Autojunk Foto Van De Maand – Oktober 2015

Auteur: , 23 Reacties

De herfst is in volle gang en de winter staat om de hoek. Maar leverde die verandering van jaargetijden ook extra sfeervolle foto's op?

Autojunk Foto Van De Maand - Oktober 2015

Gastjurylid is deze maand Gijs Spierings en omdat Wouter en Dizono enorm druk zijn met het afronden van één van onze meest epische video’s ooit, is het aan hem, Autoblogger en mij om de Top 3 deze maand te bepalen. Gijs won vorige maand overigens met een zeer creatief shot van zijn voormalige Toyota Celica.

Plaats 3: BMW i8 fotoshoot
BMW i8
Dit was Gijs z’n favoriet, en hoewel ik me erbij aansluit dat dit één van de beste hoeken is om een BMW i8 uit te fotograferen, doet het plaatje me verder niet genoeg om er een winnaar in te zien. Ik mis vooral een beetje sfeer, en de graffiti leidt af, iets wat Gijs overigens ook opmerkte. Toch een eervolle derde plaats voor Rickadelic!

Plaats 2: Porsche in de mist
Porsche 911 in de mist
Gijs: “Mooie sfeervolle plaat, wel beetje aan de roze kant qua kleur.” Dat is waar, maar wat een heerlijk sfeertje. Dit was mijn persoonlijke favoriet en ook Autoblogger had hem in zijn Top 3. Helaas viel hij net buiten de Top 3 van Gijs, waardoor deze prachtplaat van Marcos niet hoger komt dan plaats twee.

Plaats 1: KTM X-Bow
KTM X-Bow
Dit was de enige foto die we alledrie in onze Top 3 hadden staan en daarmee is het dus ook de winnaar geworden van de maand oktober 2015. De KTM X-Bow en stoere buggy komen prachtig over in het avondzonnetje. Allebei gebouwd met een doel, en niets meer dan dat. Mooi, vindt ook Gijs: “Hele gave vibe hierin door de zon, de combinatie van de twee auto’s en hoe ze staan vind ik hier wel vet, de KTM als strakke straatracer vs. die crossbuggy als rauwe crossbak.” Het levert ROW1 de eerste plaats op deze maand, gefeliciteerd! Jouw foto zal een maand lang de header van Autojunk.nl sieren en volgende maand mag je meebeslissen over de winnaar van november!23 reacties

Ik sta volledig achter jullie keuzes, wat een gave bak is die KTM X-bow toch!
Ik vind die Porsche het mooist.
Ik mis de foto van de rode Fiat 500 in Romé! Wat mij betreft mooier dan al deze 3
@max038: mijn spelling is ook weer lekker zeg
@max038: thnks
@max038: Heb je een link?
@mercedesclk350: Even zoeken op fiat 500 rood rome op autojunk. Dan moet je hem zien
Gefeliciteerd, Rowan!
@mvdd: Dankje!
Een terechte winnaar, ook wel de mooiste foto van de afgelopen paar maanden. De i8 vind ik ook erg mooi, de witte kleur van de auto zorgt er bij mij juist voor dat hij er uit springt tussen de drukke omgeving. Als je dan de auto hebt gezien ga je naar alle dingetjes in de omgeving kijken, een foto waar je dus echt even naar moet kijken voordat je alles hebt gezien, dat vind ik leuk.
Die met de porsche doet het hem.
De foto van die i8 vind ik juist wel gaaf. Het contrast tussen de ‘drukke’ graffiti en het ‘cleane’ van zo’n witte i8 ziet er in mijn ogen juist gaaf uit. Al had ik ‘m denk ik mooier gevonden met de deuren dicht.

Desalniettemin vind ik de andere foto’s ook zeker niet onaardig en vind ik de #1 ook echt geen onterechte winnaar.
De i8 met de portieren gesloten zou ik mooier vinden. En de Porsche met de spoiler omhoog en het liefst met koude motor zodat de damp nog uit de uitlaat komt. De X-Bow doet mij niets. De Porsche wint bij mij.
Als dit de top 3 is is het afgelopen maand maar magertjes geweest qua mooie foto’s. Voor mij wint de Porsche. Enige plaat met sfeer. I8 is te druk door lelijke grafitti en de X-bow teveel tegenlicht van de zon. Wel goede foto maar kan niet precies aanwijzen wat maar iets stoort me aan die foto.
@pordon: rommelige compositie, overbelicht, dat weer geprobeerd te compenseren met vignettering. Meh. De foto van de Porsche is technisch mooier en sfeervol.
Die foto van de i8 is echt lelijk, was er niks beters?
De winnende foto had zo een wallpaper ter promotie van een racegame kunnen zijn! Super vet!
@appelvis: een arcade racegame, wel te verstaan
Terechte winnaars en volgorde in mijn optiek.
Vind die van de porsche niets zeggend en niet spannend maar dat komt ook dat ik echt 3x niks met het merk heb en er teveel plastische chirugen en tandartsen in rijden
Wat is die KTM met voorruit toch lelijk!
Desalniettemin is de foto erg geslaagd. Persoonlijk vind ik foto 2 mooier, maar daar mist wel de damp uit de uitlaat, dat zou het afmaken.
WOW! Ik zie nu pas dat ik heb gewonnen! Wat gaaf :D Bedankt :)
Thanks voor de complimenten allemaal! Leuk om te horen!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).