Verrassing: Mercedes-AMG GT komt ook als Black Series

Auteur: , 25 Reacties

Net zo onverwacht als die verre liefde die tóch in studio is van Al you need is love, de komst van deze Mercedes-AMG GT Black Series.

Mercedes-AMG GT Black Series

Terwijl ze zich in Affalterbach ogenschijnlijk bezighouden met onbenulligheden als de net-niet C 450 AMG wordt 300 kilometer verderop een extra lekkere Mercedes-AMG GT klaargestoomd voor zijn publieke debuut. Onder de welbekende naam Black Series (die niet per se zwart zijn) krijgt de AMG GT ongetwijfeld nog een extra schepje power en carbon.

De ‘standaard’ AMG GT moet het doen met een schamele 462 pk, bestel je de AMG GT S dan krijg je 510 pk. Dat daarmee de limiet van de 4-liter biturbo V8 nog niet bereikt is moge duidelijk zijn, zo’n 600 pk voor een lekker brute Black Series zou toch moeten kunnen. Of zou AMG dan toch nog één keer die lekkere atmosferische 6,2 V8 in het vooronder hangen, zoals ze wellicht ook gaan doen met de GT3-racer? Dan blijft er zelfs nog ruimte over voor een leuke variant tussen de GT S en het aanstaande topmodel.

Volgens AMG-eindbaas Tobias Moers tegen het Britse Autocar is de AMG GT Black Series een auto die wel moét verschijnen, al komen Black Series meestal pas tegen het einde van de levenscyclus van een model en moeten we dus even geduld hebben. We vragen ons af of dat lange wachten wel echt nodig gaat zijn, al voor de officiële introductie werden er extra potente AMG GT’s gespot op de groene hel, getuige onderstaande video.25 reacties

Vroeger of later, maar dát ie zou komen is voor mij geen verrassing.
Goed nieuws, is echter niet echt een verrassing.
Vroege vogel zeg, lekker geluidje als ie de karussel uit komt! Ik las gister een artikel van motortrend dat Mercedes toch aan het denken is over een hypercar, hopelijk eentje op de c111 waar ze vroeger al een eeuwigheid mee bezig waren. Maar ik denk meer dat het derichting op zal gaan van dat forza concept. (verbeter het maar als ik het fout heb. Ik zou echt niet weten welk spel) achja gewoon weer gaan afwachten.
@henkhupelschoten: je bedoeld gran turismo 6 zeker?
Ik hoor turbo’s.
@whooter: Inderdaad, deze klinkt totaal niet als het M159 blok uit de SLS.
@whooter: ik hoor vooral een tamelijk tam motorgeluid. Echte turbo geluiden heb ik niet kunnen ontdekken
Lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat ze hier die atmosferische 6,2 V8 in gaan lepelen. Bij mijn weten is het nog nooit gebeurd, dat men een volledig andere motor gebruikt in een Black Series tegenover de gewone versie.

Ook is die 6,2 V8 ondertussen op pensioen gestuurd, en opgevolgd door de 5,5 liter biturbo V8. Gaan ze die dan gebruiken? Wederom, lijkt me onwaarschijnlijk.

Ook de 600 pk lijkt me bijzonder optimistisch. Traditiegewijs komt er tot maximum 60 pk bij, dus reken maar op 570 pk in het beste geval, dus misschien ook wel 550 pk. Maar liever weinig pk’s er bij, en veel kg’s er af, dan omgekeerd.
@SimonMc: Nu ik er wat over na denk, is dit eigenlijk best wel een moeilijke. Zouden ze het aandurven om hier nog veel meer vermogen uit te gaan peuteren?

De trend van veel vermogen uit een turboblokje, was in ieder geval wel ingezet met het 2.0 twin scroll turbo blokje uit oa de A45 AMG. 180 pk/l. Maar dat is een 4-cilinder… De 4.0 V8, levert in de AMG GT S 127 pk/l, en dat is voor een V8 tot nog toe het meeste vermogen per cilinderinhoud, dat ze uitgebracht hebben.

Ter vergelijk, de 5,5 V8 levert in bv de S63 AMG 106 pk/l. Natuurlijk kan men dit blok zo 1/1 overnemen in die AMG GT Black Series, maar dit blok en versnellingsbak zijn ongetwijfeld weer zwaarder… Dan toch maar het 6,2 V8 blok maar, zoals het gerucht dat die in de GT3 racer komt? Dat is ook weer geen auto die in “massaproductie” gaat verkocht worden.

Ik ken het karakter niet goed van dat nieuw 4.0 V8 blok. Is het hoogtoeriger van aard,dan de vorige? Moest het BWM zijn, zou ik niet twijfelen dat ze het vermogen er uit zouden halen, maar Mercedes heeft altijd de neiging gehad van de dingen te overdimensioneren, wie weet voor de levensduur, maar toen kwam die A45 AMG…

Als ze het 4.0 V8 blok zouden gebruiken, denk ik dat het vermogen toch wel maximum 550 pk zal zijn, inzake die levensduur. Maar eerlijk gezegd weet ik het niet.
@SimonMc: Reken maar dat ze bij de ontwikkeling van hun nieuwe V8 nog wel wat ruimte voor verbetering over hebben gelaten, daar zijn nog wel wat extra pk’s uit te persen.
@motoragent: Yep. Audi zit ook al in de hoge 500 (en de tuners peuteren er doodleuk honderden extra pk’s uit), en Nissan trekt al 600 pk uit een 3.8. Zo’n nieuwe V8 kan je rustig tot in de hoge 600-regionen doorstoken als je het mij vraagt.

Zeker in de wetenschap dat het gros van de kilometers lekker lui laag in de toeren wordt gereden.
@sir_smokalot:
Yep, 2X A45AMG is.. 720 trappelende pony’s.
Laat Brabus zich er nog even mee bemoeien en de rek is er pas bij 800 uit.
Genoeg reserves dus om een compleet belachelijke AMG GT te ontwikkelen..
Verrassing! Nooit verwacht!…

Nee zonder grap, dat moet wel erg dik worden
Zonder de 6.2 V8 blijft dit toch een grap
En geen leuke grap :(
Die diepe plof bij het opschakelen…… gewoon verrukkelijk. Super geluid gewoon. Zag ik het nou goed aan het einde van het filmpje?, variant met vaste spoilert?
Ze hadden het spel moeten spelen als de audi r8. 1 auto met een keuze uit 2motoren, in dit geval die moddervette v8 en de geblazen v6. Laat de klant maar kiezen wat ze willen.
@jordip: Audi heeft die mogelijkheid alleen maar omdat ze de V10 bij Lambo kunnen ritselen. Anders zag ik dat ook niet gebeuren.
@berlinetta: de v10 heeft dezelfde basis. Samen ontwikkeld met audi, de rest van het blok is verder ontwikkeld door audi zelf.
@berlinetta:
Pssst, Lamborghini is Audi, dus dat ritselen was het struikgewas..
via iPhone app
Er zit nog wel rek in de 4.0, dus zal die wel naar 560pk getuld worden. Ik hoop ook op een laatste avondmaal met de 6.2 V8, maar dat lijkt mij heel erg onwaarschijnlijk.

Daarnaast zal dit keer de Black Series eerder komen, denk ik. Het zijn geweldige imagobuilders, en daarnaast verkopen ze redelijk goed en zit er lekker wat marge in. Ik denk dat we eind 2015 de eerste beelden voorbij zien komen, levering tweede helft 2016.
Mooi dan wacht ik effe
@reggie-boy_rood: Welke schaal? 1:18? Of misschien zelfs 1:12?
Het zou een geweldig eindschot zijn voor de 6.2 als ze die nog één keer afstoffen en in de Black series stoppen met zo’n 620 tot 650 pk. Zou ook niet verkeerd zijn voor de handling want die 6.2 is een lekker licht blok zo zonder turbo’s en de bijbehorende koelsystemen.

Ondertussen blijf ik nog even dromen want het zal wel weer gewoon de 4.0 zijn waarbij de het schroefje voor de druk nog wat verder aandraaien.
De SLS AMG BS is een plaatje, kijken op deze in de buurt komt, ik denk van wel. Zo’n AMG GT is net zo leuk als een 911.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).