Audi Jetstream Quattro is de Gouden Koets 2.0

Auteur: , 11 Reacties

Bij Audi is de expansiepleuris uitgebroken. Het merk broedt op talloze nieuwe Q-modellen en denkt na over een A9 als nieuw vlaggenschip. Maar gaan ze in Ingolstadt zover dat er zelfs ruimte is voor deze Jetstream Quattro?

We hebben er een hard hoofd in, maar het idee is leuk. Patrick Bücker, een voormalig Transportation Design-student aan de Pforzheim Universiteit ziet er echter wél heil in. Hij maakte een enorme lange jet op wielen die iets weg heeft van Wubbo’s Superbus, en legt zijn creatie uit als een combinatie van een paardenkoets en een business jet. De twee voorste wielen zijn daarbij de paarden, in het midden achter de bolle voorruit is plek voor een koetsier en achterin is het luxe aangeklede zitgedeelte te vinden. Chique.

Bücker maakte voor de gelegenheid zelfs een vergelijking met het statige vervoersmiddel van Koning Willem: de Gouden Koets.

Audi Jetstream Quattro is de Gouden Koets 2.0

Een moderne kijk op een ouderwetse manier van transport. Volgens Bücker een toonbeeld van premium mobility. We moeten het hem wel nageven dat dit een stuk spannender oogt dan de huidige limo’s waarmee staatshoofden en andere elite tegenwoordig worden rondgereden.

De ex-student, die tegenwoordig bij de Duitse tak van Ford werkt, heeft zijn Audi Jetstream Quattro ook vertaald naar een schaalmodel. Foto’s daarvan check je hier. (via Cardesign)11 reacties

Lekker futuristisch, en ik vind het zelfs wel wat hebben.
De achterlichten partij zou best wel in productie kunnen op een quattro model. Dat ziet er niet verkeerd uit en is lekker retro. Verder is het een erg hoog concept gehalte.
Audi heeft heel innovatief de wielen afgevlakt, scheelt een handrem.
Audi kennende wordt dit over 15 de 3de generatie A1 of iets dergelijks.
Ik vind het echt een bizar lelijke creatie, er is geen enkel referentiepunt terug te vinden van de Audi’s van nu. Het lijkt meer op een uitgerekte TGV of ICE. Terwijl ik eigenlijk VW/Audi fan ben :(
Lekker weinig rolweerstand van die banden die de weg niet aanraken.
Dus iemand die bij Ford werkt, heeft zoveel tijd over dat ie ook nog voor Audi een modelletje kan bedenken en uitwerken……
Het eerste wat bij me opkwam bij die neus en dat gebruik van dat zwarte vlak was “lijkt eerder op een Ford”.
Ik vraag mij eigenlijk meer af of er ook informatie te vinden is over die andere concept die je op foto 3 erachter ziet staan.
Sommige delen vindt ik wel wat hebben.. Maar breng er aub wat meer audi in!
Ik weet niet waarom maar de achterkant doet mij aan Zagato denken..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).