Autojunk Foto Van De Maand – December 2017

Auteur: , 15 Reacties

De laatste maand van 2017 gaf jullie uitdagende weersomstandigheden om mooie platen te maken. Maar het lukte toch!

AJFVDM december 2017

Om te beginnen stellen we natuurlijk ons gastjurylid voor: @scdoyerphotography (wij mogen Sebastiaan zeggen) ging vorige maand met de oneindige internetroem aan de haal. Zijn foto stond in de Autojunk-header en hij mag deze maand meebeslissen over de winnaars. Eens kijken wie van jullie hem het meeste Bitcoin heeft overgemaakt afgelopen maand.

Plaats 3: Sneeuwpret met de CLA 45 AMG
Mercedes CLA 45 AMG
Dat was @basfransencarphotography die wederom meerdere inzendingen had voor de editie van deze maand. Dit vonden wij echter de fraaiste, met name omdat het best moeilijk kan zijn om een saai grijze auto in grauw weer tóch lekker uit te laten komen. Bas plaatste de auto slim voor een kleurrijke graffitiwand. Het was Sebastiaans winnaar: “Tof! Ontzettend lastige klus om met sneeuw een foto te maken zonder afgeleid te worden door de sneeuwvlokken. Bas laat hier zien dat je met een locatie die erg druk en kleurrijk is voor genoeg afleiding kan zorgen. De auto komt dankzij zijn ‘oerhollandse’ kleur mooi naar voren via de locatie. Kleine dingen welke vaak vergeten worden. Naar mijn mening de nummer 1.” Bij mij en @autoblogger eindigde hij helaas voor Bas net iets lager op het lijstje. Toch een verdiende derde plek!

Plaats 2: Ferrari 599 GTB
Ferrari 599 GTB
De tweede plek gaat naar een heerlijk sfeervolle plaat van de winnaar van een paar maanden geleden, @row1 does it again! Deze heerlijk sfeervolle plaat mag er absoluut zijn. “Zoals gewend van Rowan toffe foto, goeie locatie en kwalitatief zeer goed! Met name de grote ruimte is goed benut zonder afleiding in de achtergrond.” En zo is het.

Plaats 1: Mercedes AMG GT R
Mercedes AMG GT R
En dan de winnaar van deze maand. Dat is @bjornvanderwee die een heerlijke plaat maakte van een Mercedes AMG GT R. De weersomstandigheden lastig? Dan regel je toch gewoon een gigantische loods? Sebastiaan: “Gaaf! Heel gaaf! Deze locatie en deze specs zijn top! Een locatie wat zeer druk is maar ondanks dat springt die GT-R gigantisch op je netvlies!” Het is echt een fijne plaat inderdaad. Niet teveel aan geshopt, maar genoeg om de auto nét een beetje lekkerder uit z’n achtergrond te laten springen. Zeer geslaagd, kudos voor Bjorn! Komende maand mag jij je tegen de winnaars aan bemoeien en bovendien siert jouw foto komende maand de header van Autojunk.nl!15 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ironisch, zo’n “kapitalistisch” product (Merc) met Antifa en Anarchy symbolen op de achtergrond. Alleen hierdoor al +1 voor de CLA dus.
Vind ze alle drie niet zo mooi mag dat ook?
@thomasthomas: Niet mooi is erg overdreven maar dat mag. Heb deze maand zeker een paar betere voorbij zien komen. Deze week zelfs volgens mij. De Volvo R op Eurotour alleen al meer door het verhaal erachter.
@fmgarcia: O ik lul uit mijn nek. Leuke foto’s van de Volvo, maar dit is andere koek. De 911R in Zuid is het dan voor mij. Er staat op iedere hoek een 911s of een Turbo en ik vind het vreselijk dat ik Porsches saai begin te vinden. Is dit Gerrit vd Veen ? Ga dan toch weer een keertje om fietsen naar huis om die te gaan bekijken.
De CLA is met afstand de beste foto. Ik ben de foto’s van een sportwagen in een saaie loods of grijze garage (zodat de wagen er uit springt) helemaal zat. Dat doet gewoon af aan de wagen, de suggestie dat een saaie omgeving nodig is.
De CLA foto is de volkomen inverse daarvan en daarom juist interessant.
@mashell: mee eensch, de CLA spreekt mij ook het meest aan, ondanks dat ik het geen mooie auto vind. Had het liefst een grijze bijzondere classic gezien. Mooie kleuren en contrast. De rest is zo basic en alledaags maar technisch verder prima.
@skinnybmw: Wacht even. Een 599GTB en een Mercedes AMG GT-R is alledaags en een CLA niet? Hier gaat iets mis :P

Of begrijp ik je nu verkeerd?
@Row1: Zo kun je het ook lezen, doelde meer op de compositie en techniek. ;-)
Persoonlijk vind ik het een tegenvaller deze maand, heb mooiere foto’s voorbij zien komen afgelopen weken. Maar alsnog gefeliciteerd, uiteraard zijn dit ook mooie platen.
Er zijn wel mooiere foto’s voorbij gekomen deze maand, vind ik. Ik zie liever pure foto’s dan gemaakte foto’s. En ja, dat heb ik ook met modellen
Valt mij op dat er altijd boe geroep is over auto’s met zwarte velgen.
En wat staat er in de top 3? Juist, alles zwart
Plaat 1 heeft mijn stem
Vind de winnaarsplaat ook erg fraai, wat mij betreft een terechte winnaar.
Voor mij is 3 de nr 1. Leuk idee en goed omgezet, tevens ook qua licht, wat bij zo’n weer tijd kost. De kleur van de auto past eens een keer, wat voor een goed totaal beeld zorgt.
Ik stem niet op auto’s met zwarte velgen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).