Autojunk Foto Van De Maand – Augustus 2019

Auteur: , 10 Reacties

De lekkerste plaatjes van vorige maand, vol op je beeldscherm.

AJFVDM Augustus 2019

Sorry voor de kleine vertraging, normaal posten we dit artikel iets eerder maar door bomvolle agenda’s liep dat even spaak deze maand. We gaan daarom geen moeilijk lange, poëtische teksten posten, maar meteen over tot de resultaten. Maar niet voordat we ons gastjurylid van deze maand hebben voorgesteld. Dat is niemand minder dan @remon (wij mogen Remon zeggen). Hij won vorige maand met een schitterende, sfeervolle plaat van een Corvette. En sfeer bleek ook in zijn commentaren een belangrijk thema.

Plaats 3: BMW e34
Autojunk Foto Van De Maand - Augustus 2019Sfeer genoeg in deze prachtige plaat van @srthellcat. Remon had hem nét niet in de Top 3: ‘Hier hou ik van, ondanks dat de auto zelf weinig kleur heeft zit er ontzettend veel diepte en contrast in door het uitgesproken groen van het gras en oranje gloed van de ondergaande zon. Voor de OCD’ers onder ons ook fijn dat de zijramen op gelijke hoogte staan :) Toch mis ik de wauw-factor, misschien had een foto van verderaf hogere ogen bij mij gescoord.’

Porsche 997 GT3 MKI
AJFVDM Porsche 911 GT3 MKI
‘Mooi shot! Doet denken aan een fijne lente avond aan de kust. De meeuw maakt het plaatje helemaal compleet. De foto ademt door de kleuren rust en kalmte uit, wat ik een erg mooi contrast vind met het karakter van de GT3. Persoonlijk had ik het mooier gevonden als de foto aan de linkerkant afgesneden was en zou beginnen ná de lantaarnpaal, dit had voor minder afleiding in het plaatje gezorgd.’ Niks aan toe te voegen. Gefeliciteerd dus met een keurige tweede plaats, @parki.

ROWE Porsche 911 GT3 R
AJFVDM Porsche 911 GT3 R
En dan de winnaar van deze maand. Met kop en schouders als je het mij vraagt en ook Remon dacht er zo over: ‘WAUW!!!! Is mijn eerste reactie bij het zien van deze foto. Fantastisch hoe de regen en natte straat zorgen voor de reflecties van alle kleuren. Perfect contrast, perfecte belichting. Het doet mij bijna denken aan een 3D-render, zo strak zit de foto in elkaar. Knap ook om dit vast te leggen terwijl de GTR-R net wegrijdt, misschien is juist dat wel hetgeen wat de foto interessant maakt. Misschien heb ik wel teveel fantasie, maar je kunt het verhaal in één shot aflezen. De lollipop-man die net zijn taak volbracht heeft en weer terug de pitbox in kan, terwijl de coureur juist weer vol gefocust is (daar ga je vanuit tenminste) om zijn race af te maken. Ik kan niks negatiefs over deze plaat verzinnen!’ Nou, dan doen we dat ook lekker niet. Gefeliciteerd @fred met je winst deze maand. Volgende maand ben jij ons gastjurylid en je foto zal de header van autojunk.nl sieren tot de volgende AJFVDM!10 reacties

Zo’n terechte winnaar. Echt een superplaat!! Zelden vertoond op AJ als je het mij vraagt!
Zeer, zéér terechte winnaar, geweldige plaat ! 👍🏽
Zeer mooie foto! Inderdaad de terechte winnaar. 👌🏼
De nummer 1 is deze keer absoluut de winnaar. Gefeliciteerd!
Is er ook een foto van het jaar? Zo ja dan wil ik bij dezen @fred nomineren. Wat een goeie foto!
De winnende foto is inderdaad echt heel erg gaaf. Klasse!

De E34 zou denk ik een nog mooier plaatje hebben opgeleverd als hij gefotografeerd was als hij aan was komen rijden, met de nog steeds mooie dubbele ronde koplampen en het schijnsel van de ondergaande zon op de achtergrond. Maar ik snap ook wel dat er voor gekozen is de auto midden in de picture te zetten. Wat is die E34 toch een mooie auto. Zulke tijdloze lijnen dat het bijna niet voor te stellen is dat dit model dertig jaar geleden al het levenslicht zag.
Kom op zeg, dit is toch niet meer normaal? Zelden zo’n goede plaat voorbij zien komen. Zoiets moet eigenlijk ook gewoon in hoge resolutie (wallpaper!) beschikbaar worden gemaakt, want zo’n Autojunk watermerk doet onnodig afbreuk aan een bizar goede plaat.
Wow, schitterende foto!

Hopelijk krijgt de foto de aandacht die hij verdient en sneeuwt ie niet onder tussen alle topics over Frankfurt.
Mooie editie met een schitterende plaat als winnaar. Die foto zou als wallpaper beschikbaar moeten komen!
Geweldige winnaar deze maaand. Zou inderdaad heel mooi zijn als we een wallpaper ervan zouden kunnen krijgen? :))

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).