Autojunk Foto Van De Maand – September 2018

Auteur: , 11 Reacties

De herfst is in zicht. Laagstaande zon, grauwere kleuren, regen: het is er weer tijd voor. En dat zien we zelfs al een beetje terug in de foto's van afgelopen maand.

AJFVDM September 2018

De Autojunk Foto Van De Maand, het maandelijks terugkerende rijtje fotografische hoogtepunten van onze zustersite, is weer gevuld met een hoop fraais deze maand. Gastjurylid is @tombarry (wij mogen Tom zeggen), die vorige maand won met zijn prachtige vakantiefoto. Wie vervult volgende maand zijn rol in de jury?

Plaats 3: Pitstop van de Porsche 911 RSR
AJFVDM Porsche 911 RSR
#becauseracecar Het gebeurt niet vaak dat we een autosportplaatje in deze top 3 treffen, maar dit is wel echt een heel fraai beeld. Tom: “Mooi de actie vast kunnen leggen van een pitstop. De regen en de algemene sfeer/kleuren in de foto gaan goed samen!” Persoonlijk vind ik ‘m wat heftig qua saturation en oplichten van de achterkant, maar het is desondanks een heerlijk sfeerbeeld. Gefeliciteerd met je derde plek, @fred.

Plaats 2: Mercedes AMG GTC Roadster
AMG GTC Roadster
De AMG GTC Roadster is een heerlijke bolide. Die heeft eigenlijk geen extra’s nodig in foto’s maar toch maakt de extra het wel af in dit geval. Laat ik voorop stellen dat er wat discussie over was: de foto is eigenlijk wat vreemd gekaderd. Andere foto’s geven bijvoorbeeld de vlieger wel helemaal weer, maar zijn dan weer onderbelicht of weinig spannend qua compositie. Tom had ‘m als winnaar: “Nummer 1! Knap hoe de fotograaf snel gereageerd heeft met de deltavlieger. En dan zelfs nog tijd heeft gehad om de auto in beweging vast te leggen en vanuit een hoek waar de Mercedes er lekker dik uitziet! enige puntje van kritiek, de deltavlieger was het mooist geweest als die er helemaal op stond en niet afgeknipt.” Mede daarom won deze foto van @larsyboy1997 net niet, want @autoblogger en ik hadden een andere nummer 1.

Plaats 1: Audi R8 V10 Plus in de regen
AJFVDM: Audi R8 in de regen
Wat een fijne plaat. Tom had hem niet in zijn Top 3, maar net daarbuiten. Toch vinden we dat deze een ereplaats verdient, al is het maar omdat het verdomd lastig is om in de regen een fijne plaat te schieten. De compositie had iets spannender gekund maar verder is het een fraai beeld. Gefeliciteerd met je winst @julescapdevillephotography! De komende maand siert deze verregende R8 de header op Autojunk.nl en volgende maand mag jij je tegen de winnaars aan bemoeien!11 reacties

Alle 3 top platen deze maand, wauw! Die natte R8 is inderdaad heerlijk 👏🏼
@hhitalia: Idd. Ik vind die toch wel het mooist.
Nette eerste plaats!

Die R8 staat bij Vd Akker, als ik het geld had, wist ik het wel!
Mooie foto van de R8
Ik heb helemaal niks met de R8. Maar deze foto is echt prachtig. Minimale nabewerking, zo lijkt het… En zo hoort het.
De foto van de Mercedes doet mij weinig. Teveel onderwerpen op één foto. Een mooie avondhorizon, de auto, het verkeersbord en de paraglider.
De foto van de Porsche vind ik een keurige plaat maar niet meer dan dat.
@Original_Arnoud: ik ben het niet helemaal eens met je over de Mercedes plaat
@original_arnoud: qua je eerste alinea : zou het zelf geschreven kunnen hebben, geheel mee eens. Auto niet mijn smaak, foto desondanks een terechte winnaar.
Audi R8 V10 Plus als je het mij vraagt
Die R8 kan zo op een kalender, prachtig!
Leuke photoshop. Qua gevoel perfect!
Super mooi ! De r8 dan. Die amg gt slaat nergens op

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).