Alerte AB-lezer vindt gestolen Audi in Italië

Auteur: , 53 Reacties

Faith in humanity restored.

Alerte AB-lezer vindt gestolen Audi in Italië!

Een bijzondere mail vandaag in onze digitale brievenbus (tips [at] autoblog [punt] nl). Lezer Wienand spotte in de buurt van het Italiaanse Siena een Audi A4 Avant met Nederlands kenteken (NX-905-R). De exacte locatie vind je hier. Tot verbazing van Wienand bleken de remschijven nogal roestig en dat wekte de nodige argwaan.

Wienand besloot de OVI-database van de RDW te raadplegen en wat bleek: de auto stond inderdaad geregistreerd als gestolen! Extra zuur is dat de A4 (rijtest) pas in de maand mei van dit jaar op kenteken is gezet. Heel lang heeft de rechtmatige eigenaar of leaserijder dus niet van de stationcar kunnen genieten.

Nadat onze lezer ontdekte dat de Audi was gestolen tipte hij de Nederlandse politie. Op verzoek van onze eigen dienders werd de Italiaanse politie ook door Wienand ingelicht en dus is de kans aanwezig dat deze A4 Avant gewoon weer bij de rechtmatige eigenaar terugkeert.

Complimenten aan Wienand voor de oplettendheid en de ondernomen actie! Hartstikke fijn ook dat de Audi niet uitgebrand en wel is teruggevonden in Utrecht. Het zou niet de eerste keer zijn. Onlangs schreven we trouwens over een Nederlander die zijn gestolen Mercedes S-klasse in Afrika terugvond, dat verhaal check je hier.53 reacties

Nu nog de vraag; is de rechtmatige eigenaar intussen de verzekeraar, of het slachtoffer
@lekkaah: ja dat is super belangrijk.
@flutterby: mwa, lijkt mij dat je dat ding nooit meer terug wil zien na een paar weken
@lekkaah: Denk je? Nu is het een Audi A4, niet een heel spannende auto. Maar wat als het jouw M3 betrof? Kan me voorstellen dat je dan heel blij bent als hij ongedeerd en wel weer thuis is.
@viezefreddyw: true, maar hoor vaak genoeg van mensen die het meegemaakt hebben, dat ze het ‘psychologisch’ afsluiten na een bepaalde periode. En dan ook het idee dat je wagen weken lang ge(mis)bruikt is door zo’n smeerpijp, god mag weten waar, wat en hoe er in is gereden. Heb het gelukkig (nog) niet meegemaakt.
@lekkaah: Inderdaad, het idee dat er een ander met de tengels aan heeft gezeten en je niet weet wat er mee gebeurd is…

Heb het zelf meegemaakt met drie inbraken in een jaar tijd in mijn woning (ze weten dat je op een gegeven moment nieuwe spullen aanschaft, dus de tweede en derde keer is de buit nog interessanter).

Dat je je huis half leeggehaald aantreft was bijna nog minder erg dan het idee dat alles wat er nog staat bijna vies aanvoelt omdat je niet weet waar ze allemaal aangezeten hebben. Duurt erg lang voordat je eigen spullen weer ‘eigen’ worden.
@moveyourmind: inbraak gaat voor mij nog een stap verder. Ze forceren zich dan in een ruimte die als ‘veilig en beschermend’ aan voelt en het dan niet meer is.
@viezefreddyw: wat zou jij er van vinden als onbekenden honderden kilometers in jou auto aflegt zonder dat jij weet hoe ze met jou waar zijn omgegaan? Kan me, al zou het een unieke M3 zijn, heel goed voorstellen dat je hem niet terug wil.
@breinstein: Ja, dat zou ik ook onwijs kudt vinden, absoluut. En ik weet ook niet hoe ik zou reageren, heb het gelukkig nog nooit mee hoeven maken. Ik kan me voorstellen dat je hem niet meer wilt hebben. Maar ik kan me ook voorstellen dat je blij bent als het ding niks mankeert en weer terug is.
@viezefreddyw: soms heb je die keuze helemaal niet dus waar lullen wij nou eigenlijk over.
@lekkaah: Eens. Onze (hoe kan het ook) Volvo is ooit gestolen. Was een XC70 van een paar maanden oud. Na een week had de politie hem gevonden. Na nog 2 weken daarna te moeten wachten kregen we hem terug. Maar sinds dien was er elkekeer gezeik met die wagen. Beter je mond houden als je hem ziet staan, mits je goed verzekerf bent want je weet niet wat ze met jou auto gedaan hebben.
@lekkaah: in belgie volgens mij na 1 maand de verzekering… Als ze hem binnen de maand terugvinden keren ze niet uit
@unknown32:

Is hier in Nederland ook. Na 1 maand diefstal wordt de verzekeraar eigenaar en zij gaan de dagwaarde uitkeren.
@lekkaah: als het een leasebak was, heeft hij inmiddels vast een nieuwe
Fijn! Mijn dichter is erg gehecht aan het roze nekkussentje!
@rijnounsdoor: leven als een koning, je hebt zelfs een eigen dichter!
@gulli: Denkend aan mijn nekkussentje kan ik niet slapen,

Niet slapend denk ik aan mijn nekkussentje.

Gelukkig vliedt het leven gelijk het vloot

En wist Weinand, mijn ridder, mijn nekkussentje te redden van een gewisse dood
@rijnounsdoor: made my day hahaha
@rijnounsdoor: *pinkt traantje weg*
@rijnounsdoor:
kussentje oh kussentje ow gij scharlaken deken,

zijn samen met de Audi spoorslags naar Italië verdwenen

in Siena gevonden door uitgeslapen passanten,

in deez’ schone stad der renaissanten !

Siena oh Siena gij zijt door James Bond bezocht,

nadat hij snoodaards wist af te schudden in een scherpe bocht !

De snoodaards stierven daar aldus een roemloze dood ,

in hun 159’s , ze waren niet eens rood !
Klasse Weinand, uitstekend werk. Oplettend en niet te beroerd om moeite te doen voor een ander. Genomineerd voor reaguurder van het jaar!
Goed werk! Behoorlijk adequaat om even ovi te checken! Zulke mensen hou ik van!
@rutger97: niet om mezelf op de borst te kloppen (nou ja een beetje dan) maar ik doe het ook regelmatig. Wij wonen naast een rustig hofje waar nog wel eens ‘vreemde’ auto’s staan. Als ze er langer of vaker staan zonder te bewegen check ik toch altijd ff. Heeft al eens een gestolen E-klasse opgeleverd die terug kon naar de eigenaar. Blijkbaar worden dat soort hofjes gebruikt om een auto onopvallend neer te zetten tot de ‘heat’ er vanaf is. Daarna worden ze opgehaald door het geboefte wanneer er niet meer zoveel naar gezocht wordt. Had dan ook graag een vigilante stake-out willen houden maar dat mocht niet van de politie
@gulli: top toch! Als je weet dat zo’n plek vlakbij is en het weinig moeite is!
Lekker werk van de Italianen ook weer… NL auto staat al weken stil ergens en bovendien als gestolen geregistreerd (in mag ik hopen heel Europa)… Ze hebben daar zeker niet van die scanauto’s?
@trustmeiamanengineer: Jawel, hebben ze wel daar. Waarschijnlijk dachten ze, ahjoh boeiend, laat die leaseslet lekker verpieteren…….
@trustmeiamanengineer: Hoe kun je dit nu de Italiaanse politie verwijten dat het zo lang duurt?
@trustmeiamanengineer: alsof dat in Nederland niet gebeurd, een gestolen auto die de politie negeert.

Ik ken zelfs verhalen dat ze een auto met alarm klasse 5 niet konden terug vinden.
Een bedrijf heeft toen aan de hand van de data de auto terug gevonden op een paar meter afstand van waar de politie had gekeken..

En als je het toch de Italiaanse politie aanrekend kun je het ook de eigenaar de schuld geven dat hij het niet moeilijker heeft gemaakt om de auto te stelen, slaat nergens op
Tjonge, die is scherp op vakantie!
Dief was het zat om telkens een litertje olie in het blok te flikkeren, volkomen begrijpelijk
@monsieurleloure: ik hoop dat je jezelf nu heel grappig vindt, je bent de enige namelijk.
@720s: nee hoor. Zijn er meer die dit goed begrijpen.
@720s: Heel niet.
@720s: hij heeft toch al 8 duimpjes, dus hij is niet de enige?
@juniorclk: volgende verkiezingen gaan we dan ook maar kijken welke partij de meeste likes op facebook heeft?
“Grappen” over volkswagen en olie waren 4 jaar geleden ook al niet grappig meer.
@720s: zijn geen grappen. De olie vliegt echt door die blokken. Enge realiteit net als sjoemelschandalen en omkoopschandalen.
@720s: na kentekencheck blijkt het een 2.0tfsi te zijn. Rest my case
@720s: nee hoor, is wel een goede grap!
@monsieurleloure: Ik denk dat hij eerder bang geworden is toen hij in het dashboardkastje keek en op de papieren zag dat deze Audi van een rivaliserende maffiafamilie was…

Nl. het wereldwijd beruchte Pon-lease syndicaat
Ik zal geen argwaan halen uit verroeste remschijven. Petje af voor deze man.
Goed werk. Die dief was natuurlijk op doorreis naar het Italiaanse Bari om daar de boot naar Albanië te pakken. En dat kan allemaal want de grenzen zijn open, politie die niet oplet en niet functioneert. Wat ik nooit begrijp, waarom wachten ze niet totdat de dief weer terugkomt? Maar goed dat heeft geen zin want dan onkomt de dief toch hahah. Ik zeg die fotograaf moet vindersloon krijgen want verzekeraars zijn nog te lam om een auto te zoeken
@730ld: die dief is de grootste amateur aller tijden, want de platen wisselen is toch wel het eerste wat je doet nadat je de wijk uit rijdt… hier is meer aan de hand!!! Fraude en oplichting bijvoorbeeld
@730ld: Kroatië kom je niet in met een verlopen idkaart, afgelopen weekend proefondervindelijk ondervonden.
Oplettend oog va n Wienand. Ik zou er zelf niet naar omgekeken hebben want het is immers maar een Audi die bij bosjes (geleased) rond rijen. En Nederlanders zie (en hoor) je overal dus ook Nederlandse auto’s.
Gaat Wienand nu met het vliegtuig terug naar Nederland? ;-)
@milan0: rijden, niet rijen.
‘kans aanwezig’ dat hij terugkomt in NL.
Op de een of andere manier is er in bijna geen enkel land een politieman / andere ambtenaar die als taak heeft dit soort zaken ook echt af te handelen. Iemand ooit meegemaakt dat zoiets ook echt goed kwam via officiële kanalen? Ik heb wel verhalen gelezen van landen (OK – dat was geen EU) waar de politie ‘losgeld’ wilde hebben, maar ken geen verhalen van auto’s die ook echt terug kwamen.
De wagen hebben ze daar letterlijk bij het vuilnis gezet…
Dus als ik het goed begrijp is er in Nl een openbare database waar je op kenteken kan checken of een auto als gestolen geseind staat?

Als dit zo is dan kunnen we daar in België nog iets van leren. Hier is het ware kolder om te achterhalen of een auto gestolen werd.
@jannemaneke: Correct. https://ovi.rdw.nl en dan het kopje ‘status van het voertuig’.
@jannemaneke: waar je normaal gesproken niets aan hebt, want het eerste wat een autodief doet is gestolen platen van hetzelfde merk, model en kleur erop plakken.
Top actie! Opmerkelijk dat het originele kenteken er nog op zat!
Grappig dat de autodief zich blijkbaar netjes aan de verkeersregels heeft gehouden onderweg. Zelf hoeft ie de boetes op kenteken toch niet te betalen. Of duurt het echt zo lang voor ze binnenkomen? Had voor de eigenaar trouwens wel makkelijk de goede zoekrichting aangegeven.
Top actie!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).