‘Alleen Max Verstappen kan Lewis Hamilton verslaan’

Auteur: , 40 Reacties

Nu nog de juiste auto.

'Verstappen is de enige die Hamilton kan verslaan'

Als er één iemand is die Lewis Hamilton aan het zweten kan maken, dan is het Max Verstappen wel. Het is tevens ook de enige coureur van het huidige veld die daar toe in staat is. Deze wijze woorden zijn niet afkomstig van uw blogger, maar van voormalige GP2 kampioen Davide Valsecchi in gesprek met Formule1. Naar zijn bescheiden mening moeten zowel Mercedes als Ferrari serieus overwegen om Verstappen over te nemen als zijn tijd er bij Red Bull opzit.

De gedrevenheid en de “fuck you”-mentaliteit is volgens Valsecchi, naast zijn talent, de reden dat de Nederlander zo succesvol is in de Formule 1. Hij is jong, extreem goed en extreem arrogant, meent Valsecchi. Later in het interview komt de GP2-rijder terug op zijn woorden. “Arrogant is niet het juiste woord. Hij heeft gewoon veel zelfvertrouwen”, aldus de Italiaanse coureur.

Net als de Nederlandse kijker en een zee aan internationale fans, hoopt de 31-jarige Valsecchi dat Max volgend jaar een competitieve auto krijgt met de Honda-motor. “Hamilton is onverslaanbaar omdat er momenteel geen echte competitie is. Het is doodzonde dat Max niet de beschikking heeft over een kampioensauto”. Woorden waar we het eigenlijk alleen maar mee eens kunnen zijn. Hamilton zei eerder ook al dat Verstappen voor zijn leeftijd beter is dan hem.

Valsecchi sluit het interview af door te stellen dat Verstappen beter is dan Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen en Valtteri Bottas. Zo Max, je hebt weer wat veren in je reet gekregen. Tijd om te knallen in de Verenigde Staten dit weekend.

Fotocredit: Davide Valsecchi via Instagram40 reacties

Dat max het juiste materiaal onder de billen krijgt hopen de meeste van ons wel hier op autoblog.Mijn persoonlijke mening is hoe meer competitie op de baan hoe mooier de strijd voor ons als kijker
@rob5nismo: waarom niet gewoon 20 mercedessen op de baan? Oh wacht dat heet formula Renault.
@peug206: *formule Mercedes
@henk_he: zucht…weer die kut Rabobank die de boel hier komt verzieken!!
@peug206: ik dacht formule bmw…
Leclerq gaat volgend jaar voor Vettel eindigen en dan is het zaak dat Max snel beter materiaal vind
@maarten020: precies en dan zal de ware kleuter in Vettel naar boven komen, dus spektakel gegarandeerd!
Dat zijn inderdaad de eigenschappen waar je kampioen mee kan worden, kijk maar naar Hamilton.
@evdw: het zou wel verdomd mooi zijn als de wagens kwa snelheid dichter mekaar zouden zijn. Dan zie je ham meer moeite doen om te winnen en krijg je gelijk ook interressantere races voor de kijkers.
@acizane80: Inderdaad, nu gaat het voor mijn gevoel net iets te makkelijk voor Hamilton.
@evdw: idd, ik meen me te herinneren dat Hamilton ergens begin dit seizoen of vorig jaar na 1/3e van de wedstrijd al achterliggers aan het inhalen was, en dat was niet omdat ze panne hadden gehad. Om aan het einde van de race iedereen behalve de top 6 te hebben gelapped en sommige mensen zelfs 2x. Dat is toch treurig.
@Gulli: Dat is al zo sinds de jaren 60.
@laptom: dan is er in ruim 50 jaar tijd bijzonder weinig vooruitgang geboekt
@evdw: Ken je Hamilton? Of roep je gewoon maar wat om duimpjes te jagen? Want ik ben wel benieuwd op basis van wat je meent te kunnen zeggen dat Hamilton arrogant is?!
@airc: Ik heb hier niet gezegd dat Hamilton arrogant is. Ik doel op zijn gedrevenheid, talent en “fuck you”-mentaliteit. Arrogant wordt genoemd maar terug genomen en ingeruild voor veel zelfvertrouwen en ik denk dat Hamilton daar ook wel over beschikt.
@evdw: I stand corrected!
Het probleem is echter dat er niemand meer wereld kampioen wordt met een Ferrari, ook Max niet.
Persoonlijk zie ik Le Clercq volgend jaar serieus kan maken op de wereldtitel..
Ik heb een hekel aan taalnazi’s, maar “beter dan hem” is echt tenenkrommend.
@n54coupe: nee, beter hè!
@n54coupe: plusje
@n54coupe: Volgens mij is het goed hoor…
@shadowbroker: echt? 🤪
@shadowbroker: Lijkt mij ook. Gaat om een waardering/oordeel.

Het komt niet veel voor, maar het kan.
@unknown234: Het komt nauwelijks voor omdat het fout is. Beter dan hij. Punt.
@nicolasr: Zucht, het gaat hier om een dubbele analyse. Lijdend voorwerp, meewerkend voorwerp…?
@unknown234: als je beter dan hem of beter dan hij zegt is de zin niet af. Eigenlijk hoor je te zeggen beter dan hij is, of beter dan hem is. En dan zie je meteen waarom dit fout is.
@shadowbroker: Zet er een werkwoord achter en je weet het:

“Beter dan hij (is)”

“Beter dan hem (is)”


“Beter dan hij” is dus juist.
@n54coupe: beter dan hem klinkt als boterham en daarmee is het volautomatisch goed Nederlands.
@mashell: ’t is boterhem!
@n54coupe: beter dan hullie moet het zijn
@n54coupe: Inderdaad. Het is ook niet zo moeilijk, gewoon je zin afmaken: “… beter dan hem is” versus “… beter dan hij is”. Dan zie/hoor je meteen dat het “hij” is.
@krizus: great minds think alike :)
“I’m not arrogant, just really good.”
Oh is een Max een goede coureur ja? Wist ik nog niet…
Ff out of the box fantaseren: Ieder team zet 2 auto’s klaar, de coureurs loten wie in welke auto rijdt deze GP, iedere coureur moet per weekend in FP, Q en GP in dezelfde auto rijden, per seizoen max 2x in dezelfde auto. Zowel coureurs als teams strijden afzonderlijk voor WK. Alle teams wel ff voor iedere coureur een zitje schuimen maar ach dat zijn de kosten niet. Eens kijken wie de beste is ipv welk team de meeste euro’s er tegenaan gooit…
@drdrift: alle stoelen hetzelfde maken, kan de coureur zijn eigen schuimpje meenemen
@drdrift: Als je denkt dat een team bouwen alleen een kwestie is van de juiste auto snap je de sport echt niet. De reden dat Ferrari diet jaar geen WK is geworden lag namelijk niet aan de auto, maar aan de poppetjes die de auto naar buiten sturen. Dat Mercedes de juiste mensen om zich heen verzamelt is niet alleen een kwestie van geld ook een kwestie van organisatorisch inzicht en teamspirit!
@airc: lees de eerste 6 woorden van m’n posting nog eens 👍
Die Valsecchi moet zijn oranje bril eens afzetten!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).