Aston Martin V12 Vantage GT3 vreet je op en spuugt je uit [updated]

Auteur: , 17 Reacties

Zijn naam doet misschien anders vermoeden, maar je mag gewoon de weg op met de Aston Martin Vantage GT3.

Aston Martin Vantage GT3

Er is slechts één probleempje: Aston Martin bouwt er slechts honderd, dus we zullen ‘m helaas zelden gaan zien op de openbare weg. We kunnen de 600 pk sterke V12 vanaf het derde kwartaal horen brullen, want dan begint Aston Martin met de levering van de Vantage GT3, nog even geduld dus.

Deze indrukwekkende bolide oogt als een racer en krijgt carbon voorschermen, propshaft, sportstoelen en kofferklep, een lithium-ion accuen een titanium uitlaatsysteem. Dat maakt ‘m in totaal zo’n 100 kilogram lichter dan de V12 Vantage S, dus we durven wel te stellen dat menig circuitracer het in z’n broek doet als deze auto opduikt tijdens een trackday.

UPDATE: Helaas pindakaas, de GT3 schijnt al te zijn uitverkocht. De levering start als het goed is in kwartaal 3 van dit jaar.
17 reacties

Benieuwd hoe die taartschep het doet bij de apk
@rodger: maakt bij apk niks uit, eerder hoe zal oom agent erop reageren. Maar zolang hij niet uitsteekt en de hoekjes niet recht zijn maar afgerond, mag dit gewoon hoor
Zoals het hoort, een trackbeest maken, dat de weg nog op kan ook. Als ferrari dit nou ook doet met hun 599xx wordt de wereld een stuk mooier!
@dooddoorschuld: ik ben het gedeeltelijk met je eens. Ik ben alleen bang dat er dan een beschaafde uitlaat op moet en dat neemt alle emoties weg wat juist zo mooi is aan de 599xx. Laat Ferrari dus nog vooral circuitlegale auto’s maken die zich nergens aan hoeven te houden.
Doe mij maar de “gewone” V12 Vantage, veel mooier!
Bruut ding zeg!
Handbak of automaat?
Jona laat deze walvis even voorbijgaan. Tegenwoordig stikt het van de ISIS gekkies in Nineve.
Lelijk ding jonguh!
Vantage GT3 > Porsche GT3 RS
@toempf: als je met > is mooier dan bedoeld heb je helemaal gelijk xD
Is dit die spoiler waar je je was op kan strijken? (zoals op bnr besproken werd)
Wouw mooie bak, hoeveel komen er naar Nederland?
Ik vind het eigenlijk helemaal niets. De hardware is gaaf, maar konden ze dat niet een beetje stijlvoller doen? De eerste V12 Vantage was briljant, dit is, qua uiterlijk, too much.
Achterlijk overdreven met al die kleuren, lipjes en spoilers. Afschuwelijk gewoon. Ik vond die louvers in de originele V12 Vantage al afbreuk doen aan het pure, strakke design van de V8. Laat staan dit. Dit Is gewoon niet des Aston’s imho
Het heeft wel wat gaafs, maar niet op een Aston. Al het stijlvolle is weg. En ondanks dit uiterlijk vertoon is hij nog steeds langzamer dan concurrenten die er normaal uit zien.
Wat een moddervet ding

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).