Hamilton: “Verstappen voor zijn leeftijd beter dan ik”

Auteur: , 33 Reacties

Zijn dit smerige mindgames, of spreekt de Brit daadwerkelijk zijn lof uit over Max?

In de nieuwste episode rondom het “Max Verstappen is een toekomstg wereldkampioen“-verhaal is het viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton die een boekje open doet en zijn kijk op de huidige situatie in de Formule 1 laat horen. De Brit verwacht dat Red Bull dit jaar vanaf het begin van het seizoen zal beschikken over een competitieve auto, waardoor Max Verstappen zowaar een potentieel titelkandidaat wordt.

Dit vertelde Hamilton na afloop van de eerste testweek in Barcelona tegenover Sky Sports F1. De Brit twijfelt er niet aan dat Max dit jaar beter zal zijn dan ooit tevoren, en hoopt dat ze elkaar veelvuldig op de baan zullen tegenkomen. Hoewel de Nederlander dit jaar pas 21 jaar oud wordt, begint hij alweer aan zijn vierde volledige seizoen in de Formule 1. Volgens Lewis is Verstappen veel verder dan hij op die leeftijd was. Op zich niet vreemd, aangezien Hamilton 22 jaar oud was toen hij de koningsklasse mocht betreden.

“We’ve seen the way he drives and he’s got great potential as a driver. He’s in a great team and he’s in the perfect place to continue growing. He’s got a long time ahead of him. He’s already had a good few seasons under his belt – I still hadn’t even had my first season under my belt at 21, so he’s already further ahead than me and a lot of the drivers.”

Het is natuurlijk nog maar afwachten of Red Bull het voor elkaar heeft gekregen een auto te produceren die in staat is om te strijden voor het kampioenschap. De versneeuwde testweek in Barcelona heeft ons wat dat betreft niet veel wijzer gemaakt. Desondanks zal Hamilton het Verstappen niet in de schoot werpen.

“[…] whilst I’m here I’m going to be doing everything I can to stop him from winning. I’m sure people won’t particularly love that, but that’s what we’re here to do. We’re here to battle and I’m looking forward to having some really positive battles with him – hopefully this year.”

Mocht Max een competitieve auto onder zijn billen krijgen, dan is het goed mogelijk dat hij de jongste wereldkampioen ooit wordt. Lukt het dit jaar niet, dan kan hij het de komende twee jaar alsnog proberen. De Nederlander, jarig in september, zal in dat geval de 23 jaar en 134 dagen van Sebastian Vettel moeten verbeteren. Hamilton deed het destijds in 23 jaar en 300 dagen, nadat hij de titel een jaar eerder op een haar na misliep.33 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Als Max gewoon vanaf nu elke wedstrijd gaat winnen wordt ie vanzelf de beste voor zijn leeftijd ..

En anders wordt iemand anders winnaar .. nobody really cares anyway ..
@lincoln: Lewis is momenteel ook de beste voor z’n leeftijd
En gelijk heeft ie. Alleen heeft lil’ Hamilton wel een bak aan swag waardoor onze nuchtere Max zelfs nog cooler is.
@ikleesookoverautos: maar Max heeft weer een pa die regelmatig iemand op z’n swek timmert. Dan is dan weer wat minder cool.
@str8six: en Lewis heeft een broertje die niet helemaal fris in zijn bovenkamer is.
@rhellema: en toch doet ie ‘t beter dan wij reaguurders. Da’s toch knap.
@str8six: de tijd dat autoblog-reaguurders zolderkamer helden waren, is toch echt wel voorbij hoor.

Als ik zie wat er tegenwoordig (gelukkig) bij mijn auto wordt geüpload
@melkkoe: vind je? Ik loop hier inmiddels al een jaar of 13 mee maar er is weinig veranderd imo. Ja, meer stoere knulletjes, Audi likkers en artikelen over EV’s.
@str8six: op grond waarvan kan je dat baseren
@rhellema: het feit dat ie racet… in hogere klasse…
@gwnbmw: dus alleen racen doet hij beter…en de rest dan?
Hij kan ook moeilijk iets anders beweren zonder ongeloofwaardig te zijn.
PR-gestuurde verbale schermutselingen. Hecht er niet veel waarde aan.
Geloof er niks van dat Red Bull een auto heeft die competitief genoeg is voor de titel. Het chassis is misschien de betere, maar op motorgebied lopen ze nog wel wat achter vrees ik.

Wel hoop ik dat de teams dichter bij elkaar komen dan in 2017. Met Ferrari en Mercedes had je twee teams die voorop reden, Red Bull daar een groot stuk achter en daarna kwam de rest met een nog grotere achterstand. Ik denk dat Renault en McLaren het leuk kan gaan doen voor plek 4/5.
@viezefreddyw:

Je hebt in je comment 7X reclame gemaakt ..

De hart en ziel van F1 ..
@lincoln: niet zo overdrijven, ik tel er maar 6 😁
@lincoln: Ik heb de factuur al opgestuurd.
@lincoln: hij moet toch wat, Fanboy van het eerste uur. Jammer dat de Ferrari die hij rijdt niet eens van hem is maar van zijn vaderrrrrr…….
@ikleesookoverautos:

Max moet auto’s van wildvreemden lenen om een race mee te draaien ..
@ikleesookoverautos: max heeft toch geen Ferrari
Waar is de tijd dat dit soort ‘sporters’ nog eens echte antwoord gaven:
“Dat jochie uit NL is snel en kan prima inhalen; echter zou ik in dezelfde auto bitterballen van hem maken. Gelukkig is dat niet nodig, want mijn team heeft een beter blok in een iig net zo goede auto liggen; dus zal ik m met 2 vingers in mijn neus in kunnen halen als ik zou willen: zie Sao Paolo en afgelopen jaar in Maleisie heb ik m er netjes voorbij gelaten zodat ik in alle rust mijn 2e plaats kon binnenhalen: ik had toch al 8x gewonnen dat seizoen en voor je weet ramt hij me van de baan af”.
Lekker belangrijk.

Veel belangrijker: wanneer gaat de F1 Team manager dinges weer van start? @autoblogger
@lebeaunl: snel!
Kan het mis hebben, maar Mercedes reed op ‘tragere’ banden vrijwel even snel als de top. Onheilspellend voor de andere teams. OT Hamilton will have Vettel for breakfast. Max is lastiger.
zei lewis dit niet zo’n beetje vanaf het begin van verstappen zn carrerie? ook in ‘incidenten’ waar hij zelf bij betrokken was(bijvoorbeeld japan 2017) zei hij als 1 van de enige dat het niet de schuld van verstappen was, maar gewoon goed gereden/verdedigt.
Max is maar 75% zo goed als Lewis. Lewis heeft startnummer 44 en Max 33, precies 75% zo goed dus.
Over de spinpartij van Max wordt hier niets gezegd. Maar natuurlijk, hij is god in de ogen van velen hier.
@c63s: misschien omdat dat al lang aan de orde is geweest?!?!

https://www.autoblog.nl/nieuws/max-verstappen-maakt-slippertje-maar-is-positief-107255

Maar goed, in de ogen van velen zien heel veel mensen Verstappen als een God, echter is het weer eens zo dat men niet verder kan kijken dan de neus lang is en wordt er weer heerlijk gevaagd tegen Verstappen.

Maar wat heb je zelf bereikt in je leven?
Ik verwacht een dodelijk saai kampioenschap met Hamilton en zijn Mercedes op eenzame hoogte…
Misschien heeft het Red Bull team het achterste van de tong nog helemaal niet laten zien in Barcelona, in meerdere opzichten. Strategisch mogelijk een goede zet om te verrassen over een paar weken
Zelf ga’k voort op hetgeen hij realiseert, spannend alvast !
Vooral in de laatste passage geeft hij psychologisch de strijd al op..wanne miet die Hamilton

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).