekken. De grille zal nog het meeste weg hebben van de AMG GT3 racer. Daarnaast krijgen de vier pijpen een hexagonale vorm en zullen deze van titanium zijn.

7. Sleutelen vanuit het interieur

Het aangepakte onderstel zal uitgebreid in te stellen zijn vanuit de auto. De GT R krijgt 20-inch wielen achter (325/30) en 19-inch wielen (275/35) voor. Van de AMG GT komt vermoedelijk in 2018 nog een cabrio. Of deze sportieve GT R later ook als Roadster leverbaar zal zijn worden? Denk maar van niet.29 reacties

Dat zal wel richting de 2 ton gaan voor dit speeltje. Dat is per stoel een ton. Mijn stoelen zijn ietsepietsie goedkoper, verschil moet er zijn
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Anyway ik hoop dat ie snel komt, dit klinkt goed.
Mwa vind het nog steeds geen waardige opvolger van de sls
@thefmanl: De AMG GT is ook geen opvolger van de SLS. De AMG GT is een apart model dat zich concurreert met de Porsche 911.
Met deze auto moet de concurrentie serieus mee uitkijken. Bij motortrend zijn ze er helemaal verliefd op en die zijn wat gewoon. Het is overigens ook ene prachtige auto!
Binnekort amg gt r s -_-
@ritchie: hahaha True!
@ritchie: En daarna de AMG GT R S Black Series
@mercedesclk350: en dan een AMG GT R S Black Series Final Edition
@lambo4all: eerst de “edition 1” hè!
@C220AMG: daarna AMG GT 180 Kompressor
Reden van het verdwijnen van het black series label is omdat er weer een paar linkse gekken tegen de benaming zijn. Zou racistisch ofzo moeten zijn, tuurlijk… Benieuwd hoe de GT-R zich gaat meten aan de Porsche, zou wel gaaf zijn als hij de rondetijden weet te verslaan van een Porsche. De expertise zullen ze vast en zeker in huis hebben!
Zag overigens laatst een on gebruikte SLS black staan, €700.000 vroegen ze er volgens mij voor. Kopen dus deze GT-R
@henkhupelschoten: Denk je? Mercedes bouwt heerlijke auto’s en ik ben zeker fan van het merk, maar de snelste rondetijden is nooit zo hun ding geweest. Hoeft ook helemaal niet vind ik, die lach op je gezicht en die piep in je oren is veel leuker.
@berlinetta: Turbo motoren, F1, DTM, GT3, 4matic etc. AMG is de laatste tijd veranderd. Dat lekkere gebrul hebben ze (gelukkig!!!) nog steeds maar de nieuwe C63 is niet meer te vergelijken met de gouwe ouwe. Zo ook bij de E63, ben al helemaal benieuwd bij de W215 wat dat machine gaat presteren. Overigens klopt het wel dat ronde tijden niets voor hun is maar wie weet…
@henkhupelschoten: Nou ja zeg, politiek correct gelul. Ik ben zelf een donkere jongen. Ik heb het nooit aanstootgevend gevonden, sterker nog ik vind het een hele eer dat het Black Series heeft mogen heten. Van mij mag het ook zo blijven voor de komende miljoenmiljard jaren.
@AutomotiveDesigner: helaas zijn er een aantal blanke betweters die voor jou bepalen dat jij je aangesproken voelt. En die lui kunnen zo hard schreeuwen dat overheden en bedrijven massaal overstag gaan.
@henkhupelschoten: Echt? Als dit zo doorgaat kun je straks als blanke man niet eens meer een zwart pak dragen zonder dat een donker persoon zich aangesproken voelt. Of, zoals @lekbak al aangeeft, en blanke betweter bepaalt dat donkere mensen zich aangesproken moeten voelen. Wanneer snappen al die moraalridders nou eens dat niet elk gebruik van het woordje zwart of black als verwijzing naar de donkere medemens bedoeld is?
We wachten af, het zal zeer zeker een peperduur speeltje worden!
510pk voor de AMG GT S f;)
@granlusso: ze zijn vergeten hp naar pk om te rekenen :)
@dutchcars1999: is daar ren verschil tussen dan?
@elias: 1 hp is 1,014 pk
Is de nurburgring het algemene circuit om nieuwe auto’s te testen?
Nog altijd liever de SL65AMG Blackseries.
Zou Nissan nog een beetje stampij gaan maken over de naam?
AMG R-GT zou beter zijn.. En de R ervoor maakt het onderscheid dan ook gelijk iets duidelijker..
Amg gt heeft 510 pk! 503 britse pk’s want die meten het op de een of andere manier anders.
Ben ik de enige die een gewichtsreductie van 60 hele kilo’s nogal weinig vind op een wagen van bijna 1600kg?
Daar moet toch wel meer af te snoepen zijn?
8. Hij wordt niet zo snel als een Nissan GT-R 😛

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).