Autoverzekering duurst in Zuid-Holland

Auteur: , 31 Reacties

De jongeren daar betalen de allerhoogste premie en het bedrag is niet mals.

De premie van jouw autoverzekering is van allerlei factoren afhankelijk. In de randstad gebeuren meer ongelukken dan in een gehucht ergens achteraf, het risico is dus groter en de premie daardoor hoger. Leeftijd wil ook nog wel eens een dingetje zijn, jongeren hebben vaak weinig ervaring en betalen door het verhoogde risico wat extra’s. In Zuid-Holland blijkt de premie het hoogst te zijn.

Gemiddelde Nederlander
In Zuid-Holland betaalt de gemiddelde Nederlander € 721 voor een WA-verzekering, dit is 20% hoger dan het landsgemiddelde. Ga je voor beperkt casco zodat ook ruitschade, stormschade en diefstal zijn meeverzekerd betaal je jaarlijks in deze provincie zelfs € 787 en voor volledig caso € 1236. In Friesland wordt gemiddeld de laagste jaarpremie voor de autoverzekering betaald door de gemiddelde Nederlander. Hier varieert het van € 894 voor een volledige cascodekking tot € 502 voor de WA-verzekering.

65+
Uitzondering op de regel dat Zuid-Holland de hoogste premie betaalt is de 65+ groep met een All Risk dekking. Deze groep betaalt in Brabant € 736 per jaar, dit is € 6 meer dan in Zuid-Holland.

Jongeren
Jongeren in Zuid-Holland betalen nog even wat extra’s. Gemiddeld zijn zij voor een volledige cascodekking € 2.430 kwijt, WA+ kost ze gemiddeld € 1.623 en de WA-dekking kost € 1532. Niet alleen in Zuid-Holland betalen de jongeren een hoge premie voor hun autoverzekering. De premie voor 18-24 jarige is voor een WA verzekering in Nederland gemiddeld al € 1307. WA+ kost € 1.379 en de volledig casco dekking € 2.063. Helaas valt ondergetekende ook in deze groep en heb ik dus wat maandelijkse lasten voor het leuke speelgoed, hoe zit het bij jullie?

Bron: Independer (Analyse van een miljoen vergelijkingen onder verzekeringen van 1 januari tot 31 oktober 2019.)31 reacties

Het valt mij op de de kwaliteit van de artikelen de laatste maand nogal verdeeld zijn, dit zal mede komen door het aantal nieuwe redactoren die ik voorbij heb zien komen. Echter vraag ik me wel af of er dan bepaalde stijl/schrijf regels zijn opgesteld, woorden zoals “ik” vind ik niet bepaald professioneel, weet namelijk dat andere redactoren dit mooi cryptisch kunnen verwerken. Komt misschien zeikerig over, maar dit is meer wat mij opvalt en wellicht kan de redactie er iets mee.. okay, mand.
@barendbotje: het komt zeker zeikerig over
@qwerty1234: Ik mis redacteuren zoals sirsmokealot wel. Het goed schrijven van een artikel is ontzettend lastig jammer genoeg.
@barendbotje: de kwaliteit van een artikel (in dit geval wat cijfertjes met een bronvermelding), vind jij matig omdat de redacteur haar mening deelt in de ik-vorm? Minder afzeiken en deel je mening over de inhoud aub.
Zuid-Holland, je zal er maar wonen…
@mashell: I cry everytime😢
Vorige week nog 2 auto’s verkocht aan beginnend bestuurders. beide hun eerste auto.
Meisje uit gelderland met een 1999 renault twingo. 98 euro per maand.
Jongen uit Friesland met een 2000 Mazda MX-5, 67 euro per maand. Beide WA verzekeringen. Zit echt verschrikkelijk veel verschil in.
@kevindb: De grap over mannen en vrouwen is nu wel erg makkelijk.
@kevindb: Ik betaal in Zuid-Holland 55 euro p/m voor een 1993 bmw 318is

Ik ben 23
@theblazerunner: hoeveel schadevrije jaren? En hoelang al je rijbewijs?
@kevindb: een risico auto en een liefhebbersauto. Zit genoeg verschil in.
128 piek voor een 2015 MINI JCW in Zuid-Holland met 23 jaar valt mij nog mee…
@roodkapjejcw: hoeveel schadevrije jaren? En hoelang je rijbewijs?
@bmwe46m3balling: 5 jaar rijbewijs en schadevrij ;)
@roodkapjejcw: mag wel goedkoper als je nu ervaren bent en schadevrij maar al met al een goeie prijs. Lekker bezig!
@bmwe46m3balling: 2-todrive dus officieel nog op een beginnersrijbewijs. De meeste verzekeraars wilden mij niet verzekeren of tegen een belachelijk ook bedrag (>€250 p/m).
Wat een bedragen zeg, wist niet dat er gemiddeld zoveel betaald werd. Als jongere ga je toch helemaal fietsen? Gekkigheid. Hier 523 euro p.jr voor all risk incl inzittenden en voertuighulp buitenland.
@imaginenl: het loont soms zelfs de auto bij ma of pa te verzekeren tot je 4-25 bent. verschil in het niet opbouwen van no- claim wordt teniet gedaan.
Jonge hippe mensen maken toch geen ongelukken omdat ze jonge hippe auto’s kopen? Die hebben alle assists als automatisch remmen etc. Dus zou verzekeren voor jongeren goedkoper moeten wezen.
@faalhaas: als die jonge hippe mensen in hun jonge hippe auto’s met hun smoel aan de lachgas zitten te lurken schiet je nog niks op met al die rijhulpsystemen!
Tja, verzekeren van roerende én onroerende goederen is een prijzige aangelegenheid. Echter zal je wel moeten. Kortom, niet zeuren, betalen en snel vergeten. Hopelijk hoef je er nooit gebruik van te maken.
Ik zit op nog geen €800 per jaar om mijn mitsubishi evo op 22 jarige leeftijd all risk te verzekeren. Een vriend van mij betaalt €1400 per jaar voor zijn subaru gtt WA verzekerd, ik ging er van uit dat hij aanzienlijk meer betaalde omdat hij al een keer een rijverbod heeft gehad en dus niet overal meer terecht kon. Ik wist ook wel dat ik echt niet veel betaalde voor mijn verzekering, maar wist niet dat het voor anderen zo duur was.
@carfreakjim: zal misschien ook liggen aan het feit dat hij ze rijbewijs een keer moest inleveren, misschien niet veel of geen schadevrije jaren heeft, een subaru rijdt heeft en waarschijnlijk net zo oud is als jij. Dan valt die 1400 euro in verhouding met 800 euro voor jouw mieszubiesie reuze mee.
@bmwe46m3balling: Snap ik, maar wat ik uit dit artikel haal is dat hij rondt het gemiddelde in Nederland zit, ondanks het verliezen van zijn rijbewijs, en dat ik daar ver onder zit. Dat terwijl we allebij in Noord-Hollands wonen en allebij hoge risico auto’s rijden vergeleken met wat de meeste jongeren rijden. Nu zal je mij daar niet over horen klagen, maar ik vond het wel opvallend.
@carfreakjim: profiel auto telt ook mee
Logisch toch? Het is er druk, en je hebt in die ene provincie zowel Rotterdammers als Hagenezen en Westlanders…
@robicide: hey, rustaaaagh
@robicide: en duindorpers…..
Liggen die percentages echt aan de provincie of zijn ze gecorrigeerd voor verschillen in bevolkingsopbouw?

Is de gemiddelde Drentenaar ouder en met meer schadevrije jaren dan bijv een zuid-Hollander? Rijden ze evenveel kilometers? In vergelijkbare auto’s?
@escort77: Bevolkingsdichtheid x demografische kenmerken x kwaliteit van autopark x gemiddelde langjarige weertype in het doelgebied = gewogen risico-analyse
OK. Ik zal jullie even uit de droom helpen. Ik woon in Canada, British Columbia. Afgekort ook wel BC.
In Canada betekend BC ook wel Bring Cash.
Ik woon in een afgelegen gebied, daar valt het nog mee. Maar in steden als Vancouver en Kelowna betalen jongeren (16-21) soms wel tot C$ 6000 (4000 euro) per jaar aan verzekering!
Concurrentie bestaat hier niet, alles gaat via ICBC (soort RDW) en die houden de prijzen kunstmatig hoog.

Ik betaal voor mijn GMC Sierra ook al snel C$ 1500 (1000 euro) per jaar…

Ok, we hebben geen wegenbelasting, dat is dan een voordeel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).