Autonome Opel’s gaan in 2016 de openbare weg op

Auteur: , 8 Reacties

Het duurde even, maar ook GM heeft inmiddels door dat autonoom rijden weleens de toekomst kan zijn.

Opel Insignia wordt autonoom

GM maakte een aantal dagen geleden al bekend dat het de nieuwe Cadillac CTS wil voorzien van allerlei nieuwe handsfree-technieken, maar dat gaf ons gezien de reputatie van de Amerikanen niet echt een veilig gevoel. Ook Opel is aan de buurt, maar met de Duitse auto’s gaat het concern nog een stap verder. Over twee jaar kunnen we namelijk de eerste autonoom rijdende Opel verwachten.

GM presenteert de nieuwe technieken in Detroit en demonstreert daar ook hoe het systeem in de Opel werkt. De auto beschikt over camera’s en sensoren en kan communiceren met andere weggebruikers en de infrastructuur. Zo moet je in de stad en met lage snelheden autonoom kunnen rijden. Baanbrekend is dat allemaal niet, want vrijwel elke fabrikant experimenteert momenteel met dergelijke systemen. Denk bijvoorbeeld aan de Renault Next Two, die een half jaar geleden al de weg op ging.

De techniek werkt dan ook zoals we dat al van verschillende andere merken kennen: de sensoren scannen de omgeving op obstakels, terwijl de camera de wegmarkeringen in de gaten houdt. Dankzij de communicatie met andere voertuigen ontstaat op die manier een 360-gradenbeeld van de directe omgeving van de auto. GM’s systeem moet de openbare weg ook voor voetgangers een stuk veiliger maken. De sensoren laten bijvoorbeeld zien waar kleine kinderen achter auto’s spelen, zodat je op tijd actie kunt ondernemen.8 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Liever zo de weg op, dan met die bejaarden achter t stuur..
Wie is er dan aansprakelijk in geval van een ongeluk? Opel zelf?
@azenomei: Degene die de verzekering heeft afgesloten, net als bij gewone auto’s, zoals het er nu naar uit ziet althans. Als het ongeluk ontstaat door een fabricagefout, zal de verzekeraar wel bij de fabrikant aankloppen. Ik verwacht overigens dat men hier wel eerst een rechterlijke uitspraak over moet gaan doen bij de eerste zaak.
jammer dat ze voor dit soort experimenten een OPC gebruiken
@tomacars: Het is niet de OPC versie maar het is de Buick Regal versie
Wir leben autos. Nu komt de reclame dus echt uit, de auto’s gaan leven
@fastcars owh naja dacht aangezien je op de foto de wel bekende haaientanden ziet die er alleen op zaten bij de OPC versies van de insgina.
@tomacars: Ik vond hem altijd lijken op Wally Walrus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).