Apple sluit een deal met Volkswagen

Auteur: , 14 Reacties

Speciale Apple auto's, binnenkort op een campus bij u in de buurt.

Apple Transporter

Het verhaal van Apple behoeft geen uitleg. De Californische techgigant staat wereldwijd bekend om hun smartphones, laptops, tablets en noem ze maar op. Wat Apple nog steeds niet heeft gebouwd (of althans, niet in het openbaar), is een auto. Met de opening van de nieuwe Apple Campus kan daar snel verandering in gebracht worden. Apple wil autonome shuttlebusjes gebruiken die werknemers over het nieuwe campusterrein kunnen verplaatsen.

Apple focust zich daarbij op de techniek. Voor de automotive kennis sloeg Apple de handen ineen met Volkswagen. De Duitsers leveren T6-busjes aan de Amerikanen om zo de shuttles helemaal in lijn te krijgen met het vooruitstrevende nieuwe campusgebouw. Op kleine schaal is het natuurlijk een goede toepassing voor een autonome auto, al wordt voetgangersveiligheid nog wel een potentieel issue.

Volkswagen is, zoals meerdere automerken, al druk bezig met een autonome shuttle. Kijk bijvoorbeeld naar de Sedric. Of dat de vastgestelde toekomst is, of dat de deal met Apple voor een grotere samenwerking gaat zorgen is nog niet bekend. (via nytimes.com)14 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Toch mooi volk die Amerikanen, zo chauvinistisch als maar zijn kan. Maar europese auto’s zijn stiekem toch wel heel erg fijn.

#EuropaFirst
Gadverdamme.
Als er maar niet gesjoemeld wordt met de software. #patsboem
@utregcity: ha ha !
@utregcity: Je bedoelt *ba dum tss* denk ik!
Je zou verwachten dat die Hamburgeruniversiteiten daar tegenwoordig allemaal wel Drive in collegezalen zouden hebben…
Hoeveel iOs upgrades zullen deze VW’s meemaken?
@autootjes: Apple blijft haar apparaten altijd behoorlijk lang steunen. Wel oppassen dat je busje niet doorbuigt zoals dat met de Iphone 6 het geval was. Wie weet kan je hiermee ook door 1.5 meter water net zoals een Iphone 8! Verder verwacht ik ook een draadloze oplaadfunctie en een touchbar die niemand gaat gebruiken.
@autootjes: na 2 jaar zijn ze niet meer vooruit te branden…
@sandervzanten: daarom heeft VW ook voor Apple gekozen, bij Android begint de ellende na een maand al.
@autootjes: vindt jij dat het er veel zijn? elk jaar een grote, en als er grote problemen zijn (bugs, hacks of jailbreaks) komt er een kleine update die 9 van de 10 keer exact doet waar ie voor bedoelt is.

zou het trouwens geen cos worden? (car operation system)
Apple noemt het een campus, bij Mc Donnalds heet het hamburger university en bij Subway noemen ze hun werknemers sandwich artists… zo kan je alles een fancy/belachelijke naam geven. In de woorden van Snoop Dogg “thats 11 dollar words comming out of a 2 dollar mouth”.
Google en Facebook kunnen er ook waar van met de namen
Tsja… Ook Kevers doen het goed op Apples!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).