Baby Driver krijgt een vervolg

Auteur: , 41 Reacties

KOM ER MAAR DOOR!

Baby Driver krijgt een vervolg!

Wie Baby Driver nog niet heeft gezien moet de prioriteiten in zijn leven echt even bijstellen. De film, die op triomfantelijke wijze opent met een driftende Subaru Impreza WRX, veranderde afgelopen zomer het landschap van met actie volgepompte autofilms. De aandacht voor de nagenoeg oneindige reeks aan Fast & Furious werd in juni even onderbroken door deze zelf uitgeroepen actie-musical, al was niet iedereen er zo over te spreken.

Hoe polariserend de film ook mag zijn, als we de regisseur en schrijver van de film (Edgar Wright) mogen geloven, kunnen we over niet al te lange tijd rekenen op een vervolg. Tegenover Entertainment Weekly deed hij het een en ander uit de doeken over zijn kaskraker en over een mogelijke sequel.

“Those talks are already in the works. The deal is being hammered out as we speak. So, hopefully, I’m going to at least write a second one. I’ve definitely got lots of ideas. Whether it’s the next movie, I don’t know. […] I would like to get back on the saddle very shortly, because — slightly beyond my control — but there was four years between The World’s End and Baby Driver. I don’t want it to be that long again. I would love to have a film out in the next two years.”

Mocht er een vervolg komen, dan kijken we hoogstens tegen een periode van een jaar of 2 aan. Als we puur afgaan op het succes van de film dan lijkt de boel in kannen en kruiken. Baby Driver leverde meer dan $ 226 miljoen op, terwijl het budget ‘slechts’ $ 34 miljoen bedroeg. Daarnaast heeft de film in zekere zin al een cult-status, aangezien de enige overgebleven WRX uit de film na een biedoorlog voor bijna $ 70.000 dollar van de hand ging.41 reacties

Ik ben dus een van die mensen die de prioriteiten in zijn leven even moet bijstellen. Is het echt zo’n goede film?
I SUMMON @willeme om het even uit te komen leggen!
@berlinetta: Ik ook hoor! Ga het bij deze wel snel doen dus.. Fast and the furious vind ik echt zoooo tuk!!! Gelukkig is de eerste scene al bepalend zoals vermeld! Als de Sub ook tien versnellingen heeft zet ik m direct uit!
@berlinetta: ik kennenlijk ook…. wellicht vanavond is streamen :)
@berlinetta: nee, maar ook niet slecht. Gewoon goede pulp. zes- punt-negen.
@jaapiyo: true that!
@autoblogger: Kijk, je begint al bij te draaien. Over twee jaar kijk je hem ook elke dag ;-)
@berlinetta: Het is met Kevin Spacey en een gestreste jonge kerel in de hoofdrol. Maak zelf de som maar.
@cossiekiller: Kevin en Ansel zijn beide fijne acteurs, dus ja
@ikschrijfookoverautos: #metoo.
@viezefreddyw: In welke films ben jij allemaal te zien?
@fmgarcia: Wil je het echt weten?
@viezefreddyw: Diep in het Friese woud part 1 2 3!
@viezefreddyw: Mja, dat kan ik dus niet zo goed hebben. Het is verschrikkelijk wat hij allemaal gedaan schijnt te hebben, maar zijn rollen in Se7en en The Usual Suspects ga ik er niet minder om vinden. Die gast is geniaal, afgezien van wat hij in zijn persoonlijk leven allemaal uitspookt.
@ikschrijfookoverautos: Ik bedoelde het ook meer als grapje. Dat hele #metoo gebeuren stoort mij vreselijk. Ikzelf vind het ook een geniale acteur.
@cossiekiller: Dat moeten we dus allemaal boycotten heb ik begrepen in de media!
@berlinetta: vooral vermakelijk en kijkt lekker vlot weg. Goede auto acties (niet zoveel fake) maar te weinig die Impreza in beeld. Na die auto vallen de auto’s toch wat tegen.
En dan in de nieuwe film op z’n minst een Sti gebruiken….
Naar mijn mening een van de beste films van de afgelopen paar jaar.

Ik begrijp dat mensen het niets vinden. ‘Baby Driver’ klinkt niet legendarisch. Maar bij de eerste keer had ik het idee dat het een bovengemiddeld goede film was. Ik heb ‘Baby Driver’ intussen al een keer of 15 opnieuw bekeken en ik kan maar één ding concluderen. De film is briljant.

Ik ben zelf nogal gek van muziek. En autofilms. Hier komt het geraffineerd samen. De regisseur (Edgar Wright) heeft een ongebruikelijke route bewandeld voor het maken van de film. Eerst heeft hij alle muziek gekozen. Met die muziek heeft hij het script geschreven. Hier komt het briljante: alles, maar dan ook werkelijk alles werkt op de maat van de muziek. Dat is echt bizar goed gelukt.

Deze scene bijvoorbeeld. Die is geschreven op de muziek van de Nederlandse band Focus (nummer: Hocus Pocus). De schoten, het lopen op de trap, de botsingen: alles is op de maat van dat nummer.

https://www.youtube.com/watch?v=JsWJ3aSa3ts&t=198s

Maar de tweede scene is een waar pareltje. Na de openings-scene met de Impreza (die zeer de moeite waard is) zie je dat de hoofdpersoon koffie gaat halen. Absoluut niet bijzonder, ogenschijnlijk. Maar ook hier gebeurt alles op de maat van de muziek. Niet alleen de hoofdpersoon loopt in de maat, ook de pinautomaat, de straatmuzikanten en de sirene van de politieauto volgen de muziek. Maar dan word het nog knapper: de teksten van de muziek zie je ook terugkomen op pamfletten en graffiti.

https://www.youtube.com/watch?v=rYv2a_VF328

Ok, leuk bedacht. Maar kijk nog eens, de gehele scene is opgenomen in één take. Een take van enkele minuten waarbij alle choreografisch alles perfect bij elkaar komt. Tot op het hartje wat eerst zwart is en als Deborah voorbij loopt rood is.

Natuurlijk, het plot van Baby Driver is simpel. Maar de uitvoering is echt heel erg bijzonder. Waarschijnlijk heeft dat ermee te maken dat de waardering op Rotten Tomatoes en IMDB zo bizar hoog is.
@willeme: mooiik ga kijken vanavond
@willeme: Dit is gewoon een extra review!! Ik ben om hoor, muziek is voor mij gelijk aan de passie voor auto’s. Ga geen link aanklikken, maar misschien is het leuk voor de gevestigde orde hier om over twee weken nog even onze mening te vragen!
@willeme: Helemaal mee eens. Ik vind de film meer een muziekfilm dan een autofilm. Ontzettend goede soundtrack, van Dave Brubeck tot Focus en het is eigenlijk pure kunst qua cinematografie als je kijkt hoe de film gemaakt is. Daarom inderdaad een klassieker in wording.
@Hugo: Duurde minstens vijf
keer voordat die scene van Brubeck erop stond;).
@willeme: wat Willeme zegt! De muziek icm de scenes is perfect en de beste film die ik in de afgelopen twee jaar heb gezien!
@willeme: The Terminator, dat is pas een goede film.
@jaapiyo: en laten we Terminator 2 niet vergeten.
@jaapiyo: The Marine met John Cena.. wat is er
@willeme: Nog 1 aanvulling als leuk weetje, deze clip is ook door Edgar Wright geregisseerd. Kun je zien hoe lang die al met het idee heeft gelopen.
https://www.youtube.com/watch?v=dfrcZsKcVxU
@willeme: Ze zeggen mij al te vaak “fuck”..
@willeme: Filmreviews op autoblog? geinig!

Ik vond baby driver zeker een leuke film, en met mij veel critici van rotten tomatoes, maar daar is het ook wel mee gezegd. Het plot heb ik voor mijn gevoel al zo vaak voorbij zien komen dat ik eigenlijk niets geef om de karakters wat alle kracht weghaalt van een film. Een trucje met alles op de maat van de muziek mee laten lopen of alles in een take filmen voegt in mijn optiek niets toe en is al vaak genoeg gedaan. Het is 1,5 vermaak maar ik vind het niets noemenswaardigs …vergeleken met dat gedrocht genaamd ‘the hitman’s bodyguard is dit dan weer een kunstwerk.
Wat mij betreft gaat de titel van beste film van de afgelopen jaren naar sicario. Deze film heeft alles wat ik zoek in een film: Spanning, mooie beelden, dubbelzinnige perspectieven, mysterie en een flinke portie harde realiteit.
@willeme: 15 keer bekeken…sorry maar dan ken je niets van films…de film is ok, niet slecht maar zeker ook geen film die ik een tweede maal bekijk..niet voor de muziek en niet voor de autoscenes…. en de rating op IMDB is veel te hoog….in mijn opinie een 6,5/10
Wind River…dat is de film van het jaar…komt een leuke truck in voor ook.
@crusader: Zo veel mensen zo veel wensen. Voor mij is het een van de weinige films die ik echt interessant vond. Ik had het ook met films als Sin City (die eerste dan).

Wind River is een hele goede, degelijke film. Compleet ander genre en ander type film. Waar er mijn inziens al heel erg veel van zijn. En dat is prima, want hoe meer goede films, hoe beter! Maar ik vond het audio-visuele spektakel van Baby Driver duidelijk afwijkend en bijzonder indrukwekkend. Geldt eveneens voor de eclectische soundtrack, die ook de film volgt.
Waar is deze te bekijken? Snap op dit moment alleen nog maar Netflix 🙋‍♂️
@crisert55: huren via playstore of youtube. Eurotje of 4
Nog niet gezien.
Ik ben nog steeds aan het bijkomen van de achtervolgingsscene in Marvel’s The Punisher, een klassieke Ford Mustang V8 Fastback tegen de ultieme Ford Mustang 350GT. De investering in mijn Pioneer SC-LX901 met 11 speakers en 2 Jamo J112 subwoofers heeft mijn de hele tijd doen glimlachen. Rood is toch WÉL de juiste kleur voor een Ford Mustang V8!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).