Aston Martin DB9 ‘Equestrian by Q’ is een paardenvriend

Auteur: , 11 Reacties

Net zoals BMW en Rolls-Royce stort nu ook Aston Martin zich op de paardengame. In dat interieur zou ik met plezier mijn laatste adem uitblazen.

Volgende week vindt in Californië de Menlo Charity Horse Show plaats, waar Aston Martin met een one-off op inspeelt. Want ondanks de virulente autohaat onder de paardenpopulatie (steeds. maar. weer.) zijn wij mensen niet haatdragend, en zullen wij de viervoeters altijd de hand reiken, hoe veel auto’s ze ook slopen, en hoe vaak ze ook demonstratief pontificaal op straat kakken.

We begrijpen ook wel dat paarden nog steeds verbolgen zijn dat ze lang geleden de rol van hoofdvervoersmiddel kwijt raakten aan auto’s, maar misschien wordt het eens tijd niet meer in het verleden te leven. Bovendien zijn ze na hun dood als lijm nog steeds erg nuttig.

DB9 peerd

Maar dat terzijde. Geheel ter ere van het altijd racistische en ondankbare paard heeft Q by Aston Martin een prachtige DB9 Volante gemaakt, crafted specifically with the discerning Equestrian lifestyle in mind. Hmm, yes, quite.

De auto heeft een interieur van Saddle Tan Luxmill leather. We weten ook niet wat het is, maar het klinkt duur. Dit combineert mooi met ivoorkleurig Alcantara, en een hele zwik aan leren tassen die er bij geleverd worde. Tot slot zijn de hoofdsteunen voorzien van een paardenkopmotief, omdat we een paardenhoofd allemaal liever op onze zetels dan onder onze lakens hebben.

Het woordje ‘Charity’ van eerder verklapte het al: de opbrengst van de unieke DB9, die geveild wordt, gaat naar liefdadigheid. Wat de opbrengst ook is, Aston Martin lijkt je geen knollen voor citroenen te willlen verkopen.11 reacties

Fantastische middenconsole.
Het is al een lange tijd geleden dat ik een auto énorm positief kan beoordelen op het interieur.
Dit is 99.9%!
Prachtige kleurencombo op deze Vanquish. Eens wat anders dan saai en inspiratieloos zwart met zwart interieur.
via Android app
Bij een ‘DB9 by Q’ verwacht ik toch op z’n minst schietstoelen, raketten, machinegeweren en rookmachines.
Wat een verrot lelijke tassen weer erbij… totaal overbodig… De gordels hadden ze ook wel ff kunnen pimpen
Ruiten-stiksels in lederen stoelen vind ik erg vet! In elke auto.
Maar waarom ze nou het €3.99 /m2 laminaat op de deuren en op de bovenste helft van de middenconsole hebben gedaan, snap ik niet.
Mooiste tribute aan paarden zou zijn als dat allemaal paardenleer blijkt te zijn!
Ik wist niet dat ze de DB9 nog verkochten, ik dacht dat de Vanquish en Virage de vervangers waren. Wel een heerlijk interieur, als ze nou die paardenkoppen in de hoofdsteunen zouden weghalen was het interieur echt perfect.
Ik hoop hem alvast te kunnen nabestellen, dan kan ik m’n vriendin serieuz plezieren als ‘drievoudig’ Belgisch kampioene met dressuur paarden, enige jaren geleden.
Al die meuk, maar geen trekhaak voor je paardentrailer….. Nutteloos dus..
@E34M5Touring: Hé man, dat is een auto om bv. op Waregem Koerse in stijl te arriveren : http://www.waregemkoerse.be . . .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).