Alfa-fanboys roven Arese leeg

Auteur: , 36 Reacties

In een gesloten autofabriek, zo weten wij maar al te goed, zijn er nog genoeg schatten te vinden. Je moet alleen het lef hebben om de deur open te kraken en er ook echt met de spullen vandoor te gaan.

Doe ze allemaal maar.

De Alfa Romeo fabriek in Arese is nog niet helemaal met de grond gelijk gemaakt, maar voordat het te laat is besloten vier Duitsers en twee Oostenrijkers nog even snel wat leuke memento’s mee te nemen. De ideale manier om de verzameling uit te breiden en voor de komende paar jaar een mooi verhaal kunnen vertellen bij de borrel. Het ging de mannen vooral om borden uit de assemblagehal. “Sgancio generale sale prova motori”, toiletbordjes of gewoon het Alfa logo aan je muur is natuurlijk de wens van elke Alfista.

Een vrij onschuldige diefstal, aangezien het toch allemaal gesloopt zou worden, maar de Carabinieri waren er toch minder van gediend. De heren werden gesnapt toen de politie kwam patrouilleeren voor koperdieven. Drie mannen werden direct in de kladden gevat, de rest probeerde via het dak te vluchten. De agenten zetten een wilde achtervolging in en wist ook de laatste drie te vangen. Alle dieven werden afgevoerd in een, hoe kan het ook anders, Alfa Romeo.

De zes Alfista mogen hun spectaculaire verhaal mee naar huis nemen. Of ze na al die moeite toch nog een bord mogen hebben blijft geheim. (Via Corriere Della Sera)36 reacties

Vrij onschuldige diefstal blijft diefstal en dus strafbaar. Als het niet van jou is dan blijf je er met je poten vanaf, zo simpel is het. Terechte dat ze zijn opgepakt en dat ze worden gestraft.
@pomoek: Precies, onschuldige diefstal moet keihard aangepakt. Grote schaal corporate theft door banken en goeroe-managers waarbij hele bedrijven worden opgebroken en leeggepikt laten we gewoon gebeuren. Lekker eerlijk.
@heidekonijn:
Het een hoeft het ander niet uit te sluiten, en als je hier niet tegen optreedt wordt het van kwaad tot erger.
@escort77: Het hoeft niet, maar het is wel. Bij Alfa en elders. Volgens Buffet en co kunnen we ons best schrap zetten voor een tweede bankencrisis. Van de eerste is niets geleerd. Gisteren heeft de grootste fraudeur in de geschiedenis in de Enron zaak tien jaar opschorting van straf gekregen. Maar toiletbordjes uit een sloop meenemen, nee dat kan echt niet…
@heidekonijn:
Yep
Snap je
Helemaal.

Maar zolang wij het toestaan dat dit soort mensen ermee wegkomen vrees ik dat we iets nodig hebben a la Franse revolutie van 1789.
@desjonnies: Revoluties komen als mensen honger krijgen. Nog een bankencrisis erover en we zijn mogelijk dichterbij dan we denken. And it ain’t gonna be pretty.
@heidekonijn: Je begrijpt dat je een totaal andere kwestie aan de kaak stelt?

Uiteraard zitten daar strafbare gevallen tussen m.b.t. fraude en belangenverstrengeling. Het merendeel is echter volledig legaal, alleen wordt dat gezien als zwaar onetisch.
@opabrutus: Het leek me dat “als het niet van jou is dan blijf je er met je poten vanaf” een moreel oordeel is.Op die manier lijkt me de kwestie niet zo veraf.
@pomoek: pfffff. Vermoeiende moraaltoeter.
@azenomei: Schrijf je adres even op autoblog en dan zal je er vast wel geen moeite mee hebben dat er iemand iets komt ‘lenen’ van jou…
@hammerman: als mijn huis al een tijdje leegstaat en ik woon er niet meer doe je je best maar. Vergelijkingen maken met iq <80 is lastig he.
@azenomei: Dus je vindt het normaal dat er dan alle koperen leidingen en andere spullen die een waarde vertegenwoordigen uit je (verlaten) huis worden gehaald? Het gaat er hier om dat het diefstal blijft, ook al woon je er niet meer. En dan met jouw moraal beginnen over een IQ van lager dan 80 beginnen. Je hebt je vast nog niet laten testen, zou je van schrikken!
@hammerman: Het verschil tussen moraal en iq is al te moeilijk voor je. En nee, ik schrok niet na mijn test.
@pomoek: Moraalridder.
Wat toiletbordjes stelen xD
Wees dan slim
’t is Italië en eno verleg met de slopers of je een en ander tegen betaling mee mag nemen voor de heritage van deze Alfa Fabriek.

Wedden dat ze het toestaan en dat ze je nog helpen ook ?

Vinden ze prachtig, als buuutenlanders zich om de heritage van jouw fabriek bekommeren.
@desjonnies: precies! verstandiger, en waarschijnlijk ook succesvoller, en het zou me dan niet verbazen als het je niets zou kosten.
gewoon vragen sukkels ..

ik geef archeologen ook alle ruimte en koffie als ik wat voor ze te spitten heb ..
@lincoln: Je bedoelt die zwerver die in jouw vuilnisbak wil graven? :)
@norge:

die mag mits hij het netjes vraagt mijn koffie padjes leegzuigen ..

zo ben ik ..
@lincoln: Echte mannen drinken geen padjes .
@sandniggah:

klopt .. en koffiedrinkadviezen verstrekken is zwaar gay ..
Als een sloper de opdracht krijgt om iets te slopen dan is de inventaris of alles wat waarde heeft van hem. Dit is meestal onderdeel van de afgesproken prijs. Borden die gestolen lijken onschuldig maar vergis je niet daar kan een leuk bedrag voor gekregen worden.

Feitelijk is het dus niet zo onschuldig als je denkt.
Jammer dat ze gepakt zijn.
Ik kan het wel waarderen dat er liefhebbers zijn die in slooppanden op zoek zijn naar memorabilia.
@heidekonein e.a.: noem mij een moraalridder wat je wil, maar een brood stelen omdat je honger hebt is iets anders dan dingen uit een gebouw jatten omdat jij ze wil hebben. En dat is uiteraard weer wat anders dan Enron, banken fraude etc. Daar gaat dit stukje natuurlijk ook niet over. Wel grappig dat mensen elk onderwerp aangrijpen om stokpaardjes te verkopen. Ben benieuwd wanneer iemand met de 2e wereldoorlog op de proppen komt…
@pomoek:
Die Duisters, die hebben pas veel spullen gestolen en mee naar huis genomen.
@Hubert: Hun grootvaders bedoel je. Hoe zat dat in Nederland ook alwer, destijds? Shuldvrij?
@heidekonijn:
Wij hebben het vroeger beter aangepakt.
Wereldwijd zijn we bekend geraakt om onze VOC mentaliteit : vreemde landen bezoeken, beetje roven, beetje handelen en waardevolle dingen mee naar huis nemen.
@Hubert:

in die periode was de VOC de meest betrouwbare handels partner ..
@Hubert: alle schatten van troje.
@pomoek: Ik heb je geen moraalridder genoemd. Ik ben het eens met je. Maar wil je wijzen op een groter kwaad en de reden dat Arese uberhaupt wordt gesloopt.
@heide konijn OK!
Aangezien er sowieso interesse is in die, tja, laten we eerlijk zijn, rommel: openbaar verkoopje doen? Kunnen de liefhebbers per opbod een bordje kopen, zij gelukkig, lekker legaal, en de opbrengst aan een goed doel geven bvb…

Is natuurlijk een minder sterk verhaal dan inbreken, stelen en vluchten via het dak, dat dan wel weer…
Duidelijk geval van bedrijfsspionage door de VAG groep.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).