Iemand betaalde 58.000 euro voor deze afgeragde auto

Auteur: , 20 Reacties

Nooit binnen gestaan. En ook niet rustig mee gereden.

Auto’s en films. het is een gouden combinatie voor veel actie. Het nadeel is dat het voor de autoliefhebber vaak een potsierlijke bedoeling is. Het grote voorbeeld is natuurlijk de Fast & Furious reeks. Nu verwachten we niet dat de regisseurs van die films een Nobelprijs voor de natuurkunde op zak hebben, maar er is vooralsnog geen één auto met 22 versnellingen.

Er is echter goed nieuws! Onlangs draaide de film ‘Baby Driver’ in de betere bioscoop en het is een heuse aanrader. Uiteraard is het geen documentaire, maar dankzij het schaarse gebruik van CGI is de actie behoorlijk waarheidsgetrouw. In de openingsscène wordt de aandacht opgeëist door een rode Subaru Impreza WRX. Al driftend door de straten van Atlanta proberen de antagonisten de lokale 5-0 voor te blijven. Die openingsscène check kan je hier bekijken.

Driftend? Maar de Impreza heeft toch vierwielaandrijving? Klopt helemaal, maar deze Impreza is niet meer standaard. De auto in kwestie is onder handen genomen door Doug Wilkes van DBW Motorsport. Zo heeft de boxermotor de turbo van de STI en zijn de aandrijfassen aan de voorkant verwijderd. Voor het betere gumwerk zijn de differentiëlen verstevigd.

Een van de vijf Impreza’s (waarschijnlijk zijn de overige vier rijp voor de sloop) werd onlangs te koop aangeboden op Ebay. Het openingsbod bedroeg maar liefst 19.000 dollar. Gekkenwerk natuurlijk, voor een Impreza WRX uit 2006 met 248.000 km op de klok. Maar als een auto op het witte doek is verschenen, wordt er een middeltje in de hersenen aangemaakt bij mannen waardoor dit soort aankopen gerationaliseerd worden. Dat nam dermate vreemde vormen aan, dat de auto vandaag verkocht is voor de lieve somma van 69.100 dollar. Toch nog flink goedkoper dan een nieuwe WRX STI in Nederland. Dat dan weer wel.20 reacties

Geinig!
Ik snap dit soort dingen nooit. Mocht het nou een auto zijn uit een zeer legendarische film waar we het jaren later nog over hebben, dan snap ik het misschien. Zoals eentje van The Godfather of Scarface ofzo. Maar Baby Driver? Seriously?
@viezefreddyw: misschien hoopt meneer dat deze film net zo legendarisch gaat worden, ik wens hem succes, heeft ie wel nodig
@viezefreddyw: 8.2 voor een komedie op IMDb met 99k votes is best buitengewoon. Blijkbaar heeft deze film enorm veel fans.
@e550: Dat is inderdaad een goede score.
@viezefreddyw: opzich vind ik dat je een punt hebt als ie voor 580k verkocht zou worden. Maar 58k is niet belachelijk veel voor een filmauto.
@viezefreddyw:
Krijgt goede recensies, zowel van de Critics als de normale stervelingen.
Misschien toch nog een goede investering van de man..
@viezefreddyw: Ik begrijp je punt. ‘Baby Driver’ klinkt niet legendarisch. Maar bij de eerste keer had ik het idee dat het een bovengemiddeld goede films was. Ik heb de ‘Baby Driver’ intussen al een keer of 15 opnieuw bekeken en ik kan maar één ding concluderen. De film is briljant.

Ik ben zelf nogal gek van muziek. En autofilms. En hier komt het briljant samen. De regisseur (Edgar Wright) heeft een ongebruikelijke route bewandeld voor het maken van de film. Eerst heeft hij alle muziek gekozen. Met die muziek heeft hij het script geschreven. En hier komt het briljante: alles, maar dan ook werkelijk alles werkt op de maat van de muziek. Dat is echt bizar goed gelukt.

Deze scene bijvoorbeeld. Die is geschreven op de muziek van de Nederlandse band Focus (nummer: Hocus Pocus). De schoten, het lopen op de trap, de botsingen: alles is op de maat van dat nummer.

https://www.youtube.com/watch?v=JsWJ3aSa3ts&t=198s

Maar de tweede scene is een waar pareltje. Na de openings-scene met de Impreza zie je dat de hoofdpersoon koffie gaat halen. Absoluut niet bijzonder. Ogenschijnlijk. Maar ook hier gebeurd alles op de maat van de muziek. Niet alleen de hoofdpersoon loopt in de maat, ook de pinautomaat, de straatmuzikanten en de sirene van de politieauto lopen op de juiste maat. Maar dan word het nog knapper: de teksten van de muziek zie je ook terugkomen op pamfletten en graffiti.

https://www.youtube.com/watch?v=rYv2a_VF328

Ok, leuk bedacht. Maar kijk nog eens, de gehele scene is opgenomen in één take. Een take van enkele minuten waarbij alle choreografisch alles perfect bij elkaar komt.

Natuurlijk, het plot van Baby Driver is simpel. Maar de uitvoering is echt heel erg bijzonder. Waarschijnlijk heeft dat ermee te maken dat de waardering op Rotten Tomatoes en IMDB zo bizar hoog is.
Wat een mongool.
Baby Driver is/wordt cult. Ik vind het een echt bijzondere film. Overal goede reviews! Je kunt het teveel geld vinden, maar deze film is nogal een succes. Dan krijg je dat
Dat interieur blijft toch wel de crème de la crème. Not!
@ghost: van geen enkele subaru overigens
@ghost: Maar daar is de prijs dan ook naar, van een niet film auto, als je niet in Nederland woont.
>implicieren dat een film cult is/word door IMDB rating…
Aparte gedachte

Het al dan niet ‘cult’ worden van een film is een kwestie van tijd. Al word een film nog zo slecht “beoordeeld”, kan t alsnog cult worden.

BTW: Ga gewoon naar zo’n film adhv je eigen gevoel, ipv zo’n cijfer. T is geen autorteit.

Maar ik zal vast geen valide mening hebben, omdat ik geen vaste filmkijker ben

Oh en die Soeb. 69k voor een getunede filmauto is overdreven.
@toyotafortuner: je kan ervan uitgaan dat een film met een 5 of lager op IMDB ook echt ruk is :’)
@toyotafortuner: dat kan op zich wel. Cult wil zeggen dat er een kleine, maar zeer fanatieke achterhang is. Dus in dat licht bezien is het wel degelijke cult.
Het is een heuse filmauto, bluf want in de echte wereld heeft een STI blok een rood inlaatspruitstok.
Het STI blok wordt dan ook wel the red top engine genoemd in de Dordogne.
@desjonnies: de remzadels zijn ook niet van een sti
22 versnellingen niet nee, maar we beginnen toch aardig in de buurt te komen ..
Een achterwiel aangedreven Impreza. Dat op zichzelf is al leuk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).