Autojunk Foto Van De Maand – April 2017

Auteur: , 22 Reacties

De beste foto's van afgelopen maand zijn weer uitgekozen. Wie gaat er deze maand met de Autojunk-header en eeuwige internetroem aan de haal?

AJFVDM: april 2017

Gastjurylid is deze maand Dimitri (@Dim130) die vorige maand met een prachtige foto van de twee vrouwen in zijn leven de winst wist te pakken. Hij leverde uitgebreid commentaar samen met zijn vrouw, en dat voegen we deze maand samen met de opmerkingen van @autoblogger en mijzelf.

We zijn iets later deze maand door wat complicaties in de redactiebezetting (lees: ondergetekende was weer eens te druk aan het doen).

Plaats 3: Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster
Lamborghini Aventador Roadster
We beginnen de Top 3 deze maand met een foto van een Lamborghini Aventador. Een grijs exemplaar gefotografeerd op misschien wel de meest cliché plek in Nederland: in Rotterdam bij de Erasmusbrug. Maar toch is er iets aan deze foto dat weet te pakken, waarschijnlijk het lijnenspel. Fotograaf @carsofnl weet de schuin openende deuren leuk te matchen met de Erasmusbrug zelf, maar er zijn ook wel wat dingen op aan te merken. Zo vindt Dimitri de nét niet rechte horizon hinderlijk en ik vind het persoonlijk vrij storend dat de auto nog op z’n noselift staat. Maar verder is het wel een lekker gelukt plaatje, dus een terechte Top 3 notering.

Plaats 2: Porsches in de pits
AJFVDM Porsche GT3 Cup combo
“In tegenstelling tot de andere foto’s lijkt dit een echte ‘in the moment’ shot te zijn. Hadden ook wat discussie hoe het kan komen dat een pit er zo leeg/proper bij staat, maar we werden allemaal vrolijk van de belofte van de racetrack. Ook knap hoe – ondanks een felle grijze hemel op de achtergrond – de belichting in de donkere pit, en met name de vloer mooi tot hun recht komen.” Daar hebben we niet zoveel aan toe te voegen, gefeliciteerd met een verdiende tweede plaats @robbiehifi!

Plaats 1: BMW M4
AJFVDM BMW M4
Wederom weet @dim130 het prima samen te vatten: “We houden vooral van het complexe 3D lijnenspel en de coherentie van de kleuren in de ganse foto. Misschien een tikkeltje cliché door op een parking van een industrieterrein te gaan staan, maar ja, dat werkt dan ook wel. En de M4 is – hoewel ik geen absolute BMW-fan ben – wel een super vette bak, zeker in die kleur! Knappe lijnen en kleuren, mooi nabewerkt en mooie compositie overall.” @Autoblogger voegt daaraan toe dat hij de locatie juist heel vet vindt en dat ook hij de kleuren lekker op elkaar aan vindt sluiten.

En daarmee is @volvoturbo de winnaar van deze maand. Volgende maand mag hij meebeslissen over de winnaars en tot die tijd siert zijn foto de header van Autojunk.nl!22 reacties

Gefeliciteerd allen. Ik mis alleen wel @zweed die in mijn ogen afgelopen maand(en) prachtig werk heeft geleverd.
Mooie foto’s, verdiende 1ste plaats gezien de kleur, omgeving en natuurlijke belichting! Congratz!
Wat mij betreft had foto 2 mogen winnen, wat een plaatje ! En ben wel klaar met industrieterreinen….
@roquez: ja, en dat gelul over lijnenspel terwijl die bimmer niet eens fatsoenlijk in een parkeer vak staat….
En terrecht. Foto 1 is een prachtig plaatje ookal zou nummer 2 ook zeker niet misstaan in de gemiddelde autosport kalender.
Bovengemiddelde brochure kwaliteit ..
Alle 3 ..
Ik was blij verrast toen ik t net zag. Na een aantal jaren de fotografie onlangs weer opgepakt vanuit m’n passie voor auto’s en met deze shoot meteen de bevestiging gekregen met een winnende foto!
Ook felicitaties aan de #2 en 3! Niveau van de foto’s die voorbij komen is over t algemeen hoog. Ook deze keer weer.
@volvoturbo: mooie foto’s mooie locatie Croda gouda👌🏻
@volvoturbo: Gefeliciteerd!
(jij bent toch die oud-collega van me met toen een heel mooie V40 en nu een 335i?)
@escort77: zou zo maar kunnen maar geen idee wie je bent :)
@volvoturbo: ik heb je een pb-tje gestuurd
Wat een inkoppertjes!
Ik wil absoluut niks afdoen aan de winnende foto, maar voor mij zou de huidige nummer twee de winnaar zijn, juist om de reden dat dit een “in the moment” shot lijkt te zijn. Die scoren bij mij toch altijd even iets hoger dan een vergelijkbaar mooie foto van een stilstaand object. Neemt niet weg dat de winnaar ook een heerlijke plaat heeft geschoten. Felicitaties aan alle drie!
De winnaar is bijzonder omdat de eigenlijk spuuglelijke kleur op deze foto nog wel te pruimen is. Zelf ben ik geen fan van de lelijke achtergronden mode. Voor mij is vooral foto 2 echt een topper.
En weer verbaas ik me over de negativiteit die boventoon voert in het reactie gedeelte!
@bmwfreak038: Negativiteit of een eerlijke mening?
@ffw88: of heb je de reacties niet gelezen?
Plaats 2 is voor mij plaats 1. Waarom? Hier ligt de focus op het object/resp. objecten en de bijbehorende omgeving. Het geheel past goed samen tevens licht en setting. Waarom niet de Nr 1? Het object verdwijnt in de omgeving, de focus zou op het voertuig moeten liggen, wat hier niet het geval is; leuke “lost place” maar aan het doel voorbij, waar plaats 2 veel meer aandacht heeft besteed; passende/bijbehorende omgeving.
Ter aanvulling;

“We houden vooral van het complexe 3D lijnenspel en de coherentie van de kleuren in de ganse foto”. Wie schrijft dit commentaar? Kijk even nog naar plaats 2 en dan nog een keer naar plaats 1 t.o.v. de belichting/post bewerking…
Alle drie behoorlijk hoge kwaliteit, maar nummer 2 is toch wel mijn favoriet.
Eindelijk gelukt om in de top 3 te komen. Nummers 2 en 1 gefeliciteerd, dik verdiend!!
Nummer 2 is het wel hoor, echt een vette foto. Technisch ook knap gedaan qua belichting, chapeau

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).