Australische Porsche-klanten boos over forse prijsdaling

Auteur: , 28 Reacties

Om de verkopen een beetje op te krikken leek het Porsche Australië wel handig om de prijzen fors te verlagen. Klanten die net een nieuwe Porsche gekocht hadden waren daar echter niet zo blij mee. Best logisch als weet dat de grootste daling zo'n $36.300 was!

Porsche 911 Carrera 4 Cabrio, $36.300 goedkoper

De prijzen van de Boxster, Cayman, 911 en Cayenne gingen tussen de $5.500 en $36.300 omlaag. De Boxster en Cayman werden zo’n 5% goedkoper, maar op een 911 scheelde het 7,5 tot 13 procent en een Cayenne werd 10% goedkoper. De grootste prijsdaling was er voor de 911 Carrera 4 cabriolet die $36.300 goedkoper werd.

Klanten waren uiteraard nogal boos hierover en vijftig mensen lieten dat ook weten. Niet alleen omdat ze teveel betaald hadden, maar ook omdat hun auto plotseling een veel lagere restwaarde had gekregen. Gelukkig was Porsche wel zo fatsoenlijk om klagende klanten tegemoet te komen:

The fact is we had about 50 concerns, with 40 being of a very minor nature – in that they were of a minor financial nature – while 10 customers had what I would say in quotes as ‘a more serious issue’.

Porsche verlaagde de prijzen zo fors omdat ze in 2016 zo’n 3.000 auto’s per jaar willen verkopen (in Australië).28 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Da’s knap knullig en kortzichtig van Porsche Australia.

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Oei die prijzen gaan down under.
Heeft McLaren onlangs ook gedaan:
http://www.carsguide.com.au/news-and-reviews/car-news/new_car_sales_price_mclaren_mp4_12c
@Vincegail:
Maar zij hadden nog geen klanten die konden klagen? :)
Logisch dat die cabrio zover is gezakt.. Is geen pretje meer om daar met open dak rond te rijden!
@Entwicklung88: Toch handig dat zo’n dak ook weer dicht kan dan.
@Entwicklung88: valt wel mee. Aan de kust is dat wel te doen. Ik ben meer verbaasd over dat ze er 3000 Porches willen slijten per jaar. Het is vergelijkbaar qua inwonersaantal met Nederland, met het verschil dat je daar meer hebt aan een pick-up oid waarmee je in de outback nog wat kunt. En als je nooit buiten de stad zou komen, waarom wil je dan een Porsche. Maar goed, daar is het waarschijnlijk nog heel bijzonder om er eentje te bezitten.
BMW geeft nu een ‘gratis upgrade’ dus bijv. van Executive naar High Executive bij het bestellen van een nieuwe auto.

Zijn ook veel mensen niet blij mee.
@kaasboerin: al die leaserts die anders binnen hun norm een dikkere auto hadden kunnen uitkiezen?
Zeer effectieve actie om de verkopen op te krikken

Maar iemand die ook maar een beetje om zijn klanten geeft, weet dat je dit niet kan maken
Ik heb trouwens even wat ‘research’ gedaan, maar wat zijn die 911’en daar duur zeg! €240.000 voor een 991 4S (2013) is geen uitzondering
@pinda koning: alles in Australië is duur. Zelfs een biefstuk in een normaal restaurant is daar 2x zo duur als hier onder de zelfde omstandigheden. Maar daar verdienen ze dan ook naar. Alles is daar zo duur door de financiële crisis. De economie is zeer stabiel en zo steeg de munt in waarde waardoor alles wat geïmporteerd wordt zo strevensduur is. Verbaasd mij dus niks.
@pand: Hhahaa.. Ooit gedacht aan de belastingdienst daar?
Die zijn nog erger dan hier..
@pand: hebben ze daar koeien dan? Ruimte zat, zou ik denken.
@ropbp: Koeien hebben naast ruimte ook water nodig…

En grassprietjes…
@pinda koning: weet niet waar gij uw “research” dan gedaan heeft? eerste die ik vind staat er aan 192000€: 258000usd x 0.745. nog altijd genoeg geld maar toch 50k minder.

http://www.carsguide.com.au/cars-for-sale/NEW_712816820130423/new-2013-PORSCHE-911-3.8-CARRERA-4S-COUPE-991-Manual-Premium-Unleaded-Coupe.html
@9114life: Dat is niet eens veel duurder als in Nederland, een Carrera 4S met een paar opties kost hier ruim 170.000 euro.
@pinda koning: Daar hebben huizenkopers ook last van , zullen we de prijzen daarom maar bevriezen ?
Schande hoe ze hier de gewone burger mee in de portemonnee raken!!!
@flippert:

idd .. de rijken worden rijker en de armen worden armer ..
(said the liar to the fool) ..
Het prijspijl in australië ligt sowieso hoog maar het is daarnaast ook een van de weinige landen die net zoveel/meer belasting op auto’s heffen dan als/dan Nederland. Ik heb dat al eerder gemerkt bij het kijken van een aantal afleveringen TopGear Australia…

Ik weet verder niet precies hoe die belasting op auto’s daar in elkaar steekt maar als het bijvoorbeeld een percentage van de netto catalogusprijs is dan kan dat ook meteen een verklaring zijn voor deze forse prijsdaling…Als Porsche dan de netto prijzen verlaagt hoeft er daarbovenop ook minder belasting worden betaald en wordt de catalogusprijs dus een stuk minder.
@jaapiyo: moet je voor de grap eens gaan opzoeken wat auto’s in singapore en noorwegen kosten. En hier in Maleisië heffen ze ook 200% belasting op alle (niet Maleisische) auto’s. Nederland is echt niet een uitzondering ;)
@jurrie: Er zijn wel een paar landen waar het net zo (of zelfs nog meer) uit de klauwen is gelopen als hier in Nederland (Denemarken is er ook nog een), maar dat neemt niet weg dat de belasting op auto’s hier erg hoog is. Komt ook nog eens bij dat het niet evenredig veel belasting is voor iedereen maar dat in de praktijk de iets meer dan modale auto’s buitensporig belast worden onder het mom van ‘rijke’ mensen kunnen wel wat meer betalen…Voor een wat dikkere BMW/Mercedes/Jag/etc betaal je hier in de regel gewoon 10-duizenden euro’s meer dan in de omliggende landen met vergelijkbare welvaart en voor een exoot als een Ferrari kan dat rustig oplopen tot een verschil van 6 cijfers voor de komma. Gewoon jaloezie belasting niks meer of niks minder.

Daarnaast betaalt ook Jan Modaal hier trouwens aanzienlijk meer (MRB, accijns) om zijn Polo slowmotion op de weg te houden dan Yann Durchsnitt voor zijn BMW 1 of 3.

Tsja het is dat die Duitse taal zo lelijk klinkt he…
Als Audi dat nou ook doet, koop ik een R8+ …
‘Porsche verlaagde de prijzen zo fors omdat ze in 2016 zo’n 3.000 auto’s per jaar willen verkopen (in Australië).’

In een andere bron (Caradvice.com.au), heb ik gelezen dat ze voor 2020 2500+ auto’s per jaar willen verkopen. In 2012 hebben ze er 1373 verkocht. 3000 lijkt mij erg onrealistisch.
Opvallend is dat de Panamera geen prijsverlaging krijgt. Een Panamera Turbo S kost daar dus $443,600, t.o.v. een Cayenne Turbo S $259,600.

Ook raar dat er op de site van Porsche Australia geen prijs staat, terwijl dat op bijv. andere sites van Porsche wel bekend is.
Ach, hoe duurder hoe exclusiever.. Kan je toch alleen maar mee opscheppen: ‘Ik heb een Porsche die 36.000 duurder is dan die van jou!’..
Net een nieuwe Porsche hebbben en dan al beginnen te zeuren over de restwaarde, sommige mensen zijn toch niet snel tevreden…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).