Audi A4 nu ook als 20% benzinebijteller [170 pk]

Auteur: , 51 Reacties

Wel 20% bijtelling, maar allergisch voor diesel en/of hybrides? Kijk even bij Audi, die hun A4 met 1.8 TFSI de 20%-categorie ingedrukt hebben.

Eind 2011 ontving de Audi A4 een facelift, maar door de immer scherpere regels moest je tot voor kort uitwijken naar de diesels voor een 20% bijteller. Audi keek nog even scherp naar de 170 pk sterke 1.8 TFSI-motorisering (134 gram CO2), en kwam met de 1.8 TFSIe, die met 124 gram CO2/km precies goed zit.

Tot en met mei werden er in Nederland 2.065 A4’s verkocht, wellicht krikt deze motorvariant de toekomstige cijfers wat op. BMW, die met de 320i EDE een directe concurrent heeft, deed bijna het dubbele aan 3 Series (3.867 stuks). Mercedes (geen 20% benzinebijtellers) hobbelt hier met slechts 819 verkochte C-Klasses behoorlijk achteraan*.

De 1.8 TFSIe levert, naast 170 pk, 320 Nm, en is goed voor 0 tot 100 in 8,1 s en een topsnelheid van 230 km/u. Hij is te koop vanaf € 34.800, de 320i (170 pk, 250 Nm, 230 km/u) doet € 35.990.

Naast de TFSIe zullen de bestaande varianten van de 1.8 (met 120 en 170 pk) gewoon blijven bestaan, aldus de importeur. Deze logica ontgaat ons ietwat, want vanaf volgend jaar, als de 20%-grens naar 117 gram zakt, zit alles weer in de 25%-categorie.

*Bron: cijfers BOVAG/RAI51 reacties

Eerlijk is eerlijk, ’t is best een mooie wagen.
Kan je Audi Hater zijn, is en blijft wel een mooi ding
Vleugje Italiaanse saus
@desjonnies: Waar zie je die saus? Ik verkies de BMW omdat die behalve ook best wel mooi alleen al qua koplampen honderd keer minder saai is (vergeleken met de vorige 3-serie).
@desjonnies: je moet de bolognaise saus ook niet morsen, dat krijg je nooit uit de stoffen zetels van de gemiddelde lease audi.
@desjonnies: Erg hè. En het zit en rijdt ook nog eens prima. Bah.
De 1.8 T en 1.8 TFSI/TFSIe zijn heerlijke blokken!
Heb er ook een onder mijn Passat. Moet zeggen dat de 1.8 T lekkerder is dan een 1.8TFSI.

Maar goed, ik hou van jullie allemaal!
@marokkaanseheld: Klopt, ik vind de Passat 1.8 TSI ook een heerlijke auto! Zit veel kracht in!
@straatpiraat: ligt eraan wat je gewend bent…
@Svenska_Aeroplan_AB: Nee hoor. Rij voor ’t werk veel snelle auto’s, maar ik kan alsnog beoordelen dat het een heerlijke auto is die power zat heeft.
Hmmm ff daar overna denken, heb vandaag offerte laten maken voor de nieuwe Golf variant met inruil van mijn Audi B7 3.0 diesel. Als ik de prijs zo zie kan hij wel intressant worden
@dahlback: b7?
@tt123: Type A4 zoals W201 etc. van Mercedes
Ik ben niet allergisch voor hybride, wel voor gebakken lucht en onbetrouwbaarheid.
Dus als ik aan de leaseslet moet neem ik wel een Japanner.
@jrk68: onbetrouwbaarheid is bij Audi niet echt te vinden, zie de Adac test van vorig jaar dat ze erg hoog scoren met betrouwbaarheid, de test die door een of ander vaag bureau in Nederland is gedaan was erg onbetrouwbaar maar dat was algemeen al bekend, daarin tegen dat onderin de lijst paar jappen en koreanen stonden waarbij Hyundai i30 met de meeste problemen.
@dahlback:
Een Duits instituut dat negatief over Duits schrijft moet nog opgericht worden, Ik ben zelf een Duitser dus mij neem je niet in de maling. Zeker een gekende fanboy/basher van alles wat niet Duits is, als jij niet.
Misschien dat je vrinden op Autoweek je geloven maar hier kom je wat intelligenter publiek tegen.
@jrk68: Ik zit zelf niet op Autoweek maar de mensen die ik ken die Audi of Vw rijden hebben nergens problemen mee. De nederlandse test bleek overigens een bekende van een merk te zien die niet Duits was.
@dahlback:

Maw…je kent dus maar weinig mensen die vag rijden ;)
@dahlback: zoek eens voor de grap op ‘Passat 2.0 TDI verstuivers’, ‘Passat tweemassavliegwiel’, ‘Distributieketting TSI’.

Heb een zeer betrouwbare VW gehad, maar ook een Passat (2007) met enorm veel (dure) reparaties. Fora’s staan er vol van.

Heb de Jetta Hybride, Golf 7 en Audi A3 en A4 van mijn lijst gehaald, durf geen VAG meer te kiezen, ondanks dat het lease is.
onlyjealouspeoplehatevag
@weereentankleeg: Hohoho…

Ik heb een 2006 Vw Passat 2.0TDI, die de bekende ”slechte” pompverstuivers had, alle 4 hebben het goed gedaan. Bij 184.000km werden alle 4 de pompverstuivers onder garantie vervangen voor de goeie serie. (werkplaatsactie en alle gemaakte kosten voor die PD’s van de ‘slechte’ serie worden nu vergoed) Kosten 0 euro, maar op het papiertje stond toch echt een hele andere prijs :)
Dus dat probleem met de verstuivers is opgelost.

Voor wat betreft de 2m vliegwiel.. die dingen slijten gewoon en de Nederlander heeft er juist net last van, omdat die elke zomer zowat een caravan erachter zetten..

En vergeet niet dat je op fora’s alleen maar problemen tegen komt.. je zult er (bijna) nooit horen dat ze tevreden zijn over een auto. Dat ben ik iig nog nooit tegen gekomen.
@jrk68: Met mijn Audi 80 (1.8e geloof ik met 90 pk) was anders helemaal niets mis, heerlijke auto, hooguit iets te traag. Maar dat was heeeel lang geleden.
@bungabungastig:
In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst. In dit geval zelfs niet voor het heden…, helaas….
Die ouwe meuk was idd best goed, maar alles wat ik ervan na 2000 heb gereden was een drama.
ik vind em grijs ..
@lincoln: saai he.. Neem donkerblauw of rood
@felix1989:

vind ik em nog grijs ..
@lincoln: pak je je fiets…
@keesje1987:

dat is een Peugeot ..
heel stuk minder grijs ..
Werkt het met het berekenen van de uitstoot van auto’s net zoals het berkenen van het verbuikt? Want na minimale aanpassingen vallen de meeste auto’s weer ineens precies in de, voor hun, gunstige bijtelling categorieën…. geloof er geen moer van =p
@jurrie: Als je met ‘verbuikt’ verbruik bedoelt is het antwoord: ‘Ja natuurlijk, duuuuh.’ CO2-uitstoot en verbruik hangen rechtstreeks samen, zoals je met wat nadenken wel zal begrijpen.
@Citrofiel: oh ja er komt verder niets anders bij kijken natuurlijk. Wat dom van mij
Tsja, waarom zou je een zwaar verouderde A4 gaan rijden als je het splinternieuwe 3 serie model kan rijden. Denk dat velen in dit segment nu ook al een upgrade edition 3 serie hebben besteld, die nu nog tot 1 juli bestelbaar is. PON komt altijd met de mostert na de maaltijd voor m’n gevoel als het op aanscherpen van Co2 voor de bijtelling aankomt.
Maat van me rijd een A5 sportback 1,8 tsfi van vorig jaar in de lease. Hij was nog net op tijd dat hij 20% kon rijden. Maar dat ding rijd gewoon 1:10. Wat nou zuinig. Echt zo belachelijk hoe die fabrikanten de zaak manipuleren.
@Kvgorp: Die cijfers zullen lastig te halen zijn, maar in de buurt komen zal je. En hoe rijdt jouw maat met die auto? Als hij altijd korte afstanden rijdt zal hij die cijfers niet halen, ook niet als hij goed gas geeft… Hij zal er in de buurt komen als hij rustig rijdt en 80 op de CC rijdt of iets dergelijks…
@autobart: hoe rijd een lease rijder in een A5? Uuh als een lease rijder in een A5. Er gaat tussen de 500 en 750 euro brandstof per week door heen.
@Kvgorp:

whahaha .. da,s elke dag tanken ..

wat een armoede ..
@lincoln: yep dat heb je als je rond de 70.000 per jaar rijd.
@Kvgorp:

dat is circa 1400 uur per jaar in een auto zitten !!

pfffff .. moet er niet aan denken ..
@lincoln: ik ook niet maar er zijn mensen die er voor kiezen om vertegenwoordiger te zijn.
@Kvgorp: 70k op benzine?????? Lekkere leasemaatschappij heb je dan.
@Kvgorp: Euhm… volgen mij is dat wat enthousiast… 70.000km/jaar bij 1:10 is 7.000 liter benzine. Dat tegen een snelweg prijs van zeg 1.75 is in totaal €12.250 aan brandstof per jaar oftwel ca €1000 per maand of 250 per week…
@Kvgorp: Overigens slaat het natuurlijk ook nergens op om met 70.000km per jaar een benzine te rijden. Je moet wel een schurft hekel hebben aan een dik uitgevoerde diesel als je voor hetzelfde leasebedrag (want veel hoger brandstof voorschot bij zoveel km) een schralere benzine uitvoering rijdt.
@BJ: Yep dat is zijn keuze. Heel het bedrijf trouwens rijd benzine. Benzine is minder duur in aanschaf dus hebben ze meer opties om aan te vinken.

Ik verzin het niet jongens Ik zou persoonlijk ook liever diesel rijden bij die kilometers.
Geef mij maar de 320i!
Er staan zelfs foto’s van de S4 in de gallery om het nog enigszins spannend te houden.
Wat een inspiratie- en fantasieloze wagen
Kortom moraal van het verhaal voor slechts 1.190 euro heb je achterwiel aandrijving en een bak die wel goed stuurt/rijdt hoe is het in godsnaam mogelijk dat er nog steeds mensen zijn die………………………..
volvo v60 t4… iemand? (weet wel niet als die fiscaal aantrekkelijk is in nederland, ben vlaming… :p)
@rune:
Fiscaal is er niks aantrekkelijk in Nederland, je auto keuze laten bepalen door de fiscus vind ik sowieso triest….
Dat zou tijd worden met Audi, dit heeft ze denk ik inderdaad veel verkopen gekost ten gunste van BMW. Nu de diesel nog, want die 20% specs blijven ook wel behoorlijk achter bij de BMW 320d EDE. Uiteindelijk is er meer dat de keuze voor een auto bepaald, maar hij wordt nu waarschijnlijk opeens voor veel meer leaserts bereikbaar.
Binnekort med RS badge op de hoek van uw straat.
@norge:

En terecht RS (Rete Saai)
Onbetrouwbaar product + Goede after sales = Te Doen
Betrouwbaar product + Slechte after sales = Te Doen
Onbetrouwbaar product + Slechte After sales = VAG = Niet te doen

Betrouwbaar product + Goede after sales = Fijn, maar zeldzaam
onlyjealouspeoplehatevag
@glashelder: Blame PON.

Coulance kennen ze amper bij PON..

Nieuwe auto’s en betrouwbaarheid gaat trouwens niet samen. Tegenwoordig is elke nieuwe auto onbetrouwbaar, als je het mij vraagt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).