Brekend! Dit is het complete Top Gear-team

Auteur: , 117 Reacties

Nieuw team, nieuwe kansen. Wordt het Britse entertainmentprogramma opnieuw een succes?

Top Gear 2016

De geruchten klopten. Naast Chris Evans en Matt LeBlanc, versterken ook Sabine Schmitz en Chris Harris het Top Gear team. Daarbij zien we twee nieuwe gezichten. Helemaal rechts, links naast de Stig, staat Eddie Jordan. Een 67-jarige baas die onder andere oprichter was van het Formule 1-team Jordan Grand Prix. Uiterst links staat Rory Reid. De man die autoreviews aan elkaar rapt. Reid is de enige van de zes die aangeeft mee te hebben gedaan aan de open auditie. Zelf schatte hij de kans erg klein in dat hij uiteindelijk gekozen zou worden.

Alle zes nemen een presentatie-taak op zich. Het langverwachte trio is dus meer een soort orgie geworden. Roep maar in de comments. Gaat het nieuwe Top Gear slagen of wordt het huilen met de pet op?117 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Huilen met de pet op
@ariif:

Als de hoofdpresentator eigenlijk te zwak is,
Is het niet zo’n slecht idee om je risico op falen te spreiden door zoveel mogelijk presentatoren in het team te trekken.

Evans schijnt.
– Wagenziek te worden.
– Niet te kunnen presenteren terwijl hij rijdt.
– Niet te kunnen rijden / nog wel eens een auto te crashen.

Ik plug-in op de oude vertrouwde boys op Amazon,
En laat de jongentjes bij de BBC het maar even uitzoeken tot ze weer een goedlopend concept hebben, met sterke presentatoren.
@martinus: Clarkson, Hammond en May konden ook niet rijden… Waarom denk je dat ze een Stig nodig hebben? Je kan zeggen van Plato en Needell, maar die kunnen écht sturen. Daarbij kan Evans prima presenteren en is het team echt niet het minste: check die namen nog eens. En nog eens. Mooi mix, toch?

En laten we even één ding niet vergeten: Het Oude Top Gear was gewoon over zijn top heen. Zeker de laatste paar seizoenen waren wel héél erg flauw. Diepttepunt voor mij was toen James ging Rallycrossen in die 600pk sterke Polo. Kreeg hij hulp van Tanner Foust (TG USA). Dat was best leuk, totdat die andere twee weer kinderachtig James gingen plagen. Leuk man. Net als de gescripte ‘beaver’ grappen.
@gtwillem: De Stig is eigenlijk altijd een hele goede toevoeging geweest. Inderdaad waren de rijkunsten van de drie niet super te noemen, maar het was altijd leuk dat de Stig even zijn kunsten liet zien. Of zijn cousin’s, vond ik ook altijd wel grappig hoe dat gebracht werd. En opzich hoeft het ook geen probleem te zijn dat een presentator niet supergoed kan sturen of iets dergelijks. Ik kan me nog een review herinneren van Autoblog over de F-Type Coupe, gedaan door Casper. Moest Sjoerd van Stokkum het stuur overnemen om een rotonde te kunnen driften, althans, zo leek het. Maakte mij dat uit? Nee, niet echt..
Ik geef deze mensen een kans, en met het budget dat ze hebben zal er vast iets moois gepresenteerd worden, toch?
@viezefreddyw: Ik kan me nog eens herinneren dat @casper in een reclame filmpje over de driftcursus ons verzekerde dat hij dat was, en niemand anders. Of dat echt zo was? Geen idee.
@dutchdriftking: ik bedoel natuurlijk @casperh
@dutchdriftking: Klopt ja. Maar het maakt mij geen fuck uit eigenlijk. Ik vind dat @casperh het ontzettend goed doet de laatste maanden. Heeft echt progressie geboekt.
@viezefreddyw: Eens, ik zie tegenwoordig liever hem dan ons aller Wouter, niet dat Wouter slecht is, in tegendeel, vermakelijk, zo gek als een deur, gewoon onze eigen JC. Maar als je een iets wat serieuzere review wilt dan is Casper gewoon fijner.
@dutchdriftking: De variatie tussen die twee vind ik erg leuk eigenlijk. Wouter doet het op zijn eigen manier, weet het ook wel leuk te brengen vaak. Casper is meer van het informatieve en weet daar een humoristische lijn in te vinden, best knap. Dat heeft hij de laatste maanden goed weten te ontwikkelen.
@dutchdriftking: @wouterkarssen is onze Jezza, en @casperh is onze James May…maar dan zonder haar. 😂
@viezefreddyw: ik ga er bijna van blozen :)

De verwarring rond dat driften op de rotonde destijds is het gevolg van een ongelukkige aftiteling en een daarop volgende running gag tussen mij en cameraman @martijngizmo.

Toen we de video van de F-Type opnamen reden we op een bepaald moment achter Van Stokkum in een andere F-Type R. Er zit een shot in die video waar een F-Type stilstaat en dan een vol rokende burnout trekt. Die burnout wordt gemaakt door Sjoerd in een andere F-Type R (zie ook de nummerplaat), waarop ik tegen Martijn zei: “We moeten hem even als stuntdriver bedanken in de aftiteling voor dit epische shot”. Dat heeft Martijn ook gedaan.

Pas later bedacht ik me dat daardoor leek dat hij ook de rotondedrift, burnouts e.d. deed, omdat ik nog niet bepaald een imago had weten op te bouwen als driftkoning. Maar ik beloof je, die rotonde was ik!

Het mysterie opgelost, haha!
@CasperH: Haha ik geloof je direct, maar doordat Sjoerd van Stokkum benoemd werd als stuntrijder leek het net alsof Sjoerd even je F-Type instapte om de burnouts en drifts te doen om vervolgens weer uit te stappen. Daardoor werd ik even op het verkeerde been gezet haha. Maar je doet het verder heel goed hoor, een fijne journalist ben je om naar te luisteren.
@gtwillem: vergeet niet dat het pre-millennium Top Gear (de tijd dat May en Clarkson net begonnen bij TG, Wilson en Needell nog bij TG zaten) ook bestond uit een stuk of zes presentatoren.
@gtwillem: Tuurlijk, Clarkson c.s. konden nog geen stuurwiel vasthouden laat staan in een auto rijden, wat een flauwekul!
Waarom zou een presentator van een autoprogramma zo geweldig moeten rijden? Dat kunnen de meeste kijkers ook niet, hoewel sommige blaaskaken dat blijkbaar wel denken van zichzelf. Het gaat erom dat hij de auto beoordeelt op een manier waar de kijker iets aan heeft en het op een leuke manier brengt, en een interessant programma maakt, niet of dat hij net zo goed formule1- coureur had kunnen zijn. De presentatie is veel belangrijker dan zijn coureurscapaciteiten.
@grandmasterb: Het is een autoprogramma. In dit type autoprogramma komen veel leuke auto’s voorbij met veel vermogen en hoge prestaties.

Dat een presentator vooral moet kunnnen presenteren is evident. Maar het is wel lekker als er een paar mensen zijn die daadwerkelijk uit de auto kunnen halen wat de gewone stervelingen niet kunnen. Zeker nu auto’s zo goed zijn geworden dat de grenzen erg ver liggen.

Wat dat betreft gaat TopGear er ook weer een beetje op vooruit.
@martinus: die volstrekt over hun houdbaarheidsdatum verkerende ‘oude vertrouwde boys’, moesten het voor een groot deel hebben van het BBC correctheid regeltjes overtreden. Ik kijk 10 keer liever naar Harris, dan die niet grappige vette walrus.
Topgear gaat volstrekt anders worden. Gelukkig maar. Ik zie die oude drie eerder falen dan Topgear nieuwe stijl.
@garp: Ben eerlijk gezegd een beetje allergisch voor Evans. Tim Shaw van Car SOS zou een goeie zijn geweest voor TopGear nieuwe stijl. Combi zat ‘m natuurlijk van het ouwe TG team in de politieke incorrectheid en hyperbolen van Clarkson, het nerd-erige van May en de “kijk mij eens klein en guitig zijn” van Hammond. Maar hun avonturen werden inderdaad een beetje sleets. Ik kijk met evenveel plezier naar 5th Gear.
@martinus: en wat ga jij doen om te kijken of de aantijgingen aan het adres van Chris Evans kloppen? Juist, kijken dus…..hallo kijkcijfers
@martinus:
wagenziek worden (als bijrijder) duidt iha op een gevoelig evenwichtsorgaan wat juist extra voordelig is als bestuurder.
Ik houd de verwachting laag, kan dan alleen nog maar meevallen!
@bramterheerdt: dat lijkt mij ook de meest veilige optie, maar ik ben gematigd optimistisch….te veel mensen hier blijven het maar vergelijken met de 3 mannen van de afgelopen jaren. Hoewel ik mezelf nog niet heel oud wil noemen, keek ik TG al ruim voordat het dit trio was en in die tijd waren het ook meer dan 3 presentatoren en heel anders dan nu.

Ja de franchise om TG heen was commercieel, maar inhoudelijk is TG dat nooit geweest en hebben ze juist daardoor altijd een goed programma kunnen maken en was het niet het voorlezen van de folder van de dealer wat er meestal werd gedaan. Ook nu kunnen ze dat blijven doen en met deze presentatoren denk ik dat er genoeg kwaliteit in zit. Met name Chris Harris is een held en alleen voor hem geef ik het al een kans!
@maartenoosterbaan: precies, vind de items die chris harris maakt altijd heel interessant. Verder zijn de interviews van eddie jordan ook altijd mooi om te zien bij de F1, hopelijk kan hij zijn connecties een beetje aanspreken om zo een interessante siarpc item te maken
@saikol: Niet alleen de interviews, ook het gesproken intro was vaak steengoed.
Daarnaast de looks van Sabine!
Voor mij kan het niet meer stuk.
@ronnys: Die sabine kan wel aardig sturen , maar heeft een vreselijk duits accent en is bepaald niet de mooiste snel rijdende vrouw, niet my cup of tea.
Naar mijn bescheiden mening zal dit één groot commercieel en geforceerd zootje worden.
@hacker: Dat was Top Gear al jaren toch?
@kapitein: Geforceerd was het inderdaad al jaren, commercieel nog niet. Om iets compleet om zeep te helpen volstaat het om er een commerciële toets aan te geven.

Trouwens, om een bepaalde magie te creëren is er wel iets meer nodig dan enkel en alleen “name dropping.” Het zou me verbazen mocht deze combinatie van een wereldster, een ex F1 baas, een Nürburgring koningin, een rasechte autoliefhebber en iemand die “autoreviews aan elkaar rapt” (hoe komt iemand hier op?) en een omhoog gevallen radiopresentator die buiten de UK onbekend is hier enige magie van het scherm kan laten afstralen.
@hacker: Commercieel waren ze nog niet? Top Gear werd wereldwijd verkocht aan vele tv-stations en was/is al jaren een gigantische melkkoe voor de BBC.
@hacker: dat kan niet. De BBC is de staats omroep. Geen reclames. Geen commercieël zooitje.
Als deze mensen vooral niet JC, Captain Slow en the Hamster na gaan doen, wil ik ze vooralsnog het voordeel van de twijfel geven.
Een gevarieerd gezelschap van petrolheads. Komt goed.
@100octane: wel kleine petrolheads, als ik die foto zie moet ik aan de Mazda mx3 reclame denken met die mini mensen.
Met Chris Harris haal je een goede jongen binnen die het leuk kan presenteren en prima kan rijden, ik gun hem dit wel. Chris Evans ken ik niet, dus dat is afwachten. Een auto reviewen door middel van een rap werkt misschien leuk op het internet, maar of dat het ook gaat doen op TV valt te betwijfelen. Eddie Jordan vind ik een prima kerel die bij mij vrij sympathiek overkomt.

Ik wil het wel een kans geven, maar ik ben er nog niet zo zeker van dat het net zo’n succes gaat worden zoals hun voorgangers.
@viezefreddyw: Reid presenteert op een normale manier auto’s. Hij heeft eenmaal gerapt over een Rolls en is meteen bekend tussen die duizenden autojournalisten. Verwacht geen rap van hem bij TG.
@bassx: ik ken hem alleen van batman, MY PARENTS ARE DEAD!
Eddie Jordan is wel een baas hoor, als hij met net zo veel enthousiasme TG presenteert als hij met de F1 deed zie ik nog wel mooie dingen.
@awesome: Laten we hopen dat de nieuwe Top Gear gebruik maakt de kennis en contacten van Eddie Jordan. Die Senna-hommage was prachtig, en ook de F1 coureurs als gasten zijn leuk, maar verder deed Top Gear vrij weinig met de F1. Zeker nu de BBC helemaal geen F1 meer uit gaat zenden mogen ze er wel wat meer aandacht aan besteden.
@Edge: Ik wil VES wel zien in een redelijk geprijste auto,
Top Gear heeft de enige race-competitie waar f1 coureurs met gelijk materiaal tegen elkaar racen.
Ik ben bang dat deze groep te serieus is.
@clarkson: in vergelijk met het oude trio is omgeveer iedereen te serieus
Gaat gewoon slagen hoor. Ja, ‘Die Drie’ zijn hilarisch, maar dat is niet het enige waarom Top Gear goed werkte. Want laten we eerlijk zijn, eigenlijk zijn alle autoprogramma’s gewoon ruk. Vergeet niet dat TopGear een waanzinnig budget heeft en gigantisch team aan producers.

Daarbij zijn Matt, Chris, Sabine, Chris en Eddie oprechte petrol heads, die ook daadwerkelijk kunnen rijden. Ik geef het graag een kans. Daarbij gaat de show van Jeremy, James en Richard waarschijnlijk ook de moeite waard worden, dus hebben we gewoon twéé top-autoprogramma’s.
@gtwillem: Wij kaaskoppen hebben geen Amazon Prime.
@jrsmoke: Waarom denk je dat Amazon die drie heeft binnengehaald? Komt vanzelf, of ze gaan de uitzendingen voor leuke prijzen uitlenen aan HBO of Netflix.
@gtwillem: Precies, maar vooralsnog zet ik mijn geld op Amazon zelf. Er gaan al tijden geruchten dat Amazon een Nederlandse versie wilt lanceren. Dan heb ik het niet over die e-boekenshop die ze nu hebben, maar over een volwaardige Amazon website, inclusief Amazon Prime. En wat is nou een beter middel om Amazon Prime aan te prijzen dan een exclusieve TV show met drie retepopulaire gasten erin?
@jrsmoke: we hebben wel utorrent…
@gtwillem: En fifth gear is huilende derde….
Het ziet er zoiezo niet goed uit als je het vergelijkt met het oude team
Maar!!
Dit gaat echt een dikke flop worden. Clarkson may hamond zullen zich denk kapot gaan lache van wat voor zooitje het word.
@mjorace:
Die drie lachen zich al jaren kapot.

Royaal geld ontvangen voor een beetje ouwehoeren (dat een zwikkie schrijvers voor hun bedenkt) en vervolgens aanboden worden door hordes hysterische fanbois. Vooral Clarkson wordt elke ochtend gierend wakker denk ik zo…
@Rob: ik ben niet graag een grammarnazi, maar aanboden?
@daantjeds:
Blijkbaar haal ik een E en een O door elkaar… Dus, tsja. Je moet het er maar mee doen…
@mjorace: En jij altijd maar gedacht hebben dat die Clarkson zo getapt was?kom op, wordt hem allemaal aangeleverd, er schrijven zo’n 10 man iedere week aan een script om die walrus zo voordelig mogelijk op het scherm te brengen.
Als het inderdaad een orgie is zoals jullie schrijven dan hoop ik voor Sabine dat de stig dit keer een vrouw is! Ot: de magie is er toch al af dus nou kan het hele top gear me niks meer schelen.
Komt er ook nog een keer een aflevering of blijft het bij 300 persberichtjes per dag..?
*gangbang, orgie is met meerde mannen en vrouwen gangbang 1 vrouw en meerdere mannen (of 1 man en meerdere vrouwen)
@thefmanl: Dit weet jij iets té goed :-D
@thefmanl: Waarom zou dit dan geen orgie kunnen zijn? Eén van de heren op Sabine, en de rest vergrijpt zich aan elkaar. We leven tegenwoordig immers in een geëmancipeerde samenleving waarin het ook normaal is dat mannen het met elkaar kunnen doen.
Ik heb sws al zin in de reviews van Chris Harris. Man wat kan die man dat goed. Eddie Jordan is ook een toffe vent. En Sabine Schmitt heeft ook genoeg autokennis. De rest is afwachten.
Gaat wel leuk worden. Dit is in elk geval een samenstelling die niet eens lijkt op de vorige. Lijkt mij dat de opzet dan ook wel wat anders gaat worden.
7 presentatoren? Hoelang gaat een aflevering dan worden, 1u30min?nee liever niet
Dit kan met dit team echt een prima autoprogramma worden! Tuurlijk word het niet het zelfde als voorheen, maar dat wil nog niet zeggen dat het slecht word.

Als ze zouden proberen precies hetzelfde neer te zetten maar dan met drie andere presentatoren dan zou het geheid floppen. Maar ik denk dat we hier mee een leuk programma voor autoliefhebbers kunnen verwachten.
Top Gear kan alleen maar een succes worden wanneer ze de complete format omgooien. Dat zullen ze zelf ongetwijfeld ook wel weten maar ik denk dan dat je weer op een soort tweede fifth gear uitkomt en dat moeten ze ook weer voorkomen. Dus best een uitdaging. Maar omdat ik niet weet wat ze gaan doen ga ik er blanco in en geef mijn oordeel pas na de eerste afleveringen.
Dat gaat nog wat worden met roadtrips, zo’n grote ploeg.
*De crew heeft even gepauzeerd bij een tankstation*
”Jongens, kunnen we weer verder?”
”Nee, Sabine is nog aan het plassen, Eddie moet z’n medicijnen nog innemen, Matt en de kassadame zagen elkaar wel zitten, dus die zijn het bezemhok ingedoken, Chris heeft net even op de kaart gekeken en vond dat de weg verderop wel erg bochtig werd, dus die durft niet meer verder, Rory is niet tevreden met de bass-instelling van z’n speakers en Chris is vast vooruit gereden, dus die zijn we kwijt”.
@bazzelijn: Geniaal! :-D Je hebt mijn dag weer goed gemaakt! Dank je wel!
Met Chris, Chris en Eddie hadden ze al een leuk trio gehad, in het ideale geval hadden ze Evans nog omgewisseld voor iemand als Damon Hill of David Coulthard, dan hadden ze 3 serieus goede stuurders in huis gehad die ook niet vies zijn van wat goede Britse humor. De overige 3 hadden van mij niet zo nodig gehoeven. Met name de rapmeneer en Sabine lijken me er qua karakter niet helemaal bij passen.

Ik krijg er wel een beetje een 5th Gear gevoel bij, weet niet of dat positief is.
@motoragent: David Coulthard is een toffe peer, ja. Hij is best wel een feestbeest, heeft ook een goed gevoel voor humor en is ook wel in voor een grapje:
Klikken op eigen risico, NSFW: http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00540/coultmain_540745a.jpg
Bij het ‘oude’ Top Gear was ik al lang afgehaakt. Dit nieuwe team zorgt er i.i.g. voor dat ik benieuwd ben en de eerste afleveringen zeker ga kijken!
Wie de fok is die Reid dan?
Eerst vond ik het leuk dat Chris Harris mee zou doen maar nu krijg ik mijn twijfels. 6 is gewoon te veel.
Chris Evans vind ik maar een gompie, kan zn kop niet uitstaan. Sabine kan zeker wel een potje sturen, maar presenteren zit er niet echt bij met een duits accent. Matt is een grote auto liefhebber en een goede acteur, maar of ik hem mij iets wil laten leren/uitleggen/presenteren over auto’s? Ik weet het niet.
Eddie word je snel zat, soms heeft hij wel een point, maar toch…
Nogmaals, wie de fuck is Rory Reid? Op google krijg ik een blanke advocaat te zien xd

Dus, om een hele show te kijken alleen om Stig en Harris? Ik zal zeker wel de eerste aflevering gaan kijken uit nieuwschierigheid, maar ik heb er geen vertrouwen in.
Ik heb het al eerder gezegd, maar Top Gear was voor mij vooral Clarckson, Hammond en May. Dus wie het nieuwe Top Gear gaan presenteren zegt mij dan weinig; het zal toch geheel anders worden en het is dus ook niet interessant om te gaan vergelijken.
Pfoe, zoveel presentatoren, hoe lang worden de afleveringen wel niet? En dat moet toch een enorm gekakel worden in de studio? En hoe ga je de zogenaamde uitdagingen doen dan? Ik vind het zacht uitgedrukt nogal een grote groep. En ik vermoed dat niet iedere presentator elke aflevering aan bod komt.
@dutchdriftking: Je zou een autotest als duo kunnen doen. Misschien is dat zelfs wel eens fijn voor de verandering. Ik kijk graag Chris Harris filmpjes, maar laten we eerlijk zijn, dat is niet bepaald voor het grote publiek aantrekkelijk wat het format Top Gear natuurlijk wel dient te zijn. Wat als Harris met iemand samen in discussie is, dat zou het wellicht dynamischer maken?

Een test van Clarckson is ook behoorlijk voorspelbaar. Begint de test met zeurpuntjes en kritiek dan weet je dat op 90% van de test hij het argument vertelt waarom de auto toch briljant is. Begint hij met positieve punten, dan gaat hij op 90% de ‘dealbreaker’ vertellen waarom je hem toch moet laten staan…. Oké, ik ben nog wel in zijn mening geïnteresseerd, maar dynamisch is het allemaal niet.

Met 3 presentatoren zou Top Gear-nieuwste-stijl teveel vergeleken worden met wat de oude 3 nu op Amazon gaan doen denk ik
@dutchdriftking: Fifth Gear en Top Gear oude stijl hadden ook tientallen presentatoren tegelijk. Het is een kwestie van afwisselen, en bij de challenges (als die terugkomen) gewoon teams maken.
Kijk, je kun zeggen wat je wilt van de oude drie vanTop Gear, maar eenieder had echt verstand van wagens.
May de romanticus die het liefste in iets reed dat of een filosofie had of iets wat ze geprobeerd hadden om mooi te construeren, Hammond was een felle donder die van snelle uitvoeringen van wagens hield en het echte snelle spul en Clarkson hing er zo’n beetje tussen.
Met dat nieuwe team zie ik eigenlijk maar één man die echt verstand van auto’s heeft : Chris Harris.

En ben ik bang dat het nieuwe Tg met een budget van drie honderd duizend miljoenmiljard, gewoon heel erg snel over the top zal zijn.

Ik had TG een stille dood laten sterven, twee jaar gewacht en een pril begin gemaakt met echt niets nieuws !

Want laa’n we nou eventjes niet vergeten dat het oude illustere top-gear trio ook met een nieuwe ‘baas ‘te maken krijgt en met een nieuw team, ook voor hen zal het niet makkelijk worden !
@desjonnies:
weet niet, maar het enige wat klarkson van autos “begreep” is hoeveel peekaas ze hadden en of ze “fun” waren, heb hem nog nooit echt kunnen betrappen op een zinnige uitspraak over iets voertuigtechnisch. Als ie er mee kon driften EN het kwam uit de UK of Italie vond ie het top, anders werd het al snel moeilijk.
@super: Ben ik wel met je eens. De enige die écht zinnige dingen zei was James May.
@super:

Ooit wel eens iets gekeken dat die man gemaakt heeft? Iets dat ouder is dan de laatste over-scripted onzin?
@desjonnies:

Sabine ademt auto’s en Eddie … nuja ik zou niet zeggen dat ze hem koud laten.

Maar het wereldprogramma dat het nu is, gaan ze toch over scripten, en dan maakt de mening toch nietmeer uit.

Ik had liever een kleurrijk figuur ertussen gezien zoals Guy Martin, maar die zal wel bedankt hebben voor de mogelijkheid om aan boord van deze faal boot te komen.
Ik vond Matt LeBlanc de saaiste gast die Top Gear ooit heeft gehad, Eddie Jordan is een sympathieke man, Schmitz vind ik maar irritant(beetje als Vicky bij Fifth Gear), Evans is een petrolhead, maar verder ken ik hem niet zo goed. De zwarte kerel heb ik nooit van gehoord, dus geen idee. Chris Harris vind ik een hele goede toevoeging. Kan goed rijden, kan goed presenteren en hij heeft verstand van auto’s.

Top Gear vond ik al jaren niet echt leuk meer, omdat het teveel gescript was met teveel slechte grappen. Hopelijk gaat het terug naar de basis en worden er veel auto’s getest ipv slechte challenges.

Ik zie dit nog wel een succes worden. Ik kijk er in ieder geval naar uit.
@baklava: Jou reactie is als een auto review van Clarkson. Als je begint denk je dat je het niets vindt, maar uiteindelijk ben je toch overtuigd en ga je er voor. Maar wel tof dat je het een kans gunt… ik ben zelf ook benieuwd!
Ik geef het een paar jaar, dan wordt het uit de lucht gehaald denk ik
@jeffreyd: Een paar jaar is denk ik vrij optimistisch…
Clarkson hamster en captain slow graag.
Ik hoop dat er 3 overblijven, Chris Harris, Sabine Schmitz en Eddie Jordan.
Hoewel ik die sabine smith gaaf vind. Zij is de ringkoningin. Zijn dr niet veel die haar dat nadoen. Ik iig niet
Saaaaai
Hmm zoveel mensen voor een programma van een uur?

Lijkt mij te veel van het goede of ze komen niet allemaal elke aflevering aan bod.

Verder moet ik het nog zien. Ik krijg er alleen maar een Fifth gear idee bij…
Nou, iemand had de opdracht om TopGear een ‘afspiegeling van de samenleving’ te laten zijn: dus er moest minimaal een vrouw in, verschillende huidskleuren (donker & stig-wit), een 65+’er en een paar nationaliteiten.

Ik hoop dat ze een flinke lepel secret sauce eroverheen gaan gieten, want ik zie het recept voor succes nog niet heel helder voor de geest. Maar we gaan het zien, ik wacht geduldig af.
Ik zie toch echt een vergelijking met Fifth Gear nu
En wat is er nu “brekend”?
Ik zou het woord ‘excuusneger’ maar achterwege laten ;-)

Maar over die man. Misschien wel een grappig intermezzo ofzo. Is een best verfrissende manier om over een auto te lullen namelijk. Maar dan mag ie wel iets humoristischer worden. Zijn liefdesverklaring over die Roller was nogal klef namelijk….. Dat was meer een persbericht van Rolls Royce zelf…
Wat heeft die Chris Evans toch een ongelooflijk goede kop voor de radio.

Het sprankeltje hoop is wat mij betreft Chris Harris. Fantastische rijder die ook nog eens heel leuk kan presenteren en interessante analyses geeft. Wat betreft de rest wacht ik het rustig af.
@erwh: mooi gezegd over Chris :-)
Naar Top Gear keek ik louter owv het entertainment gehalte, humor, prachtige beelden en omdat het iets met auto’s te maken had.

Naar Harrismonkey keek ik als petrolhead. Die-hard car reviews (tot de uitleg toe met de amg engineers in affalterbach). Die man was voor zover ik weet het beste van wat de niche car porn op youtube te bieden heeft.

We zullen moeten afwachten. Ik ben in elk geval beniewd.
Fifth gear heeft nog een betere line-up. Met name needell…
@goodolddays: Tiff is dan ook zowat het enige pluspunt aan Fifth Gear. Tiff Needell is een toffe gast die ook nog eens goed kan rijden en race ervaring heeft, maar die Vicki Butler-Henderson en Johnny Smith vind ik echt he-le-maal niks. Sinds Jason Plato, Tom Ford en de de voormalig Top Gear presentatoren (Wilson, Simpson ) weg zijn vind ik er niet zo veel meer aan.
Ik zie hier wel potentie in. Rory Reid ken ik al van Recombucars, een kanaal dat ik reeds een tijdje volg en waar ik best over ben te spreken. Dat zit dus wel goed! Harris kennen we allemaal natuurlijk, we weten hoe goed die man is. Tja, verder is het even afwachten natuurlijk. Ik had eigenlijk gehoopt op een terugkeer van Tiff Needell, geweldige vent is dat.
@germancarsftw: Tiff Needal is wel aardig , maar hij praat alsof hij een hete aardappel in zijn mond heeft en grijnst voortdurend, nogal vermoeiend.
Goed dat ze met een nieuw concept komen ipv proberen de oude setting te kopiëren. Ik ben benieuwd.

Hebben we dankzij die meppende JC toch maar mooi een extra autoshow. 😁
Wat een sjappies, ga niet eens kijken
Give it a chance. Roeptoeteren zonder nog iets gezien te hebben? Waardeloos, wacht minstens 1e aflevering af en kom met gefundeerde mening ajb.
Veel politiek correcter dan dit kan het haast niet. Er zit een vrouw bij, er zit een donkere man bij, er zit een ginger bij. Alleen nog iemand met een beperking en je hebt alle minderheden vertegenwoordigd.

Maar zonder gekheid, dit kan best nog wel wat worden! Met Harris, Schmitz en Jordan halen ze mensen in huis die genoeg kennis en ervaring met snelle auto’s hebben, iets wat bij Evans en LeBlanc (ondanks hun enthousiasme) toch wel leek te ontbreken. Die Rory Reid ken ik niet, dus ik zal straks even wat van zijn content bekijken. Vooralsnog hoop ik dat hij een toffe gast is en niet zomaar een ‘excuusneger’ blijkt te zijn.
Ik twijfelde, maar met deze line-up ga ik het een kans geven. Misschien is het niks, maar dat weet je alleen als je het gezien hebt.
Al jarenlang bekijk ik de korte docu’s Chris Harris on cars, de man heeft gewoon ECHT verstand van auto’s, iemand die kan omschrijven waarom hij een 2CV fan is en die in een ander fillempje loopt te gummen met een La Ferrari, maar voor BEIDE voertuigen een passie heeft, zo’n man’s reputatie kan alleen maar geschaad worden bij TG.

Hij steekt namelijk met kop en schouders boven de rest uit, misschien Sabientje die heeft ook kwaliteiten die we nog niet kennen…………
Wat een jankies hier… Waarom zo huilen? JC, May en Hammond komen terug met een groter budget en we krijgen er nog een gratis programma bij. We zijn er alleen maar beter van geworden!
Kunnen we in nederland niet net zo goed een eigen TopGear starten met Mark Rutte, Giel Belen en Kim Veenstra? Zal een groter succes worden dan dit..
Beetje een league of misfits dit.. We zullen het zien.
Ik zie vooral zes mensen die stuk voor stuk Top Gear ‘er bij doen’.

Waar Top Gear voor Clarkson, Hammond en May de primaire baan was (wat niet wil zeggen dat ze er niks bij deden!), zijn dit stuk voor stuk mensen die hun geld verdienen met wat anders, en ik zie ze daar nog niet 1-2-3 mee stoppen.

Met zo’n grote, diverse groep presentatoren dreigt het gevaar dat het programma een beetje een bij elkaar geraapt zooitje wordt. Het is dus vooral te hopen dat producers en regie er een mooi geheel van kunnen maken.
Waarom moet er in elk programma een excuusneger zitten, word je toch niet goed van.
Ik heb er wel zin in! Dat zijn allen enorme petrolheads! Echt! Dat komt wel goed!!
7x Lilliputters op een rij, met als absoluut dieptepunt: E. Jordan de media geile gillende aandachttrekker. next please.
Hoop dat het gaat slagen! Maar het zal nooit meer hetzelfde blijven
En gezien de vormen van de heupen is de stig een vrouw!
Denk dat de BBC zelf ook behoorlijk zenuwachtig is. Top Gear heeft dit nieuws aangekondigd op hun facebook pagina. Er is werkelijk geen enkele positieve reactie en de huilende en boze emoticon worden gebruikt. Geeft wel aan hoe men er over denkt. Geen Clarkson, May en Hammond, geen Top Gear.
Top gear is top gear niet zonder de bekende drie. Net zoals de nieuwe K3 ook geen hit gaat worden
Hoe zal zo’n challenge gaan met zoveel mensen?
Lijkt mij een heel leuk team.
Vooral onder de indruk van Sabine Schmitz. Heb mee mogen rijden op de Ring met de M5 Ringtaxi en dat was nogal indrukwekkend. Een coureur van Stig niveau.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).