Afsluitdijk binnenkort enkele malen gesloten

Auteur: , 29 Reacties

Fijn, heel fijn.

Afsluitdijk binnenkort enkele nachten gesloten

Automobilisten die in de komende twee weken van plan waren om s’nachts gebruik te maken van de Afsluitdijk, zullen een alternatief moeten zoeken. De A7 gaat binnenkort namelijk een aantal nachten dicht, zodat de bruggen getest kunnen worden.

Volgens Rijkswaterstaat zal de Afsluitdijk afgesloten worden in de avonden en nachten van 18 tot en met 20 februari, evenals 25 en 26 februari. Het overheidsorgaan zegt dat de afsluiting op ieder van deze dagen duurt van 22:00 in de avond tot en met 05:00 in de ochtend. In totaal gaat het om vijf nachten. Uiteraard worden er voor weggebruikers wel omleidingsroutes ingesteld, maar deze zullen minimaal een uur aan de reistijd toevoegen. Sub-optimaal, zullen we maar zeggen.

Het afsluiten van de Afsluitdijk is naar het schijnt noodzakelijk, omdat de veiligheidssystemen van de draaibruggen getest moeten worden. Het Rijkswaterstaat zegt dat deze niet meer helemaal optimaal functioneerden.29 reacties

De langste rechte weg het land, weinig schuilmogelijkheden: 200 Wel even in de gaten houden of je niet gevolgd wordt 😉
@hotze: 200? Als je dan gaat, ga dan voor de 275+

Polo WRC did it back in the day👌🏼

https://imgur.com/a/aFjW8a5
@ghost: respect! Dat haalde m’n diezel niet, 210 was de max.
@hotze: haha ja dat is even anders..
@ghost: zwager van me had in de 90’s een Targa turbo, die kon de 300 wel aantikken (tussen Wieringerwerf en Den Oever)
@hotze: andere tijden, lekkere wagen wel!!
@ghost: zeker een mooie wagen, al had ie nogal eens panne ermee. Ging ook met regelmaat ‘even’ naar Zwitserland en bij pech langs de Autobahn moest ie in de 911 plaatsnemen op de truck die ‘m oppikte. Dat voelde bijzonder lullig 🤒
@hotze: wel even kijken dat je niet geflitst wordt. Er wordt volgens mij best vaak gepatrouilleerd/geflitst.
@e550: Van NH naar F, voorbij het monument is er geen ruimte voor flitsers tot Breezanddijk, zuivere 8km ruimte…en daarna van Breezanddijk tot Kornwerderzand nog eens ~9km….natuurlijk wel op blijven letten voor surveillance auto’s….maar flitsen is daar niet mogelijk c.q. als ze het toch doen is het onmogelijk om te missen.
@maartenoosterbaan: ze zouden nog met een laser op de dijk kunnen liggen (als ’t gras droog is). Dat is ook lastig te spotten.
Het gerucht gaat dat Wouter een snelheidstest gaat doen met een Chiron….
@ericc: op een windstille dag… ook nice om even te kijken: Robert Doornbos in een formule 1 Red Bull, hij haalde 326 km/u, dus daar kan de Chiron wel overheen.
@ericc: Haha, ik ben voor!
@ericc: op een windstille dag… ook leuk: Robert Doornbos in z’n Red Bull (https://www.youtube.com/watch?v=flW0ICDUlAE). Hij haalde 326 km/u, daar kan de Chiron wel overheen.
@ericc: Ik vermoed eerder met een zwarte Audi 80 ….
@faalhaas: Nee, met een vliegtuig van Corendon.
@ericc: zolang hij dat maar niet filmt en online zet, anders kan ie samen met Boef met de bus..
@groninger: ik zou niet eens onder een schuilnaam toegeven dat je iets illegaals gedaan hebt, zelfs zoveel te hard rijden niet…..laat staan filmen en online zetten.
Lijkt mij niet verstandig met dat belgische wegdek daar
@lekkaah: valt wel mee toch. Alleen dat rare ribbelgedeelte bij het tankstation
‘…van het land…’ moest dat zijn. En 200-plus. Oh ja, prominent aanwezig in Top Gear S06E06 met Jeremy in een Merc SLR McLaren. Daar zat volgens mij nog een continuiteitsfoutje in; op de weg van NH naar Friesland werd een shot getoond van de Merc die de andere kant op reed, dat is aan de kant van de dijk ipv de IJsselmeerzijde.
Het vervangen en afstellen van benaderingsschakelaars kost nou eenmaal tijd. Ik denk dat er voor het afremmen van de brug wanneer ie bijna einde slag is al 2 schakelaars op zitten en echt einde slag 3. Dat zijn er dus 10 in totaal per brug. Die moeten elk afzonderlijk getest worden en dan nog in elke mogelijke combinatie. Waarschijnlijk is de software ook vervangen dus ook die moet tot in den treure uitgetest worden.

Als je enige kennis hebt van het inbedrijfstellen van gecombineerde complexe systemen (mechaniek, hydrauliek, elektriek en automatiek) dan snap je waarom er zoveel tijd in gaat zitten.
@original_arnoud: Onderhoud is behoud. Beter ’s nachts dan overdag testen. Balen voor reizigers, maar beter ff via de polder naar het noorden/zuiden rijden.
@original_arnoud: thanks duidelijke uitleg voor ons leken
Afsluitdijk afgesloten. Doet dat ding een keer zijn naam aan, is het weer niet goed.
Ach als zo’n weg wordt afgesloten leid je het verkeer toch gewoon over het B-weggetje ernaast?
@gulli: het B-weggetje (fietspad) gaat over dezelfde brug, dus die is dan ook niet te gebruiken.

Herinner me nog dat protesterende vissers met hun schepen de brug blokkeerden; er stond een file tot aan Wieringerwerf (ca. 10 km). Tja, jeugdsentiment (kom uit Den Oever).
s’nachts of ‘s nachts ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).