België: “Nederland mag oude parkeerboetes niet opsturen”

Auteur: , 14 Reacties

Een nieuwe episode in de rustig voortkabbelende parkeerbonnenfittie tussen Nederland en België.

Parkeerboete

Eerder berichtten we nog dat Belgen die de afgelopen jaren in Nederland een parkeerbon hebben gekregen, deze alsnog in de brievenbus kunnen verwachten. Volgens de Belgische Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV) is dat helemaal niet mogelijk, omdat België het bilaterale verdrag dat het met Nederland sloot nog niet zou hebben geratificeerd.

Inderdaad zou de DIV daar een punt kunnen hebben. Verdragsluitende staten zijn immers nog niet gebonden aan hetgeen in de overeenkomst is afgesproken, totdat de ratificatie (officiële bekrachtiging) heeft plaatsgevonden. Voordat een staat een verdrag ratificeert heeft het de overeenkomst al wel ondertekend, maar dit is meer een intentieverklaring zonder keiharde juridische binding.

Het klopt volgens de DIV dan ook niet dat Nederland al aan de gegevens van enkele duizenden foutparkeerders is gekomen. Volgens hun woordvoerder is er óf sprake van een lek in het Belgische systeem, óf Nederland maakt illegaal gebruik van de mogelijkheid tot gegevensuitwisseling (hax0rz).

De reden achter de vertraging van de ratificatie, heeft overigens te maken met het feit dat de Belgische regeringsformatie nog steeds in volle gang is (sinds de verkiezingen van 25 mei jl.). Het huidige bestuur kiest er daarom voor om slechts de belangrijkste zaken op te pakken. Kan wel wezen, maar de A8 van Wim-Lex heeft een grote beurt nodig dus betalen die hap! (via: demorgen.be)

Met dank aan Wouter voor de tip!14 reacties

oops, weer een financiële tegenvaller voor hert kabinet…
@TDI-goeroe: Parkeergeld gaat over het algemeen naar de gemeentes. Het zijn ook geen boetes, maar naheffing van belastingen.
@donvincenzo: hoe dan ook, het gaat over geld dat welke overheid dan ook misloopt, dus een tegenvaller waarop ze niet gerekend hadden (domdomdomdom)
We doen het lekker toch! Naanananana!
@volvov70: sterker nog: we vallen Vlaanderen binnen en annexeren het! Er wonen veel Nederlanders in Vlaanderen wiens belangen wij moeten verdedigen.
@parker: veel Nederlanders? 0-5%?
@e550: genoeg voor annexatie!
Ik hoop dat alles van mij verjaard is daar
Ah, vandaar dat de zuiderburen er zo lang over doen om een regering te formeren…
@e1000bmw523i: nee hoor, we willen enkel ons eigen wereldrecord scherper stellen.
Tegen dat die boetes aankomen zijn ze toch al lang verjaart.
Dat geld zien jullie nooit.
Bwah, ik ga niet meer in NL wonen, alles is duurder, auto’s zijn 20 procent duurder dan in Belgié maar ik zie dat nergens terug.
@haaldie20inchvanjegolfaf: ook niet in de kwaliteit van het asfalt? Ben je wel eens op een parkeerplaats langs de snelweg in Beglië gestopt? Eerst denk je “wat luxe, hier staan zelfs sofa’s” en dan kom er achter dat het gewoon een vuilnisbelt is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).