AC Schnitzer neemt ook de Z4 onder handen

Auteur: , 12 Reacties

Zo kennen we ze weer.

Gisteren konden we al kennis maken met de Supra van AC Schnitzer en dan kon de Z4 niet lang op zich laten wachten. Als een Japanner met een BMW-DNA al niet veilig is voor de Duitse tuner, is een echte BMW dat natuurlijk zeker niet.

Ze hebben in ieder geval vaker met dit bijltje gehakt, want alle voorgangers van de nieuwe Z4 hebben we namelijk ook al in AC Schnitzer-uitdossing voorbij zien komen. De aanpassingen varieerden van een ander setje velgen tot opzichtige tuning met twee spoilers.

Voor deze Z4 hebben de Duitsers een middenweg gekozen. De Z4 is lekker dik gemaakt, maar zonder dat het hele design daarbij meteen verpest is. De optische wijzigingen bestaan onder meer uit aangepaste bumpers, een subtiel spoilertje en een nieuw setje velgen. Om de sportieve look compleet te maken is de auto ook verlaagd met 25 mm. Van achter doet de auto sterk aan de BMW’s eigen M-modellen denken, dankzij de vier uitlaten die eronder gemonteerd zijn.

Onderhuids hebben de Supra en de Z4 dezelfde behandeling gekregen. Dat betekent dat het vermogen is opgeschroefd naar 400 pk, waar de Z4 in M40i-uitvoering eerst over 340 pk beschikte. Degenen die over een 20i of 30i beschikken en die te tam vinden kunnen binnenkort ook bij de tuner terecht. Hoewel een echte Z4 M helaas niet in het verschiet zit, zul je met een AC Schnitzer M40i toch een heel eind in de buurt moeten komen.12 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Kortom, alleen verlaagd en foute wielen, 400pk had hij fabrieks-af al….
@dutchdriftking: Nou, nee. Een testexemplaar leverde onder bepaalde omstandigheden bijna 400 pk. De Supra’s schijnen standaard wel iets hoger te zitten, daar zijn meer gevallen van bekend, alhoewel het natuurlijk nog maar de vraag is hoe representatief dat is.

Het is wel AC Schnitzer. Dus reken maar dat de paarden nu écht aanwezig zijn en er zeker een verschil is ;-)
@dutchdriftking: nee, aangepaste bumpers en een subtiel spoilertje krijg je er ook bij. Althans zo staat het in het artikel.
Je kan de verkeerde kleur kiezen voor je photoshoot, en dan heb je dit nog. Wat een verschrikkelijk kleur, past totaal niet bij de auto. De voorbumper is overigens afschuwelijk.
Lekker schrapen over elke drempel, leuk zo’n verlaging.
Hij knapt er wel van op!
Ze kunnen nog zo veel verbouwen aan die Z4, maar het blijft een zware tegenvaller sinds ik die Z4 Concept in München heb zien staan.
“De Z4 is lekker dik gemaakt, maar zonder dat het hele design daarbij meteen verpest is.” Dat lukt met de beste wil van de wereld niet
Proporties kloppen helemaal niet bij dit model Z4, zeker verlaagd niet.
Dat de z4 gewoon echt knapper is dan de supra
Ik blijf erbij dat dit met wat minder front overgang en kleinere koplampen een geweldig mooie auto was geweest. Zoals ik gefotoshopt heb op autojunk
Begin die Z4 steeds mooier te vinden.. en in het eggie toch best een bijzondere verschijning.. ik kijk er tenminste voor om.. misschien ook omdat je ze in tegenstelling tot de vorige generaties nauwelijks ziet..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).