Audi presenteert redesign A7 en S7 Sportback

Auteur: , 66 Reacties

De nieuwe A7 Sportback werd gisteren nog gespot in Rusland, maar is nu ook officieel gepresenteerd.

De nieuwe Audi S7 Sportback

De heren uit Ingolstadt omschrijven de nieuwe A7 als een auto met de sportiviteit van een coupé, het comfort van een sedan en de functionaliteit van een Avant. Het design is op verschillende punten aangepast, waardoor de opgefriste bolide sportiever moet ogen dan de A7 Sportback die in 2010 verscheen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe koplampen en achterlichten, inclusief de Matrix-koplamptechniek en een lichtgewicht chassis, dat voornamelijk bestaat uit aluminium.

De belangrijkste wijzigingen vinden we terug onder de motorkap. Audi levert de A7 met vijf verschillende V6-motoren: twee TFSI’s en drie TDI’s met een vermogen tussen de 218 en 333 pk. Die zijn natuurlijk zuiniger, maar ook een stukje krachtiger dan hun voorgangers.

Het allersnelste blok komen we vanzelfsprekend tegen in de S7 Sportback. Die wordt namelijk voorzien van een 4.0-liter TFSI-motor met het niet misselijke vermogen van 450 pk. De S7 krijgt ook een stijvere wielophanging dan de A7.

De nieuwe Audi A7 Sportback

De vernieuwde A7 Sportback is tegen het einde van de zomer van dit jaar te vinden bij de Audi-dealer. De prijzen in Duitsland beginnen bij 51.300 euro voor de A7 en 82.300 euro voor de S7. In Nederland zal dat ongetwijfeld een beetje meer zijn.

De eerste video van de A7 & S7 vind je op Autojunk.nl.
Video: Audi S7 & A7 [2015]66 reacties

De voorkant was nooit het probleem vind ik. Die was wel te pruimen. Vanaf de achterportieren gaat het hopeloos mis als je het mij vraagt. Vind die komt echt heel lelijk. Vooral als je kijkt hoe een CLS of 6GC er uit ziet. In dat segment zou het voor mij de CLS worden. Blijf ik de mooiste vinden.
@E34M5Touring: Ik zou zeggen koop hem maar mocht dat niet lukken informeer ook gelijk naar de huurprijzen.

Ik denk een paar honderd per dag .
@sandniggah: Wat is dat toch altijd voor gezeik, dat je hem niet kan kopen wil niet zeggen dat je hem niet mooi kan vinden. Ik kan ook niet direct een Porsche Panamera kopen, wil niet zeggen dat ie niet HONDS lelijk is…

Overigens ben ik het wel met em eens, een 6GC is VEEL mooier, de A7 klopt van achter gewoon niet, net of ie niet afgemaakt is. (En ik ben geen BMW fanboy, ik rij zelf een A5…)
@sandniggah: ? Per ogengeluk op het verkeerde topic geklickted?

@E34M5Touring:
Helemaal met je eens, die achterkant was/is net een afgezakte broek. Die achterlichten maken de boel door het sip kijken nog erger. Had ook gehoopt de achterkant te zien maar helaas, wellicht in een update later vandaag.
@sketcher: viind dit op zich wel weer grappig.
Als ik achter een A7 rijd, vind ik m juist enorm vet en dik. Dat treurige maakt m juist cool en anders. Persoonlijk heb ik niks met deze klasse; grote lange bakken moeten ook ruimte bieden. Kortom CLS station (waar ik ook serieus naar ana het kijken ben; over 1 jaar zijn ze 3 jaar oud en dan kan ik toeslaan).
En ik vind de 6gt juist weer helemaal niks: de gehele 6 serie vind ik niet de uitstraling geven die bij de prijs past.
Dus ja, precies wat de grote 3 in dit segment willen: Of je vindt ze oermooi; of je hebt er niks mee. Iets apparts dus, iets extra’s.
@gregorius: ik vind de 6GC inderdaad ook een net niet model. Voorkant gaat nog wel, maar daarachter gaat het mis. Mooiste auto in dit segment blijf ik toch de eerste generatie CLS vinden, jammer dat die nu bij foute gasten terecht komen.
De CLS en de 6-Serie GC (wat ook mooie auto’s zijn) verbleken naast deze Audi!
@kapiteinaudi:
Geef ik je helemaal gelijk in!

Ik betrap mezelf telkens weer dat ik even moet omkijken wanneer hij langs rijdt.

Vindt dat ze een geslaagde facelift hebben uitgebracht! Lekker subtiel, maar doeltreffend.
@exotic: Ik betrap me er elke keer weer op dat ik denk een A7 te zien het er geen blijkt te zijn.Of juist wel?Of toch niet?Of juist weer wel.Of was het toch een A5 Sportback? Nee, toch niet.Het was een andere grote zwarte Audi.
@sydney: Hm, dat baart wel zorgen bij mij.

Misschien moet je eens naar de volgende websites gaan:

pearle.nl
hansanders.nl
specsavers.nl
eyewish.nl

Hoop dat ik je hiermee heb kunnen helpen, want als jij een A7 niet kunt onderscheiden van de rest is er iets mis met je bollekijkers.
@exotic: Maak je maar geen zorgen om mijn visie.Maar misschien zou jou blikveld wel wat verbreding kunnen gebruiken.
@sydney: Die is ondertussen al zo groot dat ik kan zien wat achter mij gebeurd.
@sydney: Als jij niet ziet welke Audi het is dan is er echt serieus iets mis met je ogen.
@exotic: Ligt niet aan Sydney’s ogen, zet alle audi’s naast elkaar en ze zien er uit alsof ze van groot naar klein steeds een keer te heet gewassen zijn….
-edit: nutteloze bijdrage-
@sydney: Klopt. In alle zereneusheid ben ik normaal om het zelf maar even te zeggen vrij goed in het onderscheiden van verschillende auto’s ook als de verschillen op fora worden afgedaan als ‘same shape, different sizes’ en dergelijke maar bij Audi zijn er gevallen dat ik me serieus vergis.

A5 sportback van de zijkant of A7 van de zijkant? Moeilijk te zien. Uiteraard A4/A5 van de voorkant maar ja die is dan ook vrijwel hetzelfde tegenwoordig maar dan toch wel misschien het ergste; de A4/A8 van de achterkant of 3/4 vanaf de achterkant. Als je dichtbij genoeg komt om de grootte te zien dan zie je het wel maar heb me al een paar keer vergist bij het zien van een A8 ‘in de verte’ dat ik dacht dat het een A4 was. En dan komt daar binnenkort natuurlijk nog de A3 sedan bij…

Allemaal zwaargeneusde eenheidsworst.
@jaapiyo: Als je niet kijkt naar de achterlichten maar naar de breedte zie toch wel het verschil tussen een A4 en A8?
@agera: ik snap je reactie, en ik hou van mensen die auto’s in hun hart hebben.In die zin ben je voor mij terwijl ik je niet ken een liefhebber.Maar een kenner ben je nog niet.
@sydney: Weetje auto’s wekken gevoelens op, de een heeft iets met Maserati de ander met Jaguar of Porsche
Persoonlijk heb ik het meest met Audi, BMW en de Nissan GT-R. Ik heb het ook in de gaten dat ik soms sneller reageer vanuit mijn hart in plaats van mijn verstand, neem mij dan niet kwalijk :)

Ik ben nog lang geen kenner :) ik ben jong misschien jaren later, maar nu zeker nog niet.
@agera:
Nee, ik loop niet de hele dag met een meetlint in mijn zak..
@tupperware: Hahah je hoeft het toch ook niet op te meten, gewoon kijken is genoeg :)
@kapiteinaudi: De A7 is toch echt wel de Multipla onder de premiums
@osmo: Dat vind jij!! En ander heeft soms een andere mening, zoals ik, voor de titel die jij noemt, komt in mijn ogen de BMW 6-serie in zijn totaal, dus beide de C en GC, in aanmerking, die achterzijdes zijn zo vreselijk lelijk, vooral in het echt.
Bij deze Audi valt dat in het echt juist hartstikke mee, ik mag deze A7 graag zien.

OT: De huidige voorzijde vind ik nog mooier, maar het ziet er nog niet verkeerd uit. De rest is prima te doen, al zou ik toch voor een Jaguar XJ gaan in deze klasse, die vind ik persoon mooier en onderscheidender.
Mooie en strakke facelift.Blauw staat ‘m goed.Maar als ik zou mogen kiezen zou het toch een 6GC worden.
Dus uit deze foto’s moeten we afleiden dat er helemaal geen verschil zit in het design van de voorbumper voor de gewone A7 en de S7? Beetje lui?
Wow! Much change! Very amaze!!!
@jipino:
Weet jij wat “facelift” betekent?
@exotic: Als het op Audi aankomt zullen ze het niet begrijpen joh.
@exotic: Wat Mercedes heeft gedaan met de E-Klasse, dat is pas echt een facelift.
@exotic: Ik wel ja, Audi blijkbaar niet. Niet dat ik nou direct de woorden “radicale verandering” en ”Audi” aan elkaar link, maar ik dacht dat het idee van een facelift was dat er in ieder geval oppervlakkige veranderingen te zien waren. Zonder vergrootglas nodig te hebben.
via Android app
Leuke kleine updates, grootste nieuws is dat estorilblau dus door sepangblau wordt vervangen. Ben je geen €4000 meer kwijt voor een kneiters kleurtje
Hij is wel verbeterd maar doe mij maar de 6 gc
@slippie101: me2 ik vind die platgeslagen kont van die A7 helemaal niks. Gewoon een poepend hondje is die A7 netzo als ze Panamera
Doe mij DIE maar……haha

En geen geld hebben om er een te kopen ?????!!
Ik vindt hem nog saaier geworden..
Lieve redactie, zouden jullie in het vervolg bij facelifts het uitgaande modelletje ernaast willen afbeelden?
En als jullie toch bezig zijn, doe dan bij Audi ook maar meteen het modelletje erboven of eronder.
Behalve dat de huisstijl van Audi wel erg ver is doorgetrokken, helpt het mij ook niet dat er bij elk type meerdere lampen, bumpers en grilletjes gevoerd worden. LED, xenon, halogeen (af fabriek of aftermarket) of een S-line pakket, het scheelt vaak meer dan een facelift.
Doe mij maar gewoon een RS5. Zelfde front, veel mooiere achterkant en je houdt nog een leuk zakcentje over om er af toe wat benzine in te gooien.
@dondeboer: Een RS5 is volgens mij duurder dan een S7.
Hebben de Duitsers een nieuwe marketingtruc ontdekt? Eerst wordt de auto (Audi, Mercedes, BMW) ongecamoufleerd ”gespot”, of officiële foto’s worden ”gelekt” en de volgende dag of een paar dagen later wordt ie officieel gepresenteerd. Het zou mij niks verbazen als ze zelf die beelden bewust de wereld in helpen om alvast lekker veel gratis media aandacht te krijgen.
Ik ben zowel fan van de Audi a7 als de BMW GranCoupe met de Mercedes CLS heb ik niet zoveel.
Alleen heb je een a7 in Nederland vanaf 60k en een Grancoupe vanaf 93k, wat niet vergeten moet worden. Er zit een behoorlijk verschil tussen, dus ligt er ook aan wat je budget is!
@agera: als je met de bmw 6-serie gran coupe gaat vergelijken moet je de a7 bi-tdi naast de 640d of de 3.0 tfsi naast de 640i zetten. Dan zijn ze zowel motorisch als qua budget aan elkaar gewaagd.
Ik weet het niet, denk dat ik de pre-facelift mooier vind. Die was iets meer onderscheidend ivm de rest v/D familie.
Nog steeds een mooie auto. De A7 heeft “iets”, de verschillen met de A6 zijn maar klein en toch heeft de A7 een stuk meer uitstraling. De CLS SB heeft dat ook, daar staat gewoon iets. Dat heeft BMW met de 6GC niet voor elkaar gekregen, dat is in vergelijk met een gewone 5 serie een echte “net niet” wagen.
@mashell: A7, GranCoupe, CLS.

Ik heb juist het tegenovergestelde de 6-serie GranCoupe schurkt het dichtst tegen de 7-serie aan in tegenstelling tot de a7 en de CLS vind ik. Hoe zal ik het uitleggen, gevoelsmatig lijkt de A7 een luxere sportievere A6 en de CLS een luxere sportievere E-Klasse. Terwijl de GranCoupe van BMW meer uitstraalt en eentje die je makkelijker in een hogere segment kunt plaatsen is mijn mening. Die zou ik ook makkelijker naast een A8 of een 7-serie zetten.
Die video dus hij heeft een a7 en zij een MiTo? Haha
@timjan365:
Dan is zij een heel stuk beter af..
@tupperware: nee gewoon nee…
Bij deze auto denk ik altijd aan poepende windhond!
Bij de eerst foto’s moest ik bijna lachen om die afschuwelijke kont. Eerste keer in het echt al wat minder!
Maar tegenwoordig ben ik het gewoon mooi gaan vinden! Echt mooi! Elke keer als ik eraan zie, kijk ik even extra om.
Allen die voorkant is het voor mij niet. Nu met facelift iets beter… Maar die single frame moet eraf!

Wie weet overheel wat jaartjes als ik hem kan betalen zou ik hem kopen. En dan een bumpertje laten maken die doorlooptwaar het kenteken zit! Mmmmm… :-)
Ik blijft het persoonlijk jammer vinden dat er zo weinig dynamiek in zit. Het vlakke maakt hem eerder saai dan fysiek aantrekkelijk. Ook aan de zijkant zie je goed hoe vlak het model is. En daarmee zie je dat ze helaas nog steeds dezelfde mensen in dienst hebben.
Audi heeft zomaar een paar gebogen lijnen hoekig gemaakt. Gaan ze nu op alle modellen in ieder geval op de grill doorvoeren waar het nog niet op zit.
Wat zullen de designers van Audi (en heel VAG) een hoop vrije tijd hebben en hebben gehad de afgelopen jaren.

Deze auto klopt gewoon niet. Uitgezakte achterkant wat niet bij de rest past.
Wordt vaak gereden met extra glimmende velgen en grill door types in iets te glimmende niet echte maatpakken. De A7 is dan net zo fout als een te dikke en gepimpte Mercedes en BMW.
Gemiste kans, die hondslelijke achterkant is ongewijzigd gebleven …
Ik vind hem er niet op vooruit gegaan. De voorkant is saaier geworden door de andere koplampen en de achterkant klopt mijns inziens nog steeds niet helemaal. Ook ik verkies de 6-serie gran coupe boven dit model.
Blijft de RS7 ongewijzigd? Niemand die het daar over heeft!
Ziet er nogsteeds niet uit die achterkant, de BMW GT is als een opa die zijn onderbroek tot aan zijn oksels heeft opgetrokken en de A7 is als een 18 jarige skate dude met zijn broek afgezakt
Voor alle lui die commentaar hebben op de kont van deze auto.
Het is geen coupé, of semi-coupé, zoals de BMW 6 C+GC, of Mercedes Benz CLS, het is een Sportback, gewoon een alternatief voor de eerder genoemde auto’s.
De kont kun je verder wel mooi, of lelijk vinden, maar laat de gedachte er buiten, dat de Audi A7 een coupé, of semi-coupé is, dat scheelt een hoop denk ellende.

OT; Die blauwe kleur staat hem verduveld goed.
@Orichy: Vergelijk de achterkant van een A3 sportback, A5 sportback eens met de achterkant van de A7. Zo’n A7 ziet langs achter gewoon uit alsof hij het syndroom van down heeft.
Blijft het lelijkste jongetje van de Audi klas (de Q’s uiteraard niet meegerekend). Neem dan een zo dik mogelijk aangeklede A5 of ga bij de concurrentie shoppen.
“Redesign”
Blijf het toch de mindere uit het segment vinden, samen met de Panamera. Sterker nog: Panamera > A7. Wat mij brengt op:

CLS en 6GC (ken niet echt kiezen tussen die 2 alle twee erg mooi) > Panamera > A7
@toyotafortuner: voor mij precies andersom, Panamera, A7, CLS, 6GC ach nee dan liever een gewone 5 serie.
@mashell: Haha als ik een A7 kon betalen zou ik doorsparen voor een Audi A8.

Ik zou dan twijfelen tussen een A8, 7-serie of de 6 GranCoupe.

Uiteindelijk zou het bij mij gaan tussen een Audi A8 of een BMW 7-serie, tja gewoon een zeer lastige keuze.
@toyotafortuner: ik ben het helemaal met je eens
Door de wasstraat gereden buurman.., nee, ik heb een het nieuwste model…..
In het begin had ik mn twijfels over de A7 maar iedere keer als ik er een zie rijden vind ik ze toch heel bruut. Denk een wagen die je in het echt moet zien, in de juiste trim..
@timmehh:
Ik zie hem al 3 jaar elke dag, het was niks, het is niks en het blijft niks.
Sorry chef..
@tupperware:
Ok, geeft niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).