De uitzenddatum van de eerste nieuwe TopGear aflevering

Auteur: , 48 Reacties

Een huishoudelijke mededeling op de vroege ochtend.

TopGear

Iedereen wil natuurlijk weten wanneer Chris Evans overgevend te zien zal zijn op de televisie. Welnu, 29 Mei is het zover, dan gaat TopGear nieuwe stijl los. Of TopGear nieuwe-nieuwe stijl zo u wilt, voor diegenen die zich het échte oude TopGear dat stamt uit 1977 nog herinneren.

De laatste gelikte trailer hebben we al gezien, maar er is nu ook iets meer bekend over wat TopGear nieuw en anders gaat doen dan voorheen. Ten eerste komen er zes afleveringen in plaats van de gebruikelijke acht stuks. Ten tweede komt er een online-show genaamd ‘Extra Gear’ beschikbaar op BBC’s iPlayer (en de website van BBC Three). Deze show zal gehost worden door Rory Reid en onder meer niet op de televisie uitgezonden beelden, interviews en behind-the-scenes items behelzen. Of het item ‘Star in a reasonably priced car’ terugkomt is nog onduidelijk. De Opel Vauxhall Astra die hier in het laatste seizoen voor werd gebruikt is in ieder geval geveild.

Ondertussen heeft James May aangegeven dat hij vermoedt dat Chris Evans alle gedoe rondom het niet goed verlopen van de opnames opklopt om de verwachtingen van het publiek te verlagen:

“The picture of Chris supposedly being sick while he was driving a car – was he being sick? I look a lot more contorted when I’m sick.”

Ooooh snap!

Nog iets meer dan twee weekjes wachten en dan zullen we het zien. Heb jij toch al een beetje zin gekregen in TopGear? (via The Telegraph)48 reacties

Geen TopGear meer van mij, THE Grand Tour daarentegen kan mij wel bekoren!
@ghost: Meh, ik wacht het liever af het auto-triumviraat is gewoon sterk door de chemie. Maar wie weet wat er na 2/3 seizoenen TG ontstaat tussen die lieden. Ik houd mijn hart eerder vast voor GT, dat heeft te maken met de hoge verwachtingen.
@ghost: hoe kan het je bekoren dan? Ik heb nog geen preview gezien. Weet nu nog enkel de naam en dat ze een tent hebben.
Volgens mij kan beide leuk zijn, ik ga ze sowieso allebei kijken.
@sketcher: hoezo een preview? Wat een onzin. Je hebt 24 seizoenen TopGear gehad in het verleden met Hammond, May en Clarkson en jij wil een preview?
Komt nog eens een budget van 2,5 miljoen per aflevering bij, dus dan trek ik mijn conclusie.
In het slechtste geval hebben we een show die af en toe best grappig is extra. Dikke prima zo. Ben eerder benieuwd hoe GT het gaat doen.
Medium
Ben wel benieuwd naar beide shows. Het zal sowieso wel leuk zijn om te kijken, maar of het geweldig wordt moet nog blijken.

Zou balen zijn als het nieuwe TG succesvoller blijkt te zijn dan GT.
@berlinetta: Het grootste nadeel voor GT is natuurlijk dat het via Amazon Prime te bekijken valt en niet via de televisie. Dat is wel een groot voordeel voor de BBC. Sowieso denk ik dat er veel mensen wel naar het nieuwe TG gaat kijken. Het zijn altijd fantastische beelden, echt schitterend camerawerk van een hoog niveau. Dat maakt het kijken ook een stuk prettiger.

Ik ga in ieder geval beide kijken en dan pas een conclusie trekken.
@berlinetta: Moet er wel even bij zeggen dat ik erg hoge verwachtingen heb van Chris Harris. Vind ik echt een fantastische gozer die serieus goed kan rijden. Dat kan Sabine ook maar of het presenteren haar mee gaat zitten… Ik ben wel een beetje bang voor die Matt Leblanc. Beetje een popiejopie figuur vind ik dat, een typische Amerikaanse TV gozer. Voor de rest is het afwachten.
@viezefreddyw: Mijn verwachtingen zijn opzich ook wel hoog van TG. Er zitten serieus goede mensen bij de cast. Harris en Schmitz zijn inderdaad de juiste personen als het op het testen van auto’s aan komt. En soms wil je ook gewoon echt eens weten hoe een auto rijdt en hoe hij zich verhoudt tot de concurrentie.

Ik vraag me wel af hoe het zit met de amusementswaarde. Harris en Schmitz zijn daarvoor te nuchter en dan moet het dus aankomen op dat Evans-figuur en Leblanc (nog iemand?) Matt Leblanc kan ik opzich nog wel waarderen en ik ben benieuwd hoe hij zich verhoudt tussen alle Engelsen.
Die Evans ken ik eigenlijk niet zo goed, maar ik lees er tot nu toe niet veel positiefs over.

En wat je zegt over dat GT alleen op Amazon te zien zal zijn, is wel een nadeel. Voor mij is dat eigenlijk al een extra drempel.
@berlinetta: Tsja, vooralsnog is het afwachten hoe het allemaal uitpakt natuurlijk. Evans vind ik tot zo ver ook niet heel erg super maar verder ken ik hem ook niet. Eddie Jordan vind ik wel echt een heel sympathieke gozer maar ik weet niet of hij goed kan presenteren. Van Rory Reid heb ik nooit eerder gehoord dus dat is ook afwachten. De rijtesten worden nu misschien wel wat serieuzer dan voorheen met Harris en Schmitz.

We gaan het meemaken, ben wel erg benieuwd.
@viezefreddyw: Als ze de ideale mix tussen serieuze, informatieve rijtesten en amusement weten te vinden dan wordt het wel succesvol denk ik. Het oude TG kon ik eigenlijk niet meer serieus nemen qua rijtesten. Dat was alleen nog maar amusement.
En echt serieuze programma’s zoals Fifth Gear vind ik dan weer iets te saai.
@berlinetta: vergeten we Eddie Jordan niet? Die is er toch ook bij? En entertainment en kennis heeft ie wel
@dunhozzie: Daarom vroeg ik ook of er nog iemand was. No offense tegen Eddie Jordan, maar ik wist niet wie allemaal deel uitmaakt van de cast.
Stiekem ben ik best nieuwsgierig. De chemie tussen de presentatoren/acteurs ;) zal anders zijn natuurlijk. Maar met de meer race ervaren mensen zal het wel accurater worden.

Daarbij heeft er een flinke tijd tussen gezeten

Ik gok op een succesje…

Ik ga kijken, maar voornamelijk om de auto’s, als het programma dan ook nog leuk uitvalt is het mooi meegenomen.
Nu nog hopen dat het wat word..
Tuurlijk kijken we. Maar als ik de foto hierboven zie verwacht ik er niet te veel van. Race tegen een f18, gaan we dat wéér doen? Over ouwe koeien gesproken…
@pomoek: weet je, ik zie toch wel kansen. Denk even met me mee: als ze nu eens direct refereren naar hun voorgangers? Dus zoiets als “our predecessors did this before, but we are doing it better/louder/etc”. Dan zou je en niet de vorige TG stilzwijgen en je zou er een kwinkslag in kwijt kunnen. Lijkt mij wel leuk…
@dunhozzie: Dan wordt het gewoon een verbeterde kopie van het oude TG. Het is niet erg als ze dat af en toe doen, maar ik vind dat er ook een nieuwe draai aan moeten geven. Anders kan het nooit zo succesvol worden als het oude TG.
@berlinetta: eens, alleen denk ik dat als ze het een seizoen of 2 max doen tot ze hun eigen chemie hebben gevonden, het een positief iets zou zijn
Op welke zender wordt het uitgezonden?
@ftype707: omroep max
@sjeppie156: klinkt heeel logisch idd
@ftype707: gewoon weer op de bbc waar het bbc 1 of 2 ligt net of er wat anders spannends is.
Eerst zien, dan pas oordelen. Zolang het maar niet tenenkrommend slecht is en er dikke wagens in voor komen kijk ik het wel.
Ik ga wel even kijken puur uit nieuwsgierigheid. Vooral na die trailer
Zolang ik Sabine maar kan zien, de rest boeit me niet dan..
Wordt een beetje Fast & Furious zonder tuningbudget, als je die trailer zo bekijkt.
Het is waarschijnlijk gewoon een erg vermakelijk autoprogramma. Ik vond TH America ook best leuk, zolang er maar een beetje geouwehoerd wordt en de auto’s goed in beeld gebracht worden.

TG met JC, May en Hamster blijft uniek. Gister weer een oude aflevering uit seizoen 6 bekeken, dat was gewoon hele goede tv. Ze zijn een karikatuur van zichzelf geworden uiteindelijk (hoewel het laatste seizoen gek genoeg wel weer goed was). Goed dat ze geswitched zijn en dat het BBC halsbandje af mag, naar mijn mening 1 van de grootste oorzaken van de ingezette verloedering de afgelopen jaren.
@racerx: TG America*
Ik vermaak me voorlopig wel met de filmpjes van Jay Leno. Die vertelt gewoon een immer enthousiast verhaal. Niks geen ingewikkeld gedoe met ‘challenges’ of ‘dolkomische’ toneelstukjes of ‘spectaculair’ spektakel.

Gewoon een leuk positief verhaal en mooi in beeld gebracht. Over nieuwe auto’s. Oldtimers. Iets mindere ‘old’timers. Restauratie projecten. Motoren. Boeken. Interviews. Hot rods. Racewagens.

Ik heb tot nu nog geen ander autoprogramma gevonden dat net zo lekker wegkijkt en gevarieerd is als die van Jay Leno. Ja, de docu’s van James May, zonder die andere twee blaaskaken… (sowieso is het Top Gear Trio op zijn best als ze niet het Top Gear Trio zijn….)
@Rob: Jay Leno’s Garage is inderdaad heerlijk om te kijken. Voor het grote publiek werkt het niet omdat het daarvoor veel te langdradig is, maar de oprechte interesse in de techniek en het verhaal achter de voertuigen maakt het zeer interessant.

Gewoon 10 minuten rond de auto lopen, details bekijken, praatje maken met de eigenaar. Bij welk ander programma zie je dat?
@Rob: Vind het alleen jammer dat hij inmiddels ook veel met fabrikanten doet. En daar eigenlijk altijd heel positief is. Daar mag ie van mij wel wat kritischer worden. Bij z’n eigen auto’s is ie vaak wat eerlijker. Neemt niet weg dat het inderdaad een gave show is. Zeker omdat eigenlijk alles gereden wordt.
@E34M5Touring:
Inderdaad, niet zijn sterkste filmpjes. Het is ook niet echt de bedoeling van Leno om een objectief en gewogen waardeoordeel te geven. Hij vertelt ‘het verhaal’ en plaatst het in het juiste tijdsperspectief. Dat gaat met een nieuwe auto van een gevestigd merk nog niet. Daar is tijd voor nodig.

Als je wil weten of een boutje twee millimeter verkeerd zit, dan moet je bij Chris Harris-achtige figuren zijn. Hulde voor zijn kennis en kunde! Maar zij geven waardeoordelen, Leno vertelt ‘het verhaal’. Dat is meer mijn straatje. Ik bedoel, hem zie je in een Hispano-Suiza Xenia zitten samen met Peter W Mullin (zijn museum….., wauw, echt WAUW!) terwijl ze het verhaal over de naam Xenia vertellen. Dat is alleen vermakelijk om te horen als het door een immer enthousiast en positief iemand vertelt wordt. Bij uitstek iets voor Leno dus ;-)
@Rob: Ik vind z’n classics filmpjes het beste. Inderdaad om het verhaal en de anekdotes. De Fabrikantenritjes zijn meer reclamefilmpjes. Ergens snap ik dat ook wel, hij mag vaak in auto’s rijden die nog niet eens uit zijn (Nwe Acura NSX en Camaro Z/28 bijv.) en dat is natuurlijk wel tof. Dus die wil je niet tegen de schenen trappen. Maar het staat een beetje in contrast met z’n, vaak hele eerlijke, filmpjes over z’n eigen spul.
Yeah sure, it’s just another car show isn’t it? Mensen die zeggen dat ze niet gaan kijken zijn ofwel aan het liegen ofwel heel kleingeestig. Ik bedoel hoe meer autospul, hoe beter, toch? Dit komt gewoon in het lijstje van Chris Harris’ kanaal, The Grand Tour, Jay Leno’s Garage, Mighty Car Mods, Petrolicious, That Dude In Blue, Engineering Explained, One Lap Heroes (ALL HAIL THE RING BANANA)… Keuze zat, maar meer is altijd beter :)
@vinox: helemaal mee eens. En vergeet ook “zuh Germans” niet met GRIP.
Rory Reid? Is dat niet die man van die meest geweldige rolls royce review? Dat word een goeie extra.
Zo jammer van die extra content die je weer via internet moet gaan bekijken
Bbc I player werkt niet vanuit Nederland wel via een omweg.
Ben benieuwd…
Als je deze show geen kans geeft omdat de drie ouwe heren het niet meer presenteren dan ben je geen petrolhead maar een schreeuwende fangirl van een boyband bestaande uit drie oudere heren…
Ik kijk meer uit naar de online show van Cupcang: Bangin Gears
29 mei..dan ben ik jarig. Komt dat even goed uit!…hoop ik
Vind die Chris Evans eigenlijk maar een corky (wat ik tot nu toe van hem gezien) maar ga het zeker een kans geven.
Vind die Chris Evans eigenlijk maar een corky (wat ik tot nu toe van hem heb gezien) maar ga het zeker een kans geven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).