Lezersvraag: neem jij lifters mee?

Auteur: , 102 Reacties

Of een lifter, ook goed.

meerijden?

Het is een uitstervend ras, de lifters. Toch komen ze weer tevoorschijn, nu de temperaturen oplopen. Lekker voor nop de halve wereld over reizen, terwijl je compleet voor lul staat. Je moet er maar zin in hebben.

Het blijkt gevaarlijk om lifters mee te nemen, of om zelf te liften. Dit weerhoudt sommigen er echter niet van om het toch gewoon te proberen. Duimpje omhoog en de verte in staren.

Ok, het zijn vaak twijfelachtige types, maar wat als de lifter in kwestie grote memmen heeft? Speelt uiterlijk een rol of neem je sowieso geen lifters mee? Nu de vakantie er aan zit te komen zijn dit belangrijke vragen voor iemand die nog wat waarde aan zijn auto hecht. Bijzondere verhalen wat lifters betreft zijn ook welkom!102 reacties

Nee.
Als ze knap is ja en lelijk of man nee
@autofreaker: als ze een man is, nee? Vertel eens.
@snorrie: De welbekende vieze shemale šŸ˜£
@VeniVidiVici: ervaringen mee?
@asmulders: Nee, maar je leest en hoort weleens wat hĆØ
Het lijkt me best een keer leuk, als je iemand er mee kan helpen.
Waar ik ze tegen kom (Arnhem) heeft echter weinig nut omdat ik vaak gewoon naar m’n werk rij en ze 10 min later weer d’r uit kan zetten omdat ze vaak toch naar Duitsland willen ergens.

Zou het dus nog wel een keer willen doen, maar ’t komt er niet van.
@gforce: met die 10 minuten breng je ze wel weer mooi 6 kilometer verder en dan kunnen ze weer verder.
@gforce: in groningen zie je het best vaak! Meestal verplicht uit een ontgroening of andere opdracht. Lijkt me echt lachen. Beetje ouwehoeren met en als studenten. Denk dat ik t binnenkort ook eens probeer.
ehmmm, nee. Al had ik maandag laatst 2 dames opgepikt, ze waren zo mooi! Hartstikke leuk, ze hebben me samen op de achterbank een uur lang bedankt! Helaas was ik daarna wel m`n portemonnee kwijt. En dinsdag hebben ze ook m`n portemonee gejat. Gisteren was ik zo verstandig m`n portemonnee thuis te laten, nemen die dames m`n radio mee…..
@dutchdriftking: ik heb daarom op dag 2 een stuk of 20 portemonnees gehaald bij de action
Alles is afhankelijk van de situatie, uiteraard. Dus als het waanzinnig hard regent zou ik het nooit doen: word je bekleding nat. Kan soms echt irritant zijn. Grote Memmen belemmeren mijn gedachtegang niet, het bezit van een draaiende motorzaag wel.

Dus liften is lief bedoeld, maar dan wel in een Skoda Felicia Fun. Of Subaru Brat.
Nope, mensen zitten niet zo graag op een bagagedrager helaas
Een keer een oud vrouwtje op Siciliƫ meegenomen van hete ene dorp naar het andere. Een hoop mooie verhalen gehoord en een mooi stuk kaas gekregen :)
Nee, ik heb nog nooit lifters mee gehad. Af en toe zie ik ze nog wel eens staan met hun bordjes en als ze ergens naartoe moeten waar ik ook heen ga of langs rij, denk ik er wel eens aan om ze mee te nemen. Vooralsnog nooit gedaan, maar ik zou het eigenlijk wel eens willen doen. Als ze maar niet smerig zijn..
1 keer gedaan in de stromende regen aan het begin van de a2 bij adam. Dat loeder stonk alleen als een otter. Dus bij Shell weer eruit gegooid
@beemerc: die ervaring heb ik ook een keer twee personen meegenomen. Ze moesten van Utrecht naar Groningen, bij Zwolle heb ik gezegt dat we er bijna waren dus heb ze er daar bij de Shell eruit gezet omdat ik het niet meer hielt die lucht. Heb nog een week die smerige lucht in mijn auto gehad dus voor mij een goede les geweest.
Als ze er uit ziet als de mevrouw hierboven of als Kate Upton, dan Ja.
Staan er altijd wel een paar gekken in tegelen tegenover de total daar. Rij liever door de plas met water voor ze heen. Lullige streek maar o zo leuk.
@henkhupelschoten:
Ja! Grappig als altijd! ;-(
Wat ben je toch een triest figuur…………………..
@9000cse: Nooit jong geweest??
@henkhupelschoten:
Zeker wel! Maar ik heb nog een opvoeding genoten. Daarin werd op duidelijke manier uitgelegd waarom je respect diende te hebben voor je medemens. Zou jou ook niet misstaan hebben.
@henkhupelschoten: Haha, heel goed! Stukje opvoeding noemen we dat. Als het je 1 keer gebeurd dan ga je nooit meer staan wachten voor een grote plas!;)
@retsok: Iemand moet het ze leren toch?
Ik heb zelf vroeger een tijdje gelift, leverde leuke gesprekken en verhalen op. Maar ook gasten die wilden laten zien hoe snel ze konden rijden, maarja dan was ik ook sneller waar ik moest zijn ;) ik heb eerlijk gezegd de laatste 10 jaar geen lifter meer gezien…net zo uitgestorven als de floppydisk.
@fiero: ik zie ze af en toe nog wel.
Nee, ik wil geen vreemde mensen in mijn auto. Sterker nog, normaal gesproken praat ik liever niet met vrienden. Ik wens lifters in mijn gedachten altijd succes maar van mij hoeven ze geen lift te verwachten.
@ej20g: je praat liever niet met vrienden? Gezellige gast ;)
@amnesia: Niet iedereen houdt ervan om elkaar te waterboarden met woorden omdat ze niet om kunnen gaan met stiltes ;).
@ej20g: remy
1x gestopt bij “de lucht” om een leuke meid mee te nemen, komt er ineens een soort zwerver vanachter de vangrail vandaan; allebei maar laten staan
@406_v6: Haha ik voel hier in het Hoge Noorden je teleurstelling!
Ja in Spanje altijd, veel dames liften er daar langs de weg. Uiteindelijk zet ik ze wel weer op dezelfde plek af en willen ze geld hebben.
Zelf nooit iemand meegenomen, maar zou – als t er ‘betrouwbaar’ uitziet – best doen.
Valt me wel op dat ze met hun bordje vaak op zowat de meest onhandige plek staan, helemaal aan t eind van een tankstation bijvoorbeeld. accelererend naar 130 kun je zo moeilijk iemand laten instappen…
@ukbob: Het probleem is alleen dat het zo lastig is te zien of het betrouwbaar is of niet…
Ja een x gedaan. Was een aardige man die naar een plek moest waar geen bussen rijden. Hij was zeer blij . Het scheelde toch weer 6km.
Ik ben een keer van Nice naar Rotterdam gelift. Uiteindelijk een uurtje langer over gedaan dan als ik zelf had gereden (en me aan de snelheid zou hebben gehouden..) Ik heb toen alleen maar liften gehad van leuke mensen. Geen rare types.
Zou ik zelf lifters meenemen? Ja hoor.. Het zijn vaker gezellige mensen dan vage types.. Als je langs een lifter rijdt moet je in een splitsecond beslissen of je stopt of niet. Volg je eerst indruk, die klopt vaak wel..
@ghini: dan heb je wel geluk gehad met je liften. Of reed je constant in dezelfde auto mee?
@jeppie: 5 liften. Ik was in een avontuurlijke bui en besloot liftend naar Corsica te gaan. Op de heenweg had ik nog nooit gelift. De heenweg was dan ook een stuk langer. Paar tips als je lang stuk gaat liften: laat je altijd bij een tankstation voor een stad afzetten, ga nooit een stad in, duurt erg lang voor je er weer uit bent. Zorg dat je heel duidelijk weet waar je lift heen gaat en langs komt voor je instapt, dan kan je ook bepalen wat goed punt is om weer uit te stappen en een nieuwe lift te vinden, en of het uberhaupt de moeite is om in te stappen.. Beter een goede lift en wat langer wachten dan kort stukje of uit de route. Goede bordjes die de grotere standaard routes volgen.
Op de terugweg wist ik dus beter wat goed werkt. Paar keer een lift afgeslagen, op strategische punten uitgestapt en wel geluk gehad dat twee liften vrij lang waren en ook doorreden, daardoor zo’n goede tijd gehaald.
Zou het zeker wel eens willen doen. Ik weet van m’n pa dat het vaak mensen zijn die leuke verhalen te vertellen hebben. Dus waarom niet.
Ik heb nog wel plek in mijn verlengde Mercedes S met chauffeur, zo lang ze maar betalen en niet irritant zijn prima.
@srthellcat: oh en daarna niet vergeten uit te checken…
1x gedaan, even boven Parijs, was samen met kameraad 1 dagje heen en weer naar het autosalon van Parijs. Kerel was beroofd en had geen geld meer om naar huis te komen (Duitsland) dus uiteindelijk in Utrecht op CS afgezet met de hoop dat hij een aardig ICE conducteur kon treffen. Aardige gozer, verder heeft ie groot deel geslapen want had al een lange k#tdag achter de rug.
Ja hoor! Hier in Zuid Afrika achter in de Pickup…
Pas voor het eerst twee jongens een lift richting Amsterdam gegeven. Lijkt me zelf ook best leuk zo een keer door Europa te reizen, dus dan kun je ze moeilijk keer op keer laten staan.
Ik laat me niet beinvloeden door angst. Altijd gestopt voor lifters, altijd een leuke en mooie twist voor op de dag. Zelf ook veel gelift in het buitenland. In taiwan rijden ze zelf terug voor je om je mee te laten liften! Ben al die mensen dankbaar voor het vertrouwen in je medemens. #goodtimes
@ikbenanders: Jij bent zeker anders ? ;-)
Ja, wel eens gedaan. Is best leuk.
Nee, ik heb nog nooit een lifter meegenomen. Dat is om de doodeenvoudige reden dat ik er nog geen tegen ben gekomen toen ik zelf achter het stuur zat. Of ik het zou doen, zou ik niet weten. Mensen die er onguur uitzien neem ik bij voorbaat al niet mee, en bij mensen die er wel netjes uitzien weet ik het niet. Ik wil best iemand helpen, maar je leest ook met regelmaat verhalen van net uitziende lifters waarbij ineens een bosje minder aardige jongens uit de bosjes komt gesprint zodra jij stopt. Ik denk dat ik op het moment dat ik een lifter tegenkom mijn gevoel laat spreken.
@Edge: als jij je motor gewoon laat lopen en achter het stuur blijft zitten kan je ik dat laatste geval altijd plankgas toch? Ik ben sinds ik rij (nu een jaar) helaas ook nog geen lifters tegen gekomen.
Laat die paupers zelf een auto kopen of met de bus/trein gaan, dus nee!!
@bofkont:
Oh! Oh! Hij heeft weer een etiketje! Plakken maar!………..
@9000cse: Is vragen om problemen, dus ik ben enkel realistisch.
Licht er aan hoe ze er uit ziet
@martijn11: nou gaat m’n licht uit
Nope nog nooit gehad, hoewel ik er weleens over getwijfeld heb. Niet op het moment zelf, maar gewoon zomaar wanneer je een blokje om rijd.
Mijn oma heeft ooit eens een leuk verhaal vertelt toen ze haar Fiat 850 CoupƩ net had. Toen was er ook een gast die graag mee wou rijden, en ze vroeg hem of hij een briefje van FL 50,00 kon wisselen. Hierop gaf hij antwoord dat hij dat kon, en kreeg vervolgens te horen dat hij dan ook wel de bus of trein kon betalen :)
Heb een keer 2 militairen met complete uitrusting in m’n Twingo gehad toen ze de weg kwijt waren tijdens een dropping. Schaamden zich helemaal dood toen we bij de kazerne kwamen maar dat kan ook aan de Twingo gelegen hebben xD
Ik heb eens een lifter achter op de fiets mee genomen, dat was flink ouwehoeren!
M/v maakt me niks uit. Ze moeten er wel verzorgd en betrouwbaar uit zien.
Nog nooit gedaan al heb ik er ooit wel een ideale vakantie omheen bedacht namelijk:
Zoek een lifter en ga naar de bestemming waar ze heen moeten om vervolgens daar ergens een hotel te pakken oid. en de volgende dag weer vrolijk verder :). De ultieme verrassings vakantie met eventueel nieuwe contacten en vaak leuke verhalen.
laatst voor het eerst een keer zelf gelift. Voor mijn werk moet ik leaseauto’s ophalen en wegbrengen en vervolgens met OV naar andere locatie. Toen ik een half uur moest wachten op de bus om vervolgens 1,5 uur te reizen dacht ik: ik probeer het gewoon. Binnen 5 min stopte er iemand (ik stond er dan ook wel in pak), die wilde mij wel even ergens af zetten. Binnen 20 min was ik op de juiste locatie, en kreeg wel gewoon betaald voor de tijd die ik eigenlijk in het OV zou moeten zitten. Vanaf die dag heb ik besloten om altijd te stoppen voor lifters, tenzij het echt een stelletje zwervers zijn.. Moet toch om je bekleding en dergelijke denken.
@jenzen: same here, doe hetzelfde werk ongeveer, als het ov kut is ga ik liften, werkt vaak wel ;)
1 keer gedaan tijdens een rit naar duitsland. 2 gasten die van ierland naar TsjechiĆ« gingen liften. Hier in Utrecht zie je ze nog best vaak staan omdat er “liftwedstrijden” worden georganiseerd door studentenverenigingen. Helaas ga ik altijd de verkeerde kant op, anders zou ik het er best nog een keer op wagen.
Er liften 2 keer per maand acht vrouwen mee achterin de Caddy vanuit Roemeniƫ.
Ja hoor, ik was met twee vrienden in een Transporter op weg naar Spanje toen we in Frankrijk een Nederlands stel tegenkwamen. Ze zagen er netjes verzorgd uit, ze hadden simpelweg geen geld voor een auto of om met het OV te gaan. We hadden een dubbele cabine en nog genoeg plek in het laadruim dus zij+koffer konden prima mee. Waren best geschikte lui en we hebben ze een km of 150 verderop weer afgezet, was best gezellig b
Ja hoor, regelmatig. Mensen zijn namelijk leuk! Mooie verhalen gehoord en veel meegemaakt. 2 studenten achterin de Saab cabrio met hun 2 meter lange rugzakken op schoot, in Zweden 2 dames die me daarna uitnodigen voor een pyjama party bij hun thuis die avond, een FranƧaise die me daarna half Parijs heeft laten zien, in Luxemburg Stad een echtpaar uit Peru die een restaurant bleken te hebben waar we die avond heerlijk als goede vrienden gegeten hebben… Prachtig toch?!
@svenska_aeroplan_ab: haha geweldig! Dat zijn de leukste ervaringen :)
@Svenska_Aeroplan_AB: Idd, heerlijk.
Ja.
Ik moest gelijk hieraan denken:
https://youtu.be/of2pHFvZUmM
Voor een tarief van ā‚¬1 per kilometer!
* aan ā‚¬1 per kilometer
Paar keer gedaan, waarom niet. Levert soms leuke verhalen op en het hoeft je niets te kosten. Ik ben niet naĆÆef maar heb wel vertrouwen in de mensheid. En voor de lifters (m/v) geldt hetzelfde.
Ja hoor. Vroeger vaak zat zelf gelift. Als ik ze zie staan en ik ga de goede kant geen punt. Leuke manier om eens mensen met wellicht een heel andere kijk op het leven te ontmoeten. Gezellig ook. Is het dan altijd goed ? Neuh. Wel eens een gozer meegenomen, stond bij Maastricht. Vertelde dat hij ging liften naar z’n vader in de buurt van Lyon. Geinig, was zelf op weg naar Lyon. Heb dat gelukkig voor me gehouden. Manneke bleek een bijzonder irritante bijrijder, te zeuren over de snelheid, de muziek, de klimaatregeling en de maatschappij in het algemeen. Pfft. Heb m d’r in Luxemburg uit gezet met de smoes dat ik richting het oosten ging.
Lifters? Dat is toch een begrip in het lijstje uitgestorven dingen? Het staat na de dinosauriers ook na Lancia maar voor de telefooncel.
snap het nooit die lifters, spaar eerst en koop een vliegticket, ov pas of een auto. ze staan mij er best.
Nog niet zolang geleden heb ik 2 Zweedse studenten meegenomen die als ontgroening zo ver mogelijk Europa in moesten komen. Ze stuurden via whatsapp als veiligheid een foto van mij naast mijn kenteken en hielden af en toe contact met het thuisfront. Voor mij was het extra leuk omdat ik Zweeds spreek en ze een aardige voorsprong kon geven (van Bellingwolde naar Maastricht)
Nee, in principe niet. Meestal zijn het schooiers die voor een habbekrats van A naar B willen komen. Allen heb ik laatst een uitzondering gemaakt, er stond een asielzoeker langs de weg en hij had net zijn bus gemist. Dit leek mij een leuke kans om het verhaal van een andere kant te horen, super leuk gesprek gehad met de jongen die even oud is als ik zelf ben, gelukkig sprak hij Engels en zelfs een beetje Nederlands. Ik kan het iedereen aanraden om een asielzoeker mee te nemen. Wanneer er een Nederlander staat, lekker laten staan er is vast wel gek die zo’n aluhoedje meeneemt.
@superfries: volledig eens. Principieel tegen auto’s zijn, maar als puntje bij het paaltje komt gratis instappen
Ja.
Wat een angst, alsof elke lifter je iets wil aandoen, daar zijn eenvoudiger manieren voor. Tot nu toe: 2 dames in Noorwegen, 3 jongeren richting strand, koppel van Amsterdam naar Utrecht.
En flink wat mensen via Blablacar, al is dat natuurlijk niet echt liften, maar autodelen.
In tjechie laatst iemand een lift gegeven. Mn ouders wonen daar (geƫmigreerde hollanders). Nog heel gewoon daar.
Als ze er normaal uitzien wel
In mijn ‘plezier’ auto niet, in m’n dagelijkse auto wel als het leuke meiden zijn rond de 20 jaar ;)
Als student zelf vaker gelift van Enschede naar Heerlen. Waren prettige, maar soms ook onprettige ervaringen bij. Vanaf dat ik een eigen auto had heb ik wel vaker lifters meegenomen. Echter, er gebeurden in die tijd echt wel nare dingen zoals berovingen en zelfs moord en dat leidde tot acties die opriepen om geen lifters meer mee te nemen. En daardoor nam hun aantal ook drastisch af.
Vanaf dat ik erg veel internationaal onderweg ben zie ik er nog regelmatig, maar ik neem ze niet meer mee. Vanwege de spullen die ik vervoer mag ik ze ook niet meer meenemen en ik houd me aan die afspraak. Op de terugweg ben ik natuurlijk vrij om te doen en te laten wat ik zelf wil, maar toch heb ik besloten geen enkel risico meer te nemen.
Net nog 2 lifters gezien. Jonge hippies, meisje en jongen. Reed van werk op mijn fiets naar huis. Of ik het zou als ik met de auto voorbij reed, ja hoor. Lijkt mij een leuke ervaring.
Vroeger heeeeeeeel soms, sinds ik een kind heb niet meer… Of ik moet alleen zijn en het moet een heeeeeeeeeeel erg lekker wijf zijn, en dan misschien nog niet…
Nee want hippies
Ja hoor, geen probleem. Laatst nog in Duitsland, een Duitser vanuit een tankstation aan de snelweg bij WĆ¼rzburg meegenomen en afgezet bij Viersen dichtbij Venlo. Dus een rit van bijna 400 km. Meneer was meer van oude motorfietsen en had het over zijn project met een oude Ford motorblok, leuk!
Sletten met een kapotte fiets neem ik wel mee, de rest van de zwervers kan blijven lopen.
Ja. Zelf altijd gelift van 1981 t/m 1990. Ervoor gezorgd dat ik er altijd netjes uitzag. Toen stonden er soms twintig mensen bij de Tamboersdijk Utrecht. Leuke dingen meegemaakt, leuke verhalen, maar ook uren lang racistische praatjes moeten aanhoren. Eens in 45 minuten 90 kilometer afgelegd omdat de chauffeur de aankomst van de Tour wilde zien. Je had vlakbij de kazerne en ik had een plunjezak als tas, dus vaak namen militairen en dienstplichtigen me mee. Toen ik in 1990 een auto kocht werd de OV-jaarkaart ingevoerd, dus toen stonden er alleen nog maar Franse blowers langs de kant. Geen probleem. Als ik nu lifters zie en ik moet die kant op neem ik ze mee.
Ook via de Liftcentrale naar Italiƫ gelift en uit Barcelona naar Nederland. Twee keer drie betalende lifters meegenomen naar Barcelona, een keer een betalende naar Porto. Met een van de lifters naar Barcelona daarna een paar keer uitgeweest, leuke dame en ook nog mee gezoend.
Dus ja, ik neem nog steeds lifters mee. En als ‘dikke memmen’ het criterium is ben je een grenzeloze sukkel.
Ik neem helemaal niemand mee. Sowieso weinigen, mensen zeiken altijd. Dat was mijn ervaring
Wij pakten bij Utrecht altijd het bordje uit handen van de lifter. Of we stopten 50 meter verder. Kutstreken maar was toen leuk, vonden wij dan.
Jazeker! Afhankelijk van het type persoon uiteraard. Echt slonzige types die overduidelijk al een week niet gedouched hebben laat ik wel vaak staan. Waarom ik ze meeneem? Zou het fijn vinden als ik ooit zou moeten liften er iemand zou zij die mij meeneemt. Vanuit dat perspectief kan ik net zo goed even vriendelijk zijn iemand mee te nemen als ik toch alleen in de auto zit.
Een paar keer gestopt maar elke keer moest ik niet dezelfde richting op. Dus ja ik zou ze meenemen en aan alle reacties te lezen gaat het dus zelden mis.
In de jaren ’90 lifte ik bijna elke dag. Als je er een beetje fris uitziet nemen ze je zo mee. Heb nooit lang moeten wachten. De derde auto die langskwam nam me meestal al mee. Als iemand niet tot aan m’n eindbestemming doorreed liet ik ze vaak gaan. Uit ervaring wist ik dat ik sneller thuis was door wat langer te wachten op 1 rechtstreekse rit naar huis dan de etappe met verschillende liften af te leggen. Geen rare ervaringen mee gemaakt, altijd vriendelijke mensen. Wel ooit eens een kerel meegemaakt die opeens al zijn bezittingen in z’n jaszak begon te steken en begon te zweten. Heb dan maar aan het eerst volgende kruispunt gezegd dat ik al op bestemming was.

Nu 20 jaar later durf ik ook nog wel eens liften, hoewel dit maar eens om de zoveel jaar nog nodig is. Heb een hekel aan openbaar vervoer. Langer dan 5 minuten hoef ik niet te wachten.
Heb zelfs m’n vader onlangs nog aangeraden te liften. Hij belde me om hem op te halen maar ik kon niet. Hem een beetje aangespoord, na 1 minuut had hij een lift door drie Kosovaren die ondanks al z’n vooroordelen de vriendelijkheid zelf waren. Tien minuten later was hij op bestemming. Ook al kon ik hem op dat moment ophalen dan nog was hij na drie kwartier niet thuis geweest.

Lifters zijn inderdaad een uitstervend ras. Iedereen lijkt maar bang te zijn voor elkaar. Wat jammer is. En doordat er minder lifters zijn wordt het steeds moeilijker om zelf te liften. Denk de laatste keer dat ik zelf een lifter meenam al 1,5 jaar geleden is. Zo zeldzaam zijn ze blijkbaar geworden hier.

Als je een lifter uitsluitend zou meenemen omdat ze “memmen” heeft ben je toch wel wat zielig, of misschien wel een stille pervert. Op een bepaald moment nam ik liever geen knappe vrouwen meer mee, die hadden toch snel genoeg een lift. De meesten hadden vaak niets zinnig te zeggen, dan kies ik liever om m’n rit alleen verder te zetten dan met een onaangenaam persoon die je louter ziet als gratis taxi en niet als iemand die zo vriendelijk is je een lift aan te bieden. Voor wat hoort wat en dan kan je maar beter beleefd doen vind ik.
Mwaja. “Gevaarlijk”, haha, bullshit.

Brede gasten met lang vettig haar en een dikke leren vest zijn minder gevaarlijk dan tienermeisjes met een aaifoon trouwens…
Meestal is het een of andere vage hippie die eruit ziet alsof ze al een maand niet gedouched heeft en van die vette smerige dreadlocks heeft.

“Normaal” volk kom ik eigenlijk nooit tegen, of ze staan op een plek waar je niet even kunt stoppen (oprit ofzo).

Nee bedankt!
Vroeger waren lifters wat slimmer/actiever bezig. Nu staan ze vaak maar een beetje te hangen en kan er amper een duimpje opgestoken worden. Vroeger hadden ze vaak nog een bordje bij zich met waar ze heen wilden.

Laatste keer had ik twee van die slonzige hippie types mee. Zo was ik ooit ook misschien een beetje, dus ik probeerde niet te oordelen. Aangeboden ze mee te nemen. Ik rij een nette E46 en ben niet direct op een BMW leeftijd, gaan ze vervolgens een uur lang verkondigen hoe ze niet willen werken en wel een uitkering trekken. Dat werken voor mensen is die vast zitten in het systeem en niets van de wereld zien, blabla en dat geld dan uitgeven aan materialistisch onzin als dure telefoons, computers, auto’s etc. Compleet voorbij gaande aan het feit dat ik dus gewoon uit m’n werk kom en dat ze dankzij mijn werken en mijn goede wil in een auto zitten waardoor zij niet met de trein hoeven. Ik heb vriendelijk gevraagd waar ze heen moesten in Amsterdam en dat bleek cĆ³mpleet uit de richting. Heb ze er bij de eerste afrit met Amsterdam op het bordje uitgezet.
Het feit dat ze intens stonken en vroegen of ze mochten roken in de auto hielp ook niet mee. Achterlijken.

Ik neem nog steeds wel lifters mee, maar alleen als ze er een beetje normaal uitzien.
Ik kom er eigenlijk zeer weinig tegen. Occasioneel nam ik wel eens een scholier mee die fietspech had, maar het is ondertussen toch ook weer een tijd geleden dat ik die tegen kwam.
EĆ©n keertje 2 meisjes een lift naar Brussel gegeven. Ze namen het ook wel iets directer aan. Langs de kant kan je ze makkelijk voorbij rijden, als je plots aan het tankstation door 2 niet onaardige meisjes wordt aangesproken is weigeren al iets moeilijker.
Ja, altijd gedaan en ook wel eens “nach lust und laune” een blok(je) voor omgereden.
Zelf nog nooit gedaan. heb er de laatste jaren weinig gezien zou eerlijk gezegd ook twijfelen.
Van de week nog wel een dame geholpen met haar fiets aan de hand waarvan de ketting los zat.
Toch blij dat ik de medemens weer heb kunnen helpen.
Altijd. Zelf ontzettend veel gelift, bijna alleen maar mooie verhalen. Sinds die tijd probeer ik wat terug te doen. In Groningen rij ik vaak langs de liftplaats als ik een lang stuk moet rijden. Van verstokte hippies tot studenten die een lift wedstrijd houden en toeristen uit allerlei landen, saai zijn ze nooit. Ga gewoon altijd van het positieve uit.
Vrienden van me zijn zo tot in Zuid Frankrijk gelift als backpackers. Het waren trouwens bijna altijd vrachtwagens die stopten. Wel met de trein terug naar huis om op tijd op het werk te zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).