Begluur de Alpina XD3 op 20″ jetsers, van alle kanten

Auteur: , 12 Reacties

Hebben de wielen wel twintig spaken, of zijn het replica's?

Onlangs onthulde Alpina haar variant van de nieuwe BMW X3. Net als bij het vorige model, zet de BMW-veredelaar in op diesel bij BMW’s midsize-SUV. Een gewaagde keuze dezer dagen, maar ze maken hem gewoon daar in Buchloe.

Het is de eerste keer dat Alpina aan de slag gaat met het quadturbo-blok dat we kennen uit de M550d (rijtest) en de 750d. Gek genoeg haalt Alpina in eerste instantie minder pk’s uit het blok dan BMW zelf, namelijk 388 stuks. Maar goed, dat is alsnog een flinke upgrade ten opzichte van de 265 diesel-pk’s die BMW zelf maximaal levert in de X3.

Bij de officiële bekendmaking was de XD3 slechts van twee kanten te zien en ook nog een beetje gehuld in een Alpina-groene nevel. Hoe de auto er zonder deze photoshoptastische trucjes uitziet, check je in de gallery. Beetje kleine velgen lijkt ‘ie wel te hebben. Misschien toch maar voor die 22″ units gaan…12 reacties

Alpina gaf ook minder pk’s aan de roadster op basis van de Z8. Af fabriek 400pk, bij Alpina “slechts” 360 pk maar wel met automaat.
Kan iemand aan Alpina vertellen dat diesel niet meer populair is in Europa!!! Dat ze hier de motor van de B3S in leggen.
@ericc: Alpna vertellen dat iets niet meer populair is valt nog niet mee. Ze plakken nog steeds striping op de zijkant, terwijl dat al sinds 1986 niet meer populair is.
@ericc: ze hebben inlaat en uitlaat gewijzigd van het blok omdat het m50d blok te groot was om in de x3 te passen. Dus door functionaliteit dat alpina ind e x3 minder vermogen heeft. Bij de Z8 was het om een rustiger karakter van het blok te bekomen.
@ericc: en buiten Europa nooit populair is geweest. Maar ze zullen wel een flinke doelgroep verstokte autobahn verslinders hebben. Denk niet dat je veel nieuwe klanten met zo’n diesel aantrekt nee.
@ericc: 381
@ericc: Diesel niet meer populair? Diesel is een fantastisch goede brandstof, en het is zeker niet waar dat het niet meer populair is.
Oei die velgen zien er inderdaad wel wat ielig uit. Verder vind ik het wel een hele fraaie SUV.
Zo’n XD3 verkoopt toch voor geen meter? Ik heb van de vorige generatie één keertje één te koop zien staan maar nooit ergens gespot.

Een X3 met een 3L verkoopt sowieso niet goed.
Lekker lekker. Maar de nieren van BMW worden vandaag de dag echt veels te groot.
Ik krijg hier een nieraandoening van
@87sandyd: LoL, hiero ook helaas en dat het origineel van bmw als lelijke basis wordt genomen door Alpina, maakt het een lelijke Alpina.
Alpina en SUV’s, dat blijft een beetje wennen. Maar goed het zal best lekker rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).