Oude Ford Mustangs omgetoverd tot horloges

Auteur: , 33 Reacties

Creativiteit voor het behoud van kunst.

Sommige mensen houden zoveel van hun auto dat ze hem het liefst overal waar ze gaan en staan mee zouden nemen. Dit is natuurlijk onmogelijk, tenzij je er een stuk afzaagt en het in je zak steekt. Een stel Denen vond dat dit wel iets tactvoller kon, dus startten ze samen het bedrijf REC Watches, dat zich specialiseert in het verzamelen van oude Mustang onderdelen om er vervolgens een fraai pakketje van te maken.

Het bedrijf, een liefdeskind van Christian Mygh en Jonathan Kamstrup, struint wereldwijd allerlei sloopbedrijven af op zoek naar reddeloze Mustangs. Wanneer ze er een vinden, zagen ze er de meest bruikbare onderdelen vanaf en blijven ze knutselen totdat het een horloge wordt. Tevens geven ze iedere unieke klok een extra laag van persoonlijkheid, door het bouwjaar en VIN-nummer erin te verwerken. Tijdens dit proces duiken de twee mannen overigens nog verder in de geschiedenis van de auto waarvan ze de onderdelen af hebben gehaald. Ze praten met ex-eigenaren en zoeken beeldmateriaal van die specifieke wagen en maken vervolgens voor elk horloge een bijbehorende video.

Hoewel het bedrijf zich voornamelijk richt op overleden exemplaren, accepteren ze ook donaties van fans en klanten die een rijdend model bezitten en een bijpassend horloge willen. Zo sloegen ze eerder dit jaar de handen ineen met driftheld Vaugh Gittin Jr. en maakten ze een uurwerk op basis van zijn 950 pk sterke Mustang.

De horloges uit de P-51 collectie komen natuurlijk wel tegen een prijs. Volgens REC Watches beginnen de klokken bij $ 1.495 en worden ze daarvandaan alleen maar duurder. Overigens gebruikt het bedrijf dezelfde techniek om horloges te maken van overleden 911’s en Mini Coopers. Check hier de video.33 reacties

Mooi klokje
Ik moet zeggen dat ik dit best mooie klokjes vind.
Erg toffe horloge’s zeg! Persoonlijk zou ik het niet kopen, omdat ik geen Mustang bezit..Kopen ook niet Porsche-eigenaren bijvoorbeeld van die Porsche Design horloges (prijsklasse Rolex)?
Klinkt als complete onzin ..

Zoals elk nieuw horloge van boven de 300 euro dus ..
”wereldwijd sloperijen afstruinen”.. terwijl je met 1 filterhuis genoeg materiaal hebt voor 1000 klokkies ..

Maar aangezien geen enkel mustang onderdeel geschikt is om in een horloge te verwerken heeft dat zelfs geen zin ..

Kerstkadotijd is zeker weer aangebroken ..
Deense broodjes aap handel dus ..
@lincoln: Elk nieuw horloge is minder dan 300 euro waard? Hangt volledig van het uurwerk af vind ik, mechanische klokken kan iedereen wel waarderen toch? Overigens ben ik het volledig eens met je voor de rest, dit heeft niets met een echte Mustang te maken.
@subaru555: Een automatisch uurwerk (movement dus – niet klokje) koop je als particulier vanaf €35. Zelfs als het per se een Zwitsers automatisch uurwerk moet zijn, kan dat voor onder de €100. Dus is €300 best een bruikbare grens; wat daarboven gaat is onzin
@mout: de hoeveelheid verf en doek die Vincent heeft gebruikt om er de vaas zonnebloemen mee te schilderen zal ook niet meer dan 20 gulden hebben gekost.
@lincoln: Dan ben je toch ook een idioot als je een Bentley koopt ipv een Skoda ? Dat is wat je zegt:).
@fmgarcia:

Dat is niet helemaal waar, de Bentley kan waarschijnlijk meer dan de Skoda. Het dure horloge kan naar alle waarschijnlijk niet meer dan een gewone klok. Oké, de afwerking is hoogstwaarschijnlijk beter maar nog steeds blijft het iets om de tijd af te lezen. De rest is show.
Een auto heeft naast het vervoer van A naar B vele malen meer randtaken die wel degelijk een prijsverschil kunnen creëren.
@lincoln: naar mijn mening zijn horloges van minder dan 300eu geen horloges. Hoogstens mode accessoires. Chapeau als je een horloge kan vinden met een saphierkristal en een Zwitsers automatisch uurwerk voor minder dan 300eu.
@boenderaar: een horloge is een klok om je pols waar je aan kan zien hoe laat het is. Niks meer en niks minder. Of hij nou €10,- kost of €100.000,- de functie blijft hetzelfde.

@dirkiii: nooit van productie processen gehoord? Een auto brengt je ook van A naar B, of het nu een Rolls of een KIA is…waarde van een dure klok hangt af vd oplage, materiaal, techniek, handgemaakt etc. etc. en wat de gek er natuurlijk voor geeft. Dat jij niks met horloges hebt maar wel met auto’s is natuurlijk een ander verhaal.
@skinnybmw: ik heb het over de functie niet over de beleving.

@dirkiii: Nooit van horloge complicaties gehoord? De echt dure horloges die je net opnoemde (dus niet met een simpel Rolexje aankomen want er zijn nog veel duurdere en betere merken) die doen veel meer dan alleen tijd weergeven. Sommige hebben een eeuwig durende kalender en geven de exacte maanstand aan… Natuurlijk nutteloze informatie gezien je iPhone dat ook kan doen, maar dat horloge is volledig mechanisch en dat is nou juist wat zoiets bijzonder maakt.
@dirkiii: Tsja, je kunt een klok zien als een tijdmechanisme maar ook als een sieraad (de mooiste voor een man, vind ik). Functie is niet alleen tijd.
@boenderaar: dit zie ik precies andersom. Voor 10 euro kun je al horloges kopen met veel meer functies en precisie dan het beste, duurste Zwitsers horloge. Daarna is het een sieraad. Een vandaag een bepaald niveau is het puur gewoon kunst op je arm. Ooit wil ik nog eens een echt mooi mechanisch horloge willen.
@mrb: jemig… Een ding ooit willen willen… Dat klinkt wel heel wanhopig :)
@lincoln: en net als elke auto boven de €15.000,- nieuwprijs.
En toch kopen mensen het.
Ik zou liever een horloge omtoveren tot een mustang.

Snap sowieso het hele horloge fanatisme niet.

Met name de duizenden euro’s kostende mechanische horloges, die qua techniek inferieur zijn aan een simpel Quartz klokje begrijp ik de charme niet.
@radeox: dat is voor ieder persoon verschillend! Ik heb een Omega Seamaster Chrono titanium roségoud, Rolex Submariner en een Rolex Seadweller.
Maar ik heb dan ook nooit gerookt en ik heb er liever horloges voor.
@rufctr01: Wat heeft roken nou met horloges kopen te maken?! Verder beste collectie die je daar hebt! Ik heb zelf een Planet Ocean chrono, Seadweller en een IWC le petit Prince. Horloges en auto’s zijn naar mijn weten de enige 2 gebruiksvoorwerpen die zo een grote community hebben dus een hele mooie hobby om te combineren.
@mopar: heerlijke collectie. De Petit Prince staat momenteel bovenaan mijn lijstje. De collectie stopt nu nog bij een submariner en een datejust.
@boenderaar: een echte aanrader die IWC. Heb er geen moment spijt van. Qua afwerking ook echt een horloge dat zich kan meten met de beste. In Nederland best duur, wellicht kan je hem uit Zwitserland importeren..kan je zomaar €1500-2000 schelen. Heb ik ook gedaan.
@mopar: thanks voor de tip!
@radeox: Het feit dat iets wat mechanisch is en uit honderden kleine met de hand gelegde onderdeeltjes bestaat de tijd bijna net zo nauwkeurig kan weergeven als een computer…dat is nou juist de charme ervan.

Ooit eens een mechanisch horloge met een open achterkant gezien? Dat is toch prachtig om te weten dat in dat kleine ding om je pols zoveel precisiewerk is gegaan.
@mopar: Op youtube is een prachtig filmpje van het produceren van een Panerai Luminor. Dan ga je de waarde wel waarderen van zo’n prachtklok.
@skinnybmw: heb zelf niets met het design van Panerai anders had ik er allang een aan mijn verzameling toegevoegd maar zoals je zegt, het zijn wel indrukwekkende uurwerken.
@radeox: qua techniek inferieur zou ik niet willen zeggen, in veel gevallen wel qua accuratie. Vind de complexe technieken op zo’n kleine schaal persoonlijk prachtig.
Wat een tijdloos design
Horloges, de handtas voor de moderne man!
P51 serie om ook de vliegtuigspotters te verleiden?
Helemaal niks met een mooie, originele klok om de pols! Ben niet helemaal weg van deze versies maar prachtig idee en dat maakt deze horloges wel bijzonder.

Panerai Luminor voor mij a.u.b.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).