Alles over Rory Reid, de nieuwe Top Gear presentator

Auteur: , 18 Reacties

Wat broodnodige achtergrondinformatie.

rory reid

Aanstaande zondag kunnen we genieten(?) van de eerste aflevering Top Gear 3.0. De meest onbekende presentator van de hele zwik nieuwe presentatoren is toch wel Rory Reid. Met wat voor iemand hebben we te maken?

Rory is nu eind dertig, maar je moet weten dat de beste man al autoliefhebber is van jongs af aan. Toen hij negen was, hadden z’n mates posters van voetballers of Ninja Turtles aan de muur hangen. Rory deed hier echter niet aan mee. Hoe zijn muur er uit zag? Hij had zo ongeveer elke supercar uit de eighties en nineties aan zijn muur als behang. Zal voor velen onder ons bekend voorkomen…

Eerste auto
Niet iedereen rijdt meteen de auto uit z’n dromen en bij Rory Reid is dat niet anders. Toen hij de leeftijd van de posters ontgroeid was, wilde hij natuurlijk zo snel mogelijk zijn eigen auto hebben. Dat werd een Yugo 45. Niet bepaald een sportauto inderdaad en dat probeerde Rory op te lossen door een K&N luchtfilter te monteren en de uitlaat van een Volkswagen Beetle eronder te gooien. Eigenlijk wilde hij dolgraag een Ford Fiesta XR2i rijden, dus hij maakte het zijn missie om de arme Yugo in dezelfde tijd van 0 naar 100 te laten knallen. Hoe sneller de auto ging, hoe onbetrouwbaarder hij werd…

Carrière
Rory Reid schrijft als journalist vanaf 1998 voor verschillende bladen en (tech)websites, maar begint in 2012 met presenteren. Hij maakt in dit jaar de show Gadget geeks voor het Britse Sky TV. Ook maakte hij voor CNET het programma Car Tech en heeft hij radio gemaakt. Waar jij hem van zou kunnen kennen? Hij maakt al een tijdje videos voor het Youtube kanaal Fast, Furious & Funny. Ook maakte hij reviews voor Recombu, inclusief deze geniale rap-review over een Rolls-Royce Ghost Series II. In februari 2016 wordt bekend dat hij één van de presentatoren van het nieuwe Top Gear wordt.

Top Gear
We moeten hem nog zien schitteren, dus over zijn werkzaamheden bij Top Gear kunnen we nog weinig zeggen. Wel kan hij al iets over zijn mede-presentatoren vertellen. Zo is Sabine Schmitz helemaal gestoord volgens Rory en heeft ze een haan die Adolf heet. Matt Leblanc blijkt een regelrechte pro te zijn, wat acteren betreft. Niet geheel onbelangrijk in een show als Top Gear.

Als Rory zijn werkzaamheden voor Top Gear met zijn banen tot nu toe vergelijkt blijkt Top Gear een stuk zwaarder, maar leuker te zijn. Bij filmen op locatie is er soms niet eens tijd voor een maaltijd tussendoor, maar dat wisten we al. Ook zal hij de Top Gear uitmelkformule “Extra Gear” gaan presenteren. Rory zal in vier van de komende zes afleveringen te zien zijn, niet elke presentator zal namelijk in alle afleveringen een rol spelen.18 reacties

Keer op keer word ik zo emitioneel van die prachtige RR review
Hij heeft een leuk baantje gefixt. Kan nu waarschijnlijk wel een Fiesta xr2i kopen
Die rap vind ik wel geniaal
Dit programma is door alle negatieve berichtgeving al kapotgemaakt voordat het begonnen is.

Ik kijk er wel naar uit.
@menaz: 😅
Laat maar , zie uit naar JC en zijn gevolg.
@bofkont: dr zijn wel meer mensen die grappen kunnen schrijven, en nóg meer die ze vervolgens “spontaan” kunnen uitvoeren…
Kende hem niet, ben benieuwd.
@pinut187: Kijk dan vooral zijn review van de rolls royce wraith! Via recombu cars dacht ik.
sympathieke gozer is dit.
Had al eerder wat over hem gelezen.
Een paar video’s van deze man gezien en te grappig gewoon. Zou wel eens de grootste verrassing kunnen zijn van het vernieuwde TG.
@kwatkam: je moet de review van een f-type eens zien. Daar is het taalgebruik van Jeremy nog niks bij 😂
iemand die aan autos heeft gesleuteld… vergelijk dat eens met “opperpetrolhead” djeremie klarkson die niet verder kwam dan heel hard “power” roepen en het over “torques” had.
@super: daarom. Geef het gewoon een kans, afkraken als we het gezien hebben staat in elk geval een stuk verstandiger…
We shall see.
Topgear…. Boeiend.NEXT!
Ik denk dat deze kerel wel zoals gezegd wel DE verassing van de nieuwe top gear kan zijn. Die rap review was erg mooi, en als je zijn test van de Alfa 4C kijkt kan hij ook leuke, vermakelijke en informatieve reviews geven:
https://youtu.be/UXTvtzRJvOg

Zeker wel een rede om de top gear een kans te kijken, nu hopen dat die ginger niet alles verpest.
Een yugo kun je niet onbetrouwbaarder maken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).