Alpina bevestigt eerstvolgend nieuw model

Auteur: , 17 Reacties

Het is geen verrassing, maar wel erg lekker.

Alpina B6 Coupé Edition 50

Het was een klein beetje verwarrend, maar op zich ook wel logisch. BMW wilde de BMW 6 Serie hoger in de markt zetten. Dat kun je simpelweg doen door de prijzen te verhogen, maar dat werkt natuurlijk niet altijd. De naam 6 Serie voor de Coupé, Cabriolet en Gran Coupé werd omgetoverd tot 8 Serie. So far, so good.

Van de BMW 8 Serie is nu ook de laatste telg (de 8 Serie Gran Coupé) onthuld. Waar wachten wij nu nog op? Nou, een M8 Gran Coupe, uiteraard. Deze is al een paar keer gelekt en er circuleren al veel geruchten op het internet. Die auto is een zekerheid. Hoe zit dat met een Alpina derivaat? Gaat die er komen?

Alpina B6

Maar natuurlijk. In een interview met CNET heeft Alpina baas Andreas Bovensiepen bevestigt dat er van de 8 Serie ook Alpina’s gaan komen. Net zoals bij BMW krijgen de Alpina-versies ook een nieuwe naam: Alpina B8. Die naam kan ietwat verwarrend werken, de laatste Alpina B8 was namelijk een BMW 3 Serie van de E36-generatie met een V8 motor. De B8 Gran Coupé wordt een belangrijke auto voor Alpina. Zijn voorganger (de B6 Gran Coupé) was een van de weinige Alpina’s (naast de B7 en Roadster V8S) die in de Verenigde Staten leverbaar was.

Alpina B6 Gran Coupé

De Alpina B8 zal in technisch opzicht niet voor heel veel verrassingen gaan zorgen. Althans, niet voor Autoblog-lezers met een passie voor Duits en Dik. Onder de kap zullen we een 4.4 liter V8 aantreffen, die gevoed wordt door twee turbo’s. Het maximum vermogen is 608 pk, terwijl de maximale trekkracht een boomontwortelende 800 Nm bedraagt. Qua karakter zal de Alpina B8 aanzienlijk meer op comfort en raffinement zijn afgesteld, dan op pure rondetijden op de Nordschleife of Hockenheim.

Alpina B6

Ook werd aan Bovensiepen gevraagd of er een elektrische Alpina zal verschijnen. Om te kort te zijn: nee, die komt er niet. Op dit moment is Alpina de mogelijkheden aan het bekijken voor een hybride variant, zoals de BMW 745e. Maar mocht er een ge-elektrificeerde Alpina komen, dan duurt dat nog sowieso een jaar of drie.17 reacties

Oh wat een heerlijke auto is zo’n 6-serie als Alpina toch! Helemaal in het groen! De rest van het artikel niet eens gelezen, maar ik heb mijn keuze toch al gemaakt zojuist.
@granlusso: Dat komt ook omdat die blauwe een afgrijselijke spoiler heeft.
@atrak: is een Japanse B6. Die zijn helemaal gek op dat soort dingen. Vind het op zich nog niet eens zo slecht staan.
@granlusso: Die groene heeft ook de goeie velgen eronder
@granlusso: die groene is een Edition 50 die ook al beschikt over 600pk en een zeer fraai gestikt interieur heeft. Meestal hebben ze bij de exterieur passende interieur kleur, erg gaaf! Jammer dat ik geen foto bij me reactie kan posten…
@granlusso: Cool! Wanneer bestel je hem?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Freude am Netvlies

De gewone versie is al een mooie wagen, in Alpina trim is het helemaal schitterend, vooral die groene!

Gelukkig kunnen ze het nog steeds, mooie elegante gestrekte auto’s ontwerpen, die sjiek en tegelijk ook sportief ogen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Altijd maar die obligate nineties velgen en dat stickerstreepje waar menig Opel Kadett jaloers op zou zijn geweest.
Heb het nooit begrepen.
@harrie: het kan altijd erger, zoals die stofzuigers met van die olijke oogjes…

Of het introliedje van Q&Q…

Dan vallen die stickers en velgen van Alpina nog wel mee.
@moveyourmind:
Da’s waar. Of beren wieldoppen, komen toch uit hetzelfde tijdperk als deze premium velgen.
Wat is dat nu? Afwijkend wieldesign op de auto van de headerfoto? Ik mag toch aannemen dat de puristen spoorslags met hooivorken en fakkels naar Bovensiepen onderweg zijn gegaan.
@Alpina007 daar is ie dan! Komt er ook een diesel?
@dutchdriftking: benzine kan ook wel voor deze en dan de D5 s als daily :-)
@alpina007: laat maar weten wanneer hij voor de deur staat 🙈🙈
Die Alpina 6 gran coupe had ik eigenlijk nog nooit gezien, zou er wel een op NL kenteken staan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).