Audi S1 Quattro E2 van LEGO is een briljant idee

Auteur: , 23 Reacties

In productie nemen dit ding!

De iconische Audi S1 Quattro E2 rallyauto als LEGO-creatie. Waarom ook niet? Via LEGO Ideas probeert een liefhebber van de blokjes draagvlak te krijgen voor zijn plan. De Audi is niet het enige idee die Kanohido, zoals de maker heet, voor ogen heeft. Andere plannen van deze creatieveling betreffen een Subaru WRX STI WRC en Toyota GR Supra Racing Concept.

Er is veel oog voor detail bij deze Audi. Zo kan de motorkap open, met onder de kap de befaamde vijfcilinder. Bovendien is het voorstukje afneembaar. Zo kun je zelf bepalen of je de rally-lampen wilt gebruiken of niet.

Het project staat nu een weekje online. Binnen zes dagen wist Kanohido meer dan 100 supporters te vinden voor zijn idee. Dit is wellicht het begin van een succes, want LEGO heeft Kanohido nu 365 dagen extra gegeven om het plan van de grond te krijgen. Met inmiddels meer dan 250 supporters en nog 411 dagen te gaan kan het gebeuren dat de Audi het uiteindelijk tot een productiestadium weet te schoppen.23 reacties

Minder hoekig dan het origineel!
Die Audi lijkt best aardig, dat was in het echt ook al een Lego-achtig geval. Maar die coureur lijkt echt voor geen meter op Walter Rorhl, dat moet echt beter.
@ghengiskhan: Wat stel je voor, een perfect 1:zoveel schaalmodel van Walter, weggepropt in een Lego-autootje?
@denniss00: ja. Goed idee.
Is dan wel speelgoed voor oudere mannen
Veel te veel bedrukte steentjes een daarmee veel te duur om uiteindelijk te realiseren. Deze gaat er nooit komen.
@Dizono: tegenwoordig gebruikt Lego stickers voor de miniracers.
Beter dan dat Bugatti model. Nu nog graag een Lancia Delta HF Integrale..
Beter dan dat Bugatti model. Nu nog graag een Lancia Delta HF Integrale.. Dizozo; Lego bedrukt amper steentjes, zijn meestal goedkope stickertjes. *(#*($
Hoeveel steentjes zijn het? 3? Is waarschijnlijk met 2 minuten in elkaar gezet en dan is de lol eraf. Wel leuk geprobeerd.
Wel erg matig, volgens geen eens ophanging of wat dan ook.
Lego heeft zat spul om een mooie ophanging te maken, zelfs met diff en alles. Met diff word ie miss wat groot maar een mooie setje voor de vering en wielconstructie moet er echt wel op zitten
@allesmetturbo: Heb je door hoe klein dit ding is. Hij is maar 6 nopjes breed ofzo. Tuurlijk kan hij een model ontwikkelen met 1000 miljoen steentjes en allerlei moeilijke nieuwe blokjes. Dit is een subtiel bouwwerkje met juist zo min mogelijk blokjes en toch een hoop vorm en details.
Ik ben een groot fan van technisch Lego. Maar ik vind die auto’s die ze doen , de Porsche chiron en de fordjez eigenlijk gewoon heel lelijk. Kan er niks aan doen. Deze ook die s1 wat een lelijk ding.
Al die speciaal voor een specifiek model gemaakte Lego-onderdelen zijn leuk en aardig, maar ik vond het vroeger altijd juist een uitdaging om van die standaard steentjes iets te maken dat in één oogopslag herkenbaar was. Dat is juist de kunst.

Moet wel toegeven dat ik af en toe ook smokkelde, door bijvoorbeeld uit een chipszak een Mercedeslogo te knippen en dat er op te plakken zodat anderen ook konden zien dat het een Mercedes moest voorstellen.
@moveyourmind: Mercedes doet dat tegenwoordig zelf ook. Ze kopen een afgeragde Megan en plakken er een Mercedes logo op, zie hier… een Mercedes A klasse 180 CDI! Maar om even on topic te blijven.. anders ga ik mogelijk een ban krijgen… ik werd vrolijk van het Lego ontwerp.. maar ik ben ook fan van pixel-art.
Slechte verhoudingen; motor ligt tussen de veerpoten i.pv. daarvoor! 😋
Tja, ik zou een slag groter doen…
@dutchdriftking: Kanohido heeft er blijkbaar voor gekozen te bouwen in de schaal van een legopoppetje. Het heeft een zer herkenbaar beeld opgeleverd en daarom best geslaagd.
Vond Lego leuk toen ik jong was. Nu heb ik er niet zoveel meer mee. Zeker niet met die belachelijke prijzen.
De grootste misser is de navigator, Kanohido kan beter eerst wat docu’s over het WRC gaan kijken en zich wat gaan inlezen.
En dan zijn excuus maken bij Christian Geistdorfer, die jarenlang de navigator is geweest van Rõhrl.
Ik wacht al jaren op een 2cv, uit dezelfde reeks als de T1, kever en Mini. Als de 2CV er ooit komt, schaf ik me de hele reeks die k net opnoemde aan
Wordt aub volwassen
Wordt aub volwassen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).