Autodievenbende opgerold dankzij Duitse flitspaal

Auteur: , 29 Reacties

We hebben hem gevonden: het eerste positieve neveneffect van de flitspaal. Dankzij een foto van een Duitse flitskast mogen deze onfrisse heren een tijdje op water en brood uitgebalanceerde maaltijd en Playstation.

Pak wat je pakken kan

Tussen september 2013 en januari 2014 werden er vlak over de grens in Duitsland vijf BMW X5’s en een MINI Cooper gestolen. Bij talloze andere auto’s werd het geprobeerd. De politie kreeg de bende op de korrel nadat een van de dieven in de nacht van 12 op 13 december 2013 werd geflitst toen hij Bad Bentheim uitscheurde. In Duitsland gebeurt dit van voren, en dus kijken we de mannen rechtstreeks in hun lelijke tronie.

Flits!

Kortdaarvoor werd een van hen in Aken geflitst met 130 op de klok waar je 70 mag. Meer dan een jaar na dato was er nog steeds niemand gepakt, dus werd besloten de boevenporems op Opsporing Verzocht te tonen. Dit leide eindelijk tot de arrestatie van vier in Amsterdam wonende Bulgaren tussen 26 en 43 jaar. In een opslagruimte werden meerdere kentekenplaten en auto-onderdelen aangetroffen. Op dit moment kan de bende gelinkt worden aan 42 autodiefstallen. Ja, tweëenveertig.

Fatalbert.jpg

Waar de Bulgaren vroeger vooral in de yoghurt zaken houden dit soort types er wat andere import- en exportgoederen op na: de hoertjes worden het land ingevoerd, en de luxe SUV’s nemen ze weer mee. Zonder het eerst te vragen natuurlijk, want alleen sukkels hebben toestemming nodig. In luilekkerland pak je wat je pakken kunt, en dankzij de bureaucraten in Brussel wip je sinds 2007 zo ongehinderd de grens over. Je lacht je de ballen uit de broek, als criminele Bulgaar.29 reacties

vrijspraak en schade vergoeding door gebrek aan bewijs ..

het OM in NL is hier gewoonweg te dom voor ..
ze willen niet ..
ze kunnen niet ..
Noem me 1 voordeel aan open grenzen?
Enkel gelukszoekers, van alle kanten.
@lekkaah:
Er is één voordeel, ik kan mijn producten en diensten overal in Europa aan bieden en hoef geen uren meer te spenderen bij de douane om goederen al dan niet tijdelijk in the hoeven voeren.
Maar dat is dan ook het enige voordeel voor fatsoenlijke hardwerkende mensen,

Wat jij aankaart is niet geheel onterecht, de verschuiving van criminaliteit en criminelen in aanmerking nemende, helaas gaan onze bestuurders rechters en politici ondanks alle tekenen in de maatschappij er vanuit dat iedereen netjes en eerlijk is.

Derhalve ben ik dan ook de mening toegedaan dat we Bulgaars crimineel tuig op Bulgaars criminele wijze moeten straffen dmv enigszins bedorven vlees en groen uitgeslagen brood in de bajes en slechts één gloeilamp en een toiletpot waar buiten de dagelijkse schijterij ook nog uit gedronken dient te worden !
@desjonnies: Wat dacht je van andersom? Je hoeft geen invoerrechten te betalen over goederen die je binnen de EU koopt/aanschaft… Op goederen die geregistreerd moeten worden (auto’s) na dan…
@lekkaah: Na een kwartiertje Google kwam ik niet verder dan dat kapitalisme eigenlijk creatieve destructie is en dat er op lange termijn positieve ontwikkelingen zouden moeten zijn na alle ellende omdat zich hier dan nieuwe industrie ontwikkeld nadat de oude industrie zich naar O-Europa heeft verplaatst… Die economen zitten veelsteveel naar cijfertjes te kijken, ze worden er helemaal tureluurs van.
@dutchcourage86: lol, communisme ftw
@lekkaah: Precies en het ergste is nog wel dat we zo tolerant zijn dat we ze 500 euro geven en later een bijstandsloon, moskeeën bouwen, zwarte piet afschaffen, enz enz…
@venividivici: Ja want echt alles gaat naar de moskeeën en afschaf van de zwarte piet. Dit is precies de mentaliteit van iemand die zo hersensloos is dat die in de bijstand zit ;)
@lekkaah: Niet meer wachten aan de grens wellicht? Maarja.. dan wacht ik liever 5 min. in mijn auto, dan dat mijn auto ongestoord de grens over mag rijden met Igor achter het stuur.
@123bat: het is al een hele lange tijd geleden, misschien dat je het daarom niet meer weet, maar dat waren geen 5 min, maar soms dagen.
Het idee van de eu en het Schengen verdrag was best ok, alleen zijn ze te ver doorgeschoten. Landen als Bulgarije zijn nog lang niet klaar van ons soort bestaan.
Hongarije, Polen etc. moderniseren snel kwa kapitalisme, maar de ideeën en opvattingen zijn nog niet van 2014. Die paar mensen die wel in het moderne gedachtegoed geloven hebben het nog altijd zwaar te halen.
@lekkaah: Als grenswerker heb ik er heel veel voordeel van. Het probleem van autodiefstal lossen we niet op met gesloten grenzen maar met minder gemakkelijk te stelen auto’s (BMW doe eens je best) en effectievere opsporing.
@mashell: Ik denk zomaar dat je er een heule grote groep mee uitfiltert. See the numbers.
Enige profijt wat de gemiddelde NLer over heeft gehouden aan project EU is dat men niet naar een exchange desk hoeven voordat zij de sleurhut vastkoppelen en richting sud-france touren.
@mashell: Ik neem het terug. De Euro wordt er niet beter op met onze zuid-europese vrienden.
@lekkaah: geen enkel voordeel er word al jaren elke week ingebroken bij mij in de woonwijk iedereen wird er een beetje bang van dat het bij hun ook wel een keer raak zou kunnen zijn reed ik echter vanavond door de wijk zie ik een bulgaarse auto rijden wat heeft zon persoon daar te zieken helemaal niks een doodlopende weg en er wonen alleen mensen met kinderen of gepensioneerden en niemand met een bulgaars achtergrond

Ik hoop dat er verplichte paspoort comtrole en vingerafdruk test aan se grens moet komen voor iedereen geen enkele uitzonderingen de grenzen open zijn perfecte omstandigheden viir criminele activiteiten
@dirkiii: excuses voor mijn typ werk kom net uit de kroeg
@dirkiii: Hoe lang ben jij al van school af ? Schaam je !
En het zal mij niet verbazen als dit pas het topje van de ijsberg is.
Hmmm. Eigenlijk moeten dit soort effecten van de camera’s langs en boven de weg verzwegen worden. Want bepaalde politici zullen dit als een rechtvaardiging van meer van zulke argusogen zien.
Dan sta je letterlijk voor paal
Het is ook wel een stelletje sukkels. Les één voor elke crimineel; zorg dat je niet opvalt. Snelheidsoverschrijdingen van 60 km/u vallen niet echt onder je onopvallend voortbewegen…
Hoe worden motoren dan geflitst in Duitsland?
@pesu: vrijspraak, justitie (in Duitsland) dient te bewijzen dat jij reed, dus op motor (tenzij staandehouding) onmogelijk. Hetzelfde geldt als jouw gezicht onherkenbaar is ongeacht de reden (zonneklep, wazige foto, etc.). Op de boetes welke je uit Duitsland krijgt heb je een aanvinkvakje voor “bestuurd onbekend/onherkenbaar”. In Nederland ben je als voertuigeigenaar aansprakelijk voor de boetes.
@scooper: Maar dan nog zal er een foto van de achterkant gemaakt moeten worden om überhaupt een boete op de mat te krijgen. Als er alleen van de voorkant foto’s worden gemaakt hebben motorrijders vrij spel.
Pfff en wie wilde ook alweer per se de grenzen open hebben?? Ik geef die bn’er met blonde haren nog gelijk! Een ***volk is het. Zijn het niet BMW X5 dan zijn het wel de Intelligent led lampen van Mercedes of Audi A5 en Q5. Verschrikkelijk voor woorden. Blijkbaar deert het de politiek niet want dit soort gruis en maffia mag van mij levenslang achter de tralies in een donker kamertje met alleen een bed en meer niet. Geen sport, tv of buiten lopen. Ben echt benieuwd wat deze bende voor een straf krijgt. Ik zal me verder inhouden want het heeft toch allemaal geen zin om me daar druk over te maken.
@730ld:

blijven gewoon lekker in Amsterdam wonen met een uitkering van het UWV ..

maak je vooral geen illusies ..
Buiten het feit van de open grenzen snap ik nog steeds niet dat auto’s van het premium kaliber geen GPS alarm hebben.
@sandervzanten: Stoorzender ernaast en weg is de gps. Toch komt het dan nog voor dat de auto via gps ineens in Rusland oid. opduikt. Maar de vraag is dan: wie haalt de auto weer terug?
@123bat: Rutte! Die moet toch nog ff bij Poetin langs inzake een kwestie met een vliegtuig. De onderste steen moet immers boven!
@roppp: Twee vliegen in één klap. Moet Poetin hem wel weer laten gaan natuurlijk! ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).