Knalrode Phantom levert voor Rolls-Royce niets op

Auteur: , 25 Reacties

Ze delen uit op hun eigen verjaardag.

Dat automerken hun verjaardag regelmatig vieren, is vrij logisch. Ook zij hebben er elk jaar mee te maken, net als ieder ander. Fabrikanten vinden het dan gepast om het luister bij te zetten met een paar speciale ‘bespoke‘ jubileum modellen. Veelal is de hardware niet heel erg afwijkend, maar krijg je wel meer uitrusting of een interessante kleurstelling.

Dat laatste is aan de hand met deze Rolls-Royce Phantom. Rolls-Royce is 115 jaar oud geworden. Daarmee is het merk aanzienlijk ouder dan Bentley (101), maar beduidend jonger dan Marijke Helwegen. Waarschijnlijk. De Phantom is in fraai rood uitgevoerd, maar met alleen ‘het kleurtje‘ benoemen, doen we de auto echt te kort. Het donkerrood (Magma Red) is namelijk voorzien van een speciale ‘kristallen’ in de laklagen. Het is een Rolls-Royce, dus reken er maar op dat er een flinke Labrador qua gewicht aan lak op zit.

Rolls-Royce Phantom VIII Product (RED) '19

Uiteraard is het interieur minimaal net zo belangrijk als het exterieur. Er is gekozen voor Arctic White leder met Mugello Red afwerking. Dus een wit interieur met rode handgrepen, stiksels, gordelhouders (jazeker) en een knalrood stuurwiel. Ook op de sleutels is de rode kleur te zien.

Rolls-Royce Phantom VIII Product (RED) '19

Dat is geen toeval, want het is meteen een statement voor een goed doel. Deze Phantom VIII wordt namelijk geveild. Morgen begint de veiling en deze duurt tot 13 december. De opbrengsten gaan naar de RED-stichting die zich inzet tegen AIDS. Denk aan de vele Product-Red items van Apple, Durex, Moleskine, Vespa en MCM. En nu dus ook Rolls-Royce.

Meer lezen? Dit zijn de 8 generaties van de Rolls-Royce Phantom!25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mooie uitvoering.
@karaya: Mooie kleur ja, verder vind ik ‘m echt vreselijk lelijk, zowel voor als achterkant totaal verkracht. De uitvoering van 10 jaar geleden ziet er m.i. nog steeds stukken beter uit…
Jammer dat er zwarte gordels in zitten, anders had ik me wel gemengd in het biedingsgeweld!
Kleurtje van een Mazda 3, niet erg premium
@jipino: niet helemaal zo sprankelend als het rood van de Clio.
@jipino: Zet ze eens naast elkaar. Er is een verschil tussen ‘kleur’ en ‘lak’. Op de plaatjes op internet zie je voornamelijk kleur. In het echt zie je de ‘diepte’ en de schakeringen erg goed. Het Mazda kleurtje wordt dan heel flets, terwijl bij zijn Rolls je juist de kwaliteit eraf ziet druipen ;-)
@willeme: ik hou niet van druipers in m’n lak!
@willeme: Haha mijn comment was ook niet erg oprecht. Ik zie het verschil al op de foto’s volgens mij. Ziet er strak uit, jammer van het design van de auto.
Geen diesel helaas. Ik moet hem helaas aan me voorbij laten gaan.
@brammetjedeb: geen trekhaak? Dan toch maar een Golf
@bierbuik: haha! Achterbank eruit en op grijs kenteken!
Opbrengst – bouw en ontwikkelingskosten, of gewoon het gehele bedrag? Want dat verhoogt het donatiebedrag aanzienlijk natuurlijk.
Ik vind het eigenlijk heel erg mooi! Ik zou hier zelf nooit op gekomen zijn. Als je er voor in de markt bent, en genoeg zelfkennis hebt om te weten dat je geen smaak hebt, dan is dit een heel goede optie! Nog een mooie speciale editie ook welke niet persoonlijk voor jou is, altijd goed voor de restwaarde.
@dutchdriftking: restwaarde geneuzel is voor arme paupers.
@appeltaartislekker: Denk jij echt dat de rijke der aarde niet om zulk soort dingen geven? Die zijn niet voor niets zo rijk geworden. Nu is een nieuwe rolls royce altijd een slechte investering, maar soms geef je jezelf wel eens een cadeautje, en dan is het toch lekker als je daar zo min mogelijk verlies op maakt.
-Edit: dank u, is inmiddels gefixt-

OT: mooie kleur rood maar had wel iets donkerder gemogen.
Als je dit donkerrood vindt moet je toch echt naar een oogarts.
Mooi om eens n Rolls in zo’n kleur te zien. Bij de achterlichten dacht ik even aan n Fiat 500 (foto 12, maar dan links en rechts omgewisseld).
Zo’n wit interieur begrijp ik nooit zo goed. Dat is met de beste wil toch niet netjes te houden?!
@cvoo: met je wollen pantalon en fluwelen bordeelsluipers kun je het allemaal vrij simpel netjes houden hoor
@cvoo: dat netjes houden is niet jouw probleem, dat is het probleem van je chauffeur.
Waar is de veiling? De link gaat heel ergens anders heen.
Foto 10 laat goed zien hoe groot zo’n hok eigenlijk is.
Fantastisch
Op een of andere manier vind ik de kleur Soul Red van Mazda dé benchmark. Design komt prachtig in beeld. Soms beeld ik andere auto’s in met dit kleurtje van Mazda. Dus ook bij Rolls vraag ik me af hoe het zou staan😎
Off topic: hoe zit dit qua belastingen? Koopt de bieder dan een auto of is het bedrag een geschenk aan een goed doel en dus aftrekbaar? Dat zou wel al dat liefdadigheid van luxe merken verklaren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).