Autojunk Foto Van De Maand – Februari 2019

Auteur: , 10 Reacties

Het is weer tijd om de beste platen van afgelopen maand in het zonnetje te zetten.

AJFVDM Februari 2019

En zon was er genoeg in februari. Gastjurylid @thomaster (wij mogen Thomas zeggen) is er deze keer om zijn commentaar toe te voegen. Dat heeft hij te danken aan de briljante plaat die hij vorige maand uploadde en die hem de winst in de maand januari opleverde. Voor de beeldvorming: het was een lastige maand, de jury was het weinig met elkaar eens en er waren een heel aantal foto’s die in aanmerking kwamen. Uiteindelijk was er ook niet iemand die er héél erg uit sprong als winnaar, het waren details die de doorslag gaven. Here we go…

Plaats 3: Porsche Targa GTS Dünkelolive metallic
AJFVDM Porsche 911 Targa Dünkelolive Metallic
De Porsche 911 Targa in een prachtige kleur, het is moeilijk om deze auto niet te waarderen. Echter, de foto’s waarop de kleur het best tot z’n recht komt zijn qua compositie en andere zaken eigenlijk geen winnaars. De laatste foto in de serie pakte echter toch de aandacht: een fraaie compositie, leuk gebruik van een bankje in de voorgrond om extra diepte aan de foto te geven, fijne plaat! Wel jammer dat de kleur niet echt tot z’n recht komt op deze foto. Thomas: ‘Door de reflecties en schaduwen oogt de foto en voornamelijk de auto vrij druk, ook is het erg jammer dat het groen in de lak niet zichtbaar is.’ Op zich waar, maar @autoblogger en ik vonden het toch een fijne plaat. En als de auto donkergrijs was geweest hadden we dat ook gevonden, dus voila: plaats 3 voor @autoleven!

Plaats 2: BMW M6 F12
AJFVDM BMW M6
‘Heel fraaie locatie voor foto’s, jammer dat de hele serie niet zo consitent is. Het licht en de reflectie van de gekleurde lucht op de auto is erg fijn, helaas is de horizon scheef en zie je niet net iets meer van de locatie waardoor mijn voorkeur naar de 5e foto zou gaan.’ De vijfde foto van de serie toont inderdaad meer omgeving, maar daarin vind ik persoonlijk dan weer de horizon té scheef, zonder dat het een doel heeft. Een tweede plek dus deze maand voor @lenny98!

Plaats 1: BMW M3 Competition
AJFVDM BMW M3 Competition
En dan de winnaar van deze maand. Prachtig licht, een origineel standpunt, geen standaard compositie. Een foto die wellicht wat eenvoudiger oogt maar die technisch wel in orde is. ‘Ondanks de vrij drukke reflecties op de flank van de auto een heel fijn plaatje. De lichtval op de grond geeft subtiel context aan de omgeving ookal zie je hier vanwege de hoge point of view niet veel van. Een originele plaat genomen op een fraai moment, de gehele serie ernaast is ook vrij consistent in kwaliteit al zijn de beelden niet heel veelzijdig als het om hoeken gaat.’ Uiteindelijk met minimale voorsprong de winst voor @thijmenvoorhuis dus deze maand. Jouw foto siert de header en volgende maand mag jij meebeslissen over de winnaars, gefeliciteerd!10 reacties

Het is dat de M3 Sedan niet meer geproduceerd wordt, anders mocht die foto wel in de folder staan!
Er is niet iets helemaal goed gegaan in de header volgens mij.
@viezefreddyw: Ook niet op de voorpagina.
Daar zie ik een prachtige M2, maar nu staat er een Porsche Targa in het artikel.
Was zeker te veel BMW anders? :D
@jarno_dewilde: Inderdaad haha! Foto’s zijn overigens te zien in deze post:

https://www.autojunk.nl/2019/02/bmw-m2-f87-cobra-suspension

Eerlijk is eerlijk, de foto’s van de fotografen zijn top en naar mijn mening beter dan mijn eigen platen van de M2. Welverdiend dus!
Mooie foto’s allemaal!
Puik werk van zowel de fotografen als de jury.
Netjes hoor!
Hele mooie foto’s deze maand. De Porsche lijkt zo een scene uit een film. Je ziet de hoofdpersoon al instappen en wegrijden. De M3 is uitermate goed gedaan. Het ziet er niet te geshopt uit, en je krijgt meteen enorme drang naar een M3! De tweede plaats vind ik persoonlijk het minst. Het ziet er net een beetje nep uit door de kleuren, en ik stoor mij persoonlijk enorm aan de foute wielen. Hoe dan ook, knappe platen en terechte winnaar.
Ik zou voor foto 2 kiezen 😬, want die zou mooi smoelen bovenaan de pagina. Maar alle drie de foto’s zijn een 10 waard!
Leuk om in de top 3 te staan, bedankt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).