99% zeker: Wehrlein heeft een stoeltje voor 2017 [updated]

Auteur: , 27 Reacties

Grote vraag: waar dan?

99% zeker: Wehrlein heeft een stoeltje voor 2017

Flauw antwoord: in de woonkamer. Zo kan ‘ie wel weer! Pascal Wehrlein werd als Mercedes-protegé in verband gebracht met diezelfde renstal, dat na het vertrek van Rosberg met een lege auto zit. Wehrlein heeft naar het oordeel van Das Haus echter niet genoeg ervaring om zich teamgenoot van Lewis Hamilton te mogen noemen. Bovendien zou de Duitser zich apart gedragen tegenover het personeel.

Na een jaartje Manor was het voor Wehrlein afwachten wat de toekomst ging brengen. Het Mercedes-stoeltje gaat zeer waarschijnlijk naar Valtteri Bottas, wiens plekje bij Williams weer door Felipe Massa wordt opgevuld. Wehrlein zou tegelijkertijd verkassen naar Sauber om daar teamgenoot te worden van Marcus Ericsson.

Als we autosport.com moeten geloven is de deal zo goed als rond en worden de komende dagen nog enkele contractuele plooien gladgestreken. Voor Wehrlein lijkt het niet echt een stapje voorwaarts. Aan de andere kant: als hij zich in een mindere auto bewijst, zal Mercedes over een jaar of wat ongetwijfeld klaarstaan met een vet contract in de handjes.

UPDATE (16-01): Het is officieel, Wehrlein rijdt dit jaar bij Sauber.27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik vind het wel een beetje sneu voor hem.
Ik weet zeker dat hij prima zou gereden hebben naast Hamilton. Lil’Lewis was waarschijnlijk bang dat Wehrlein straks hem de snot voor het ogen zou rijden en daarom zijn veto uitsprak. Maargoed, ik wens Wehrlein alle succes voor volgend seizoen zodat hij toch in de toekomst zijn zitje bij Mercedes kan bemachtigen.
@misterdrogba: Oftewel je hebt een hekel aan Lewis en Pascal boeit je geen ene reet…
@misterdrogba: jij geloofd zeker nog in sprookjes,wehrlein die lh snot voor de ogen rijd haha
En wat was het verkeerde gedrag dan? Juist, beetje max gedrag, eigenwijs. Weinig mis mee, karakter, toch? Of nu wel want Duitser.
@porker: Zoals ik begrepen heb uit andere stukjes was het volgens de teams geen fijne vent om mee samen te werken. Moeizaam in de omgang. Niet de mening van de schrijver van dit stukje dus.
@porker: het was geen Max gedrag maar volgens http://www.auto-motor-sport.de heeft Wehrlein tijdens het testen voor Force India zich zowel in as buiten de auto gedragen met de instelling ‘ik weet het allemaal beter’ waarbij hij ook nog eens af week van de opdrachten die hij kreeg tijdens het testen in de auto. Een ervan was onder andere om de auto onmiddellijk te stoppen tijdens een run maar toch doodleuk doorrijden en terug naar de pits met alle mogelijke schade tot gevolg.
@erik2907: Ik geloof dat het een van de trainingen tijdens de GP van ‘Murica waar hij achterste voren in de grindbak kwam te staan. Op eigen kracht kwam hij de grindbak niet meer uit, dus riep zijn engineer op de motor uit te schakelen om oververhitting te voorkomen. ‘wacht 10 seconden’ was zijn antwoord. Tot 10 keer toe heeft zijn engineer moeten vragen om de wagen uit te zetten, duidelijk zwaar geërgerd.

Beetje koppig is goed, maar dit kunnen gewoon enorm dure grapjes worden voor zo’n klein team als Manor, daar maak je jezelf echt niet populair mee.
Prima, maar ik wil Button in die Williams i.p.v. drol Massa!
Hij had beter bij Manor kunnen blijven als je het mij vraagt
Best knap dat ondanks zijn karakter iemand hem nog wel in het team wil.
En na morgen wordt alles weer een stuk duidelijker hoe de stoelendans zal gaan
Heb ik nu gemist dat Massa toch niet stopt?
@pinut187: Ja. Massa die zijn pensioen uitstelt is het gevolg van Bottas’ switch naar Mercedes. Williams wil/moet bij het vertrek van Bottas een ervaren kracht naast Stroll zetten, en kwam zodoende weer uit bij Massa.
We gaan het zien. Maart duurt nog zo lang!
Volgens mijn bierleverancier gaat Sainz naar Mercedes ;)
Volgens jouw bierleverancier krijg ik een krat Alfa van je! Gekoeld!
Das toch prima zo, meer zielen meer vreugd
Waarom vssthouden aan die gesjeesde Braziliaan, weg ermee! Geef jong talent een kans.
@toniominestrone: Het gerucht gaat dat één van de voorwaarden in dat miljoenencontract van Stroll is dat Williams een ervaren teamgenoot in de andere auto moet zetten, zodat Stroll iemand heeft van wie hij de kneepjes van het afstellen van een auto kan leren. En los van of dat gerucht wel of niet klopt, is het met oog op de drastisch veranderende auto’s sowieso wel handig om een ervaren kracht in je team te hebben. Het liefst iemand die in 2016 ook bij het team heeft gereden, want dan heb je een goede benchmark. Als Bottas dan vertrekt en zo goed als elke andere capabele rijder met ervaring al elders vastligt, kom je automatisch weer bij Massa uit.
@Edge: als ik me niet vergis had caterham toen ook gelijkwaardige stunt met hakkienen dacht ik
Dus we hebben allemaal voor jan-lul naar dat emotionele afscheid van Massa gekeken? Tsjongejonge zeg…
Maar dit is geen vooruitgang voor meneer wherlein maar hij heeft afgelopen seizoen wel laten zien dat hij kan rijden
@rob5nismo: Sauber had anders wel 2 x zoveel punten als Manor in 2016 :+
@menaz: ja dat kan wel zo zijn maar sauber rijd volgend jaar met de 2016 motor dus dan denk ik dat bredere banden en ???%meer downforce het motortje geen goed gaan doen
Ergens vind ik het wel sneu voor Felipe Nasr. Niet dat ik nou zo’n Felipe Nasr fan ben, maar hij is wel degene die in Brazilië twee puntjes voor het team pakte en daarmee een miljoen of dertig aan prijzengeld voor het team verzekerde. Het had Sauber netjes gestaan als ze Nasr als dank nog een jaar aan boord hadden gehouden, ondanks dat Banco do Brasil minder geld wil spenderen.
@Edge: Helemaal mee eens
T. Wolf heeft gebeld met P. Sauber, deal done, take it or leave Bitch! (Kattenborn).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).