Audi geeft Europa de vinger na arrestatie van CEO

Auteur: , 14 Reacties

Fok jou, Europa.

Audi

Misschien is het je ontgaan, maar onlangs werd Audi’s CEO Rupert Stadler gearresteerd in verband met zaken die betrekking hebben op Dieselgate. Omdat we allemaal een beetje murw geslagen zijn door de constante stroom aan nieuwe informatie over dit issue, kan de gravitas van deze situatie je makkelijk ontgaan. Doch binnen VAG en de elite van de Duitse industrie is de (onverwachte) arrestatie van Stadler harder aangekomen dan je wellicht zou denken. Rupert is de hoogste pief van VAG die tot op heden gevat is en zelfs de eerste Duitse CEO ooit ever die door de autoriteiten wordt aangepakt tijdens zijn dienstverband.

Eerder vandaag bleek dat de (voorlopig) van zijn voetstuk gevallen zakenman minimaal nog een weekje vast zal blijven zitten. In de tussentijd neemt onze landgenoot Bram Schot zijn functie waar. Het is nog niet duidelijk of dit ook zo zal blijven wanneer/als Stadler vrijgepleit wordt. Maar in de tussentijd heeft het hele gebeuren al de nodige gevolgen, althans zo meent Automotive News.

Aan het eind van deze zomer had Audi namelijk een heuse rager op de planning staan in Brussel om de e-tron officieel te onthullen. De hete EV van de boskbeugel wordt in elkaar geschroefd in de Belgische hoofdstad en een bezoekje aan de fabriek behoorde ook tot het programma. Uit betrouwbare informatie weten we dat reservatiehouders voor de auto een kaartje konden kopen voor 300 Ekkermannen exclusief BTW. Dat moet wel een premium dagje uit worden! Behalve dan dat het feest niet doorgaat. De ‘Summit’ zoals Audi het noemt is afgelast en zal niet langer in België plaatsvinden, maar in de Verenigde Staten, op een nog nader te bepalen plaats en datum. De officiële reden die Audi hiervoor opgeeft is ‘organizational reasons’. Juist ja…14 reacties

Gezien het huidige sentiment in the US of T, zou dit best wel eens de reden voor de verplaatsing zijn. Overigens had ik ook die ‘uitnodiging’ ontvangen, welke ik, na het lezen van de bijdrage, stuiptrekkend in de papierbak heb gemikt.. niet de manier om klanten te teasen/belonen voor het vertrouwen en geduld lijkt mij.
Betalen voor de onthulling van je gereserveerde en aanbetaalde auto?
Volgens mij naait Audi zijn klanten harder dan de EU.
300 Euro…

Voor een dagje uit dat waarschijnlijk nog het meest weg heeft van een busreis voor bejaarden waar gladde verkopers de hele dag op je inpraten en je hersenspoelen om aan het eind van de dag met een koopcontract thuis te komen waar alle artikelen uit de catalogus op aangevinkt staan:

1. Het door de NASA geteste kussen met
magnetisch geïoniseerd pijnboompitten
2. Het tweede door de NASA geteste kussen
met magnetisch geioniseerde pijnboom-
pitten voor de premium package prijs
3. Het door de gerenommeerde Deense
Doktor Bang en de wereldwijd beroemde
ingenieur Olufsen electrisch uitschuifbare
lattenbodem van echt imitatie Acaciahout
4. Twee premium-matrassen gebaseerd op
de meest verkochte matras ter wereld,
ontworpen door de befaamde Zweedse
designer Nils Gammelgaard en voorzien
van een extra zachte en aaibare premium
overtrek en om het geraffineerde design
extra vorm te geven een labeltje met de
de handtekening van de ontwerper
5. Een dekbed van door robots handgeplukte
vulling van Lamawol uit de Pyreneeën
6. Premium koffie en een luxe appelpunt
genoten tijdens de verkoopdemonstratie

Totaal: €12,764,93 te voldoen in 64 maandtermijnen van € 351,67.
@moveyourmind: Volgens mij verkoop jij priemiejum auto’s!
Dus volgens Autoblog geeft Audi de EU de middelvinger door dit event in BXL af te lasten? En dat omdat een topman gearresteerd is? Dan mogen ze ook niet naar de USA afzakken, want ook daar zijn topmensen gearresteerd. En kijk, toch gaan ze naar de USA. Wat denk je, Autoblog: proberen ze de EU te stangen, of de USA te paaien? Wat is ook alweer het land waar ze de zwaarste boetes hebben moeten betalen, en waar ze nu met Trump z’n dreigement rond importbelasting zitten? Misschien hopen ze daar hun gezicht te redden door wat electrowierrook rond te blazen?
Nee, in de VS zijn ze lekker aardig geweest voor ze. Ga ze nog belonen ook zeg. Ga dan naar Shanghai, daar heeft je elektrische auto waarschijnlijk een grotere potentiële klantengroep
@gulli: Shanghai heeft geen zin, Chinezen bouwen betere producten dan de VAG groep. Misschien is Siberië een optie?
Al zou ik 3 barkie toe krijgen ga ik niet naar zo’n infantiele onthulling. Die auto is al in den treure op internet langs gekomen
Geniaal plaatje in de header
“Organizational reasons”

M.a.w. “Joh, blijkt dat Europeanen helemaal geen €300 willen betalen om een auto onthuld te zien worden. Blijkt dat Amerikanen wel dom zijn dus gaan we het daar maar doen.”
@rick-dos: Mja, lijkt me ook eerder dat ze zichzelf de schande wilden besparen van een feestje te geven voor 5 man. En de spreekwoordelijke paardenkop natuurlijk.
Als je een auto reserveert, dan wil je sleutels in je handen krijgen en een zachte stoel onder je gat. Dus wil je niet 300 euro betalen om er eens aan te ruiken…
Beetje likken naar Trump om de invoerheffing te matigen.
Heel verstandig van Audi.
In de VS is de mentaliteit royaler en niet zo kleinzielig afgunstig zoals in de EUSSR aaar nivelleren een feest wordt genoemd. Nou dat feestje laat ik liever even aan me voorbij gaan.
Wat een onzin nog steeds over die diesels. Laat lekker rijden joh.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).