AB-videocrew spot testprototype, maar wat is het? [video]

Auteur: , 41 Reacties

Het onstopbare AB-videoteam was onlangs op Tenerife, waar een hevig gecamoufleerde diksedan langs hun lens kwam rollen. Aan de vorm te zien lijkt het alsof Citroën zijn nieuwe C6 Cactus (met Prius-neus) op pad heeft gestuurd.

Schijn bedriegt, en zeker bij testprotoypes, die je er met provisorisch plaatwerk zo uit kunt laten zien als je wilt. In werkelijkheid kijken we naar de opvolger van de Opel Insignia, die zo onderhand wel eens aan een vernieuwing toe is.

Opels grootstse sedan wordt volgend jaar op de markt verwacht, waarbij we eenzelfde benadering verwachten als bij de nieuwe Astra: een focus op gewichtsreductie, waarschijnlijk alleen viercilinders en als Opel gek doet ook nog een 1.0 Ecotec driecilinder onder de kap, en verder een strakgetrokken interieur waarmee de Insgnia het dit decennium kan uitzingen.

Een video waarbij de 3 liter turbogeblazen zespitter van onze koene videoridders SCHANDALIG wordt geblokt vind je op autojunk. Kennelijk hadden de testrijders uit Rüsselsheim geen trek in al die aandacht. Fair enough.41 reacties

Wat is het? Lelijk !
@gertjan2012: En pauper.
Al zullen sommigen beweren dat je met zo’n mega-opel de ‘koning’ bent van de achterstandswijk.

Ook al ‘stelen’ ze de designlijn van de elegante C6, een Opel blijft een Opel.
@martinus: Denk dat mensen in een achterstandswijk geen Opel Insignia kunnen betalen. Een afgetrapt model van de vorige generatie wellicht. Ik vind het toch best een nette auto!
@stephano: Volgens mij is zo’n Opel al te koop voor onder
@martinus: [..] de 30K een echte duitser of brit met dit formaat kost een beetje aangekleed meer dan het dubbele. Dan krijg je ook meer auto, aluminium carrosserie, leder en hout in het interieur in plaats van plastic, betere stoelen, betere geluidsisolatie een hoogwaardiger onderstel etc.

Enige voordeel van de Opel is dat de aandrijflijn best betrouwbaar is. En dat is prettig als je Leen van Frisia nog 20 jaar moet afbetalen.
@martinus:
1. Volgens mij heb jij al even niet meer in een moderne auto gezeten.
2. Verder heb je toegelicht waarom een insignia maar de helft kost van een audi/bmw/mercedes.
3. Dat de aandrijflijn best betrouwbaar is concludeert dat de insignia best een waardige concurent is voor een passat, mondeo, 6 etc.
@bartteeuwen: auto=opel overigens.. stom
@martinus: Je kunt beter een Opel kopen dan dat je een ‘Premium’ Duitser van de baas mag leasen en vervolgens maar één optie kunt en mag aanvinken. En kijk eens om je heen naar Audi’s en BMW’s. Velen willen er een en kunnen het niet veroorloven om een aantal opties aan te vinken. Rij je dan met je wieldoppen of dat lelijke standaard lichtmetaal.
@martinus: wij thuis hebben een opel insignia biturbo:
-opc line
-leren bekleding
-stoelen in weet ik veel.hoeveel manieren te verstellen.
-panoramadak
-200 pk
-stuurt naar mijn mening heerlijk
-luxe interieur
-mooie afwerking

En dat voor de helft van de premium modellen? Als jij dat voor elkaar krijgt voor onder de 30 k mag je me dat eens vertellen hoe je dat doet. En Als je dat doet zie ik dat alleen maar als een compliment naar opel dat ze dat kunnen doen voor onder de 30 k
@martinus: een elegante c6? Doe mij dan toch maar de “pauper” insignia. Want wat maakt die c6 beter dan die opel volgens jou dan?
@keeper1: verfijning. Alleen het hydrolische onderstel op de c6 maakt alleen al een wereld van verschil. Onder de motorkap van de auto Opel zit gewoon GM techniek..
@martinus: En wat wil je daarmee zeggen! Mijn Astraatje G uit 1998 heeft een 1.6 8v onder de kap, ook van GM! Blokje geeft geen kick met 2,5 ton op de teller! Dus dat gelul over GM-techniek en Opels gaat niet op.. en nu je rijbewijs halen!
@baap: dankjewel
@martinus: je bedoelt denk ik “hydropneumatisch”. Het is kennelijk zo verfijnd dat het heel lastig te spellen is….
Overigens, er is een reden waarom de C6 niet meer gemaakt wordt.. Niemand kocht het ding. Verfijnd of niet.
Anyway, de vergelijking met de C6 raakt kant nog wal. Het “uiterlijk” van dit prototype zegt helemaal niets over de uiteindelijke vormgeving (iets zegt me dat men bij Opel eerder iets Audi- of BMW-achtigs zal neerzetten… De vormgeving van de C6 was nogal…. Uitgesproken zeg maar. En dat is niet wat je op je volumemodellen wil doen. Zelfs Citroën koos voor het volume model C5 voor een stuk bedaagdere vormgeving.)
@martinus: Zowel de C6 als de C5 worden beiden niet meer gebouwd met Hydropneumatische vering, dus die “verfijning” van jou is ook geschiedenis.

Bovendien ben je wel erg bezig met jezelf “profilieren” als de knul die alles beter schijnt te weten, misschien moet je eerst ff droog worden achter je oren.
@martinus: mensen “pauper” noemen om het automerk wat ze rijden… Zegt meer over jou dan over hen, eigenlijk.

En nee, ik heb geen Opel, heb niks met Opel, en voorzie in de nabije toekomst geen Opel te kopen.
@gertjan2012:
Tja, je hebt er toch altijd randdebielen bij die blijkbaar over een speciaal setje ogen beschikken die zomaar door alle camouflage heen kunnen kijken.
Een slopel.
Concept van de nieuwe insignia.
@martinus:

Maar verder gaat alles goed met je?
@martinus: En wat rij jij dan? Bigmouth..
@baap: Als ik zou zeggen dat al 5 jaar in de weekenden een hele knuse oude zelf gerestaureerde MG is. Met een mooi oud klein motortje erin, veel onderhoud, een houten dahsbord die naar olie en benzine ruikt.. maakt dat mijn argument dan sterker of zwakker?
@martinus: ook jou oude MG zal ooit gesloopt worden, alleen kun je er dan geen leuk woordgrapje over maken..
@martinus: Een argument? Weet je wat het woord ‘argument’ betekent meneer martinus? Je noemt een Opel ‘slopel’. ‘Een Opel is een Opel’, zonder totale onderbouwing. Op waarheid berust zeg je indirect. Ow ja, de betekenis van het woord argument: Wat aangevoerd wordt om een stelling te bewijzen of te ontkrachten.
@martinus: Ik weet ook wel heel zeker dat mijn geliefde Opeltje een stuk betrouwbaarder is dan jouw MG’tje! Je moet je gewoon wat meer interesseren voor het merk Opel, want zo ‘slopel’ is het allemaal niet!
@baap: Daar ga ik ook eigenlijk vanuit. Heel veel hoef je er ook niet voor te doen om betrouwbaarder te zijn. Eigenlijk is dat ook de reden dat hij alleen in het weekend met mooi weer uitgelaten wordt. De GM techniek is best betrouwbaar. Maar een Opel blijft een Opel.
@martinus:

welk type dan ?
Opel
@poar: GG op de kentekenplaat staat voor GroB Gerau. Een gebied vlak in de buurt van de ghetto’s van Russelheim.
@martinus: Ghetto’s van Russelsheim?? Rüsselsheim am Main is de enige juiste beschrijving; maar liever Rüsselsheim am Main, dan de suburbs van Birmingham waar jouw zogenaamde MG-tje vandaan kwam.
Hoe weten jullie dat dit de nieuwe insignia is?
@kilum: omdat ie de afgelopen maanden al op 100 andere autosites is voorbijgekomen.
Wel aardig van opel om meteen autoblog stickers over de hele auto te plakken 😊
Ik denk een Vauxhall
Doet mij meer denken aan n grote Kia.
Als je de lijn van de kofferklep ziet denk ik meer aan renault. Ook de vorm van de grill lijkt zo gemaakt dat er een renault logo in past.
Ik dacht ook gelijk aan opel, of in ieder geval iets van GM.
Volgens mij is het de nieuwe Pontiac Aztek ;-)
100% Renault
Hopelijk is het een kopie van de Monza, man man man wat een schitterende wagen
Ik gun het Opel van harte, ben geen fan van de Adam en Karl, maar de nieuwe Astra vind ik een buitengewoon nette wagen. Als dat met de nieuwe insignia ook weer lukt, zie ik ze nog wel terugkomen in de verkoop top 3.
Gezien het kenteken gaat het om een Hyundai!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).