Audi TTS neemt plaats bovenaan de apenrots

Auteur: , 11 Reacties

Tot nu toe was de sterkste viercilinder in het VAG-concern goed voor 300 pk, maar voor de Audi TTS werden 10 extra paarden van stal gehaald.

Audi TTS

Stel: je woont ergens in de Franse/Zwitserse bergen, zit nooit met meer dan 2 personen in de auto en hebt eigenlijk ook nooit wat groots te vervoeren. Dan kan je prima uit de voeten met een Audi TTS in plaats van bijvoorbeeld een S3. Hij is lichter, wendbaarder, en beschikt eveneens over quattro. Wel zo handig in het winterseizoen.

De 0-100 kraak je in 4,7 seconden, en de pret houdt op bij 250 km/u, als de begrenzer toehapt. We zijn benieuwd hoe prettig de virtuele cockpit in de dagelijkse praktijk werkt.

11 reacties

Ik vind de voor-en achterkant helemaal niet meer bij elkaar passen. De voorkant is erg agressief, maar de achterkant is juist heel rond gebleven. En die achterdiffuser is nogal over the top.
In tegenstelling tot de meeste nieuwere Audi’s heb ik bij deze auto juist het idee dat het allemaal minder strak geworden is. In mijn optiek is deze koets juist ronder dan de vorige generatie en lijkt ie weer meer op de eerste generatie TT.
@daandaan: Dat vind ik ook, hij lijkt iets ronder te zijn en, zeker van op zij, meer op de originele Audi TT te lijken.
Prachtige bak geworden, vooral het interieur is top!
als je erin zit, zie je geen voor- en achterkant en als je dat ding bij je rechtervoet naar beneden trapt, wordt uiterlijk bijzaak. Ik word kapper.
@TDI-goeroe: dat werd ik ook toen ik eerste generatie 2.5liter tt mocht lenen. Ik vond het een fijn bak.
-edit: nutteloze bijdrage-
Wat hebben ze dit ding lelijk gemaakt
Yes, weer TT-nieuws! Geweldig, dit soort dagen wanneer er een autobeurs is. Die rode kleur staat ‘m supergoed!
Grillig ontwerp
ik heb de vorige gen als dagelijkse wagen en heb er nog geen seconde spijt van. genoeg punch om fun te hebben als ik wil, voldoende comfort voor de langere trips… blijfr in mijn geval de beste wagen die ik ooit kocht…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).