Audi Exclusive Q8 in Navarra Blue is zéér chic

Auteur: , 44 Reacties

Kijk, zo kan het ook.

Audi Q8 in Navarre Blue is zéér chic

Het nieuwe vlaggenschip van Audi’s SUV-lijn is ondertussen alweer even op de markt en hierom hebben we het genoegen gehad de gladde slee op de openbare wegen te zien te krijgen. Echter, de fraaie geel-oranje kleur die Audi de Q8 voor de officiële presentatie had gegeven, wordt maar amper door klanten geselecteerd. In plaats daarvan wordt de SUV, voor zover wij weten, vooral aangeschaft in ongeïnspireerde leasetinten. Audi laat nu zien dat de Q8 geen felle kleuren nodig heeft om eruit te springen.

Het exemplaar waarnaar we hier kijken is namelijk gehuld in de zeer chique Audi Exclusive-kleur, genaamd “Navarra Blue Metallic”. De Q8 in kwestie staat momenteel te schitteren in het Audi Forum in Neckarsulm en om eerlijk te zijn, zijn wij best te spreken over dit blauw. Zeker in combinatie met de subtielere velgen oogt het ingetogen, maar onder de radar vliegen zal hij zeker niet. Binnenin zal dit ongetwijfeld hetzelfde voelen, want de dikbolide heeft een zwart, blauw en wit leren interieur met houten accenten. Hoewel dit klinkt als een afschuwelijke cocktail, ziet het er absoluut niet verkeer uit.

Het is maar goed dat de lakkleur prachtig staat op de Audi A8, want als onderdeel van de Audi Exclusive-aanbiedingen is het bepaald geen goedkope optie. Met zijn minimale aanschafprijs van ongeveer 110.000 euro is de Audi Q8 om te beginnen al pittig voor de portemonnee, maar wie in Nederland zijn lak uitzoekt bij Audi Exclusive, betaalt nog eens 5 mille extra. De Audi Q8 50 TDI beschikt over een 286 pk sterke drieliter turbodiesel.

Meer lezen? Bekijk HIER onze rijtest met de Audi Q8.

Audi Q8 in Navarre Blue is zéér chic

Audi Q8 in Navarre Blue is zéér chic44 reacties

Wat een gruwelijke neus heeft dat ding. Dat ziet er toch niet uit. Het wordt wel heel erg nu. Chic? Wanstaltig bedoel je.
@peterv: nee.
@peterv: Waarom altijd zo negatief?
@skinnybmw: maar serieus, wat is er chique aan? Chique is crème interieur met walnoot en donkergroen als lak, niet helder blauw met wit en blauw leer.
Begrijp me niet verkeerd, het is goed in balans zo, niet mijn smaak, maar chique? Neuh.
@bischero: Waar wordt beweerd dat de Q8 chique is dan? Volgens mij wordt alleen de kleur chique gevonden/genoemd…
@skinnybmw: ach ja, ieder leest op zijn/haar eigen manier teksten. Neem je het letterlijk kun je mogelijk gelijk hebben, lees je verder, alinea 3:
“Binnenin zal dit (verwijzend naar chique, ingetogen) ongetwijfeld hetzelfde voelen, want de dikbolide heeft een zwart, blauw en wit leren interieur met houten accenten.”

Maar ok, als het jouw avond maakt door gelijk te krijgen wil ik het niet in de weg staan: je hebt gelijk dat er niet letterlijk over de chique combinatie wordt gesproken.
@peterv: boksbeugel met een beugelbek
@fiero: lijkt wel een walvishaai
@lekkerlinksrijden:
Haha… ja
Dat is de juiste bewoording 👍
Prachtige kleur aan de buitenkant. Binnenin kan ik niet echt goed zien hoe de kleur blauw op de bekleding/leer eruit ziet. Op het eerste gezicht, niet echt heel mooi..
Navarrablauw is geen Audi Exclusive kleur, dit is een standaard metaalkleur verkrijgbaar op:
A4 / A5 / A6 / Q5 / Q7 / Q8
@dt89: Enkel het interieur is hiet via Audi Exclusive gegaan.
@dt89: VAG nerd ;)
@mikje90: Verkoper Audi ;)
@dt89: Dat verklaart de kennis. ;)
@dt89: VAG nerd dus. 😋
@dt89: Klopt, het interieur is wel de two tone van Audi exclusive , maar ze hebben daar veel meer in hun mars.
@dt89: Waarom is dit überhaupt een artikel waard? Het is nu wel duidelijk dat autoblog een sterke voorkeur heeft voor Duitse auto’s..
Mooi kleur wel
Gaaf dit! Nog steeds geen fan van de grill maar voor de rest echt een prachtige auto!
Alleen in diesel te koop, ongelofelijk
@cas01: enerzijds ongelofelijk, anderzijds logisch. Dieselen past perfect bij zo’n slee, veel koppel bij laag vermogen en een serieuze actieradius..

Benzine loopt met zo’n ding 1 op 7-8. Diesel doet prima 1 op 12.

Zelfs degene die zo’n ding koopt kijkt daar echt wel naar :)
Moet toch met min 400 pk 3 liter benzine uitvoering komen ?
@cas01: er komt in het kort een 3.0 V6 benzine met 340pk.

Er staat ook nog een SQ8 met een 4.0 biTDI en een RSQ8 met een 4.0
@cas01:
Er staat in het kort een 3.0 V6 benzine met 340pk om de planning.

Er komt een een SQ8 met een 4.0 BiTDI (zelfde motor als SQ7) en een RSQ8 met een 4.0 BiTFSI met 600pk (Zelfde motor als een RS6)
Heeft wel een mooie uitstraling. Asof het een dikke SUV met een verlagingssetje is, breed en stoer.

Weer eens wat anders dan een hoop andere grote SUV’s die zo ontiegelijk hoog zijn dat ze topzwaar ogen, en je als je ze voor het huis parkeert bijna nog al het daglicht in de slaapkamer op de tweede verdieping wegnemen.
@moveyourmind:
Wat is dan het nut van een SUV als je een lage auto wil? Kan iemand mij ook eens de definitie geven wanneer het een SUV is en wanneer het gewoon een lompe hatchback is want de grens is zeer dun vind ik.
@shiva: Helemaal logisch is het idd niet. Maar ja, tegenwoordig lijkt het wel of ze van gekkigheid niet meer weten met wat voor carrosserie variant ze weer moeten komen.

Heel erg is dat niet, er is meer keus dan ooit tevoren.
Kijk maar eens goed naar die foto’s. Da’s waarschijnlijk de enige keer dat je deze auto in deze kleurstelling zult zien shinen. In de praktijk zal -ie toch weer vooral in zwart- en antraciet-metallic worden verkocht.
@RRRobert: dan koop jij er toch in een kleur die jij wilt. Niemand houd je tegen
@fouadski: ik heb het geld er niet voor. En als ik dit wel zou hebben, koos ik voor een A6 Avant, A7 of A8. Of iets soortgelijks, van een ander merk.
@fouadski: het interieur kies je voor jezelf, het exterieur voor anderen. Kies je voor een saaie kleur nietszeggende kleur dan ben je dus eigenlijk gewoon asociaal bezig.
Als ik m zo zie staan is het meer een opgehoogde hatchback dan een Q versie. Misschien ff naast een A4 zien
@lekkerlinksrijden: Met de Q7 heb ik ook het idee een verhoogde station te zien, was bij de 1e generatie wel anders. Schitterend ding blijft dat, zeker de facelift.
Wel mooi dat de ‘ambiente’ interieur verlichting dezelfde kleur heeft als de buitenkleur van de auto en matcht met de lederen bekleding. Da’s precies wat zo mooi is aan Audi’s, maar lang niet door iedereen begrepen wordt: schoonheid zit in details.
@eaudi:
Je ambient light zelf kunnen instellen, dat is echt iets revolutionair… Voor een Ford in 2005.
Mooie kleur! Jammer van dat gedrocht waar het op zit.
Lekkere velgjes ook! Erg netjes zo
De kleur is top. Frisse zilveren wielen is top. Maar verder….. Al draagt een aap een gouden ring zullen we maar zeggen…..
@skinnybmw
Ik wil niet persé negatief zijn. Maar de auto laat me geen keus.
Het is niet mijn type auto. Ik heb er niets mee. Echter, zo als deze is uitgevoerd mag je hem gewoon voor de deur zetten. In vergelijking met rijdende badkuipen als de X6 of GLE Coupé is dit gewoon een fraaie auto te noemen. Maar ja, nog altijd liever een A6 Avant, bijzonder mooie auto is dat geworden. Die met deze kleurstelling en een dikke diesel en ik ben tevreden.
Met die grote grill wordt deze auto nooit chic. Alsof je naar iemand met een paardenbek met een beugel kijkt.
Mooi kleurtje wel
Lelijke auto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).