België, we sturen jullie jarenoude boetes alsnog hoor!

Auteur: , 27 Reacties

Oh, en Nederlanders: jullie boetes uit België komen er ook aan.

Een Belg met een boete

Sinds augustus 2012 werden er geen kentekengegevens meer uitgewisseld tussen België en Nederland maar daar komt nu (met terugwerkende kracht) verandering. Een nieuw verdrag werd al in 2013 afgesloten, maar is nu pas in werking getreden.

Resultaat: tienduizenden Belgen die de afgelopen twee jaar in Nederland fout parkeerden en daar nooit de boete voor ontvingen, krijgen deze nu alsnog thuisgestuurd. Ook duizenden Nederlanders die in België in de fout gingen krijgen alsnog hun bonnetje voor fout parkeren in de bus. Dit “fijne” nieuws melden verschillende Belgische kranten vanochtend.

Schijnbaar golden de beperkingen van het systeem niet alleen voor boetes voor te hard rijden. Daardoor vragen wij ons wel af of we nu ook de flitsboetes met terugwerkende kracht in de bus gaan krijgen. Sommige mensen op de redactie (ik noem geen namen) (Casper) worden daar een tikkeltje nerveus van. zit jij de komende weken nerveus bij de brievenbus?

Fotocredit van een Belgische bon op een Belgische auto (een beter passende afbeelding kon ik zo snel niet vinden): Ruben op Autojunk.27 reacties

Wanneer voegt Vlaanderen zich nou eindelijk eens bij Nederland? Dit lijkt een eerste stap..
@parker: Zij willen dat niet en na er jaren gewoond te hebben ben ik van mening dat wij dat ook niet moeten willen.
@sketcher: idd moeten we niet willen laat ze lekker daar die eigenwijzen…
Ja lekker als die boete een “leermoment” moet zijn als je de overheid moet geloven. Ik heb (hopelijk) weinig te vrezen maar dit slaat echt nergens op
Tot een tien jaar geleden werden parkeer boetes niet door gestuurd naar Belgie. Als ik dan over de grens wiet ging halen betaalde ik nooit voor de parking, wat regelmatig resulteerde in een boete, die ik ook nooit betaalde. Na drie herinneringen hoorde je er niets meer van. Tot Nederland opeens wel de boetes kon opsturen naar Belgen (met terugwerkende kracht). Kreeg ik alle boetes in een keer binnen: 1275 euro.
@fejjie: Hier kan ik best om lachen, met je wiet. Haha
@mikkeloentje: Tja, je moet wat als je jong bent :-)
@fejjie: Nu weet je meteen waarom Nederland bekend staat als handelsnatie: wij hebben je wiet verkocht en laten je betalen voor de prijs van zuivere coke. Zeg maar dag met ’t handje tegen je 1200 euro!
@fejjie: belgische junk haha!, ;-)
Slaat nergens op? Ook in het buitenland moet je je gewoon aan de regels houden, of de consequenties accepteren
@meneer: De regel in belgie is dat je boete binnen de twee weken in de brievenbus moet zitten, anders hoef je deze niet meer te betalen.
1 Europa , zo in uw anus.
M’n onbeperkt snel op de motor door België theorie is dus niet zo slim geweest…
Ik kan het echt niet geloven. De overheid naait de eigen bevolking alsof er nooit meer een morgen zal zijn.

Alsof dat niet genoeg is, mogen de Fransen en de Belgen, waarschijnlijk de rest van Europa ook nog eens, de bevolking eens lekker flink ervan langs geven.

Ik kan niet wachten op een andere overheid. Stelletje minkukels.
Het is terecht dat de boetes betaalt dienen te worden. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Als je geen eens de moeite neemt om je auto fatsoenlijk te parkeren of een kaartje te kopen, verdien je de sanctie. Ook in het buitenland!

Enkel de aso’s worden geraakt door deze maatregel. Wie kan daar nou op tegen zijn?
voor zover ik weet moet je als belg, op een parkeerplaats waar je enkel met chipknip kan betalen, je boete niet betalen,
Je bent namelijk als buitenlander niet in de mogelijkheid om de gevraagde som op de voorgestelde ( en enige mogelijkheid) wijze te betalen en in geval van een rechtzaak win je dit dus altijd….
@tborre: Ik ken, als Nederlander, dan ook geen enkele parkeerplaats waar chipknip de enige mogelijkheid is.
@mout: Ik wel degelijk, maar ze zijn zeldzaam. Bovendien zullen ze ook steeds meer verdwijnen omdat de hele Chipknip ondertussen bijna niet meer gebruikt wordt
@mout: Ik weet dat ik, in de omgeving van de VOPAK toren in rotterdam vaak problemen kreeg en zelfs een wielklem heb moeten laten verwijderen, allen zonder boete wegen geen betaalwijze beschikbaar buiten Chipknip….

Als je overal kan betalen heb ik er geen probleem mee, maar een parkeerplaats zo inrichten dat buitenlanders er niet kunnen betalen zorgt er gewoon voor dat je ook geen boete kan schrijven voor niet betalen….

Of er zo veel zijn weet ik niet, ik weet alleen uit ervaring dat als er geen andere mogelijkheid is dan chipknip je als belg geen boete moet betalen…
Jullie zouden de artikeltjes met als strekking ‘voortaan kan je je niet ongestraft laten bekeuren op vakantiebestemmingen’ eens moeten gaan bundelen. Berichten van die strekking over België en Frankrijk verschijnen elk jaar, al zolang autoblog bestaat.
Zou het dit keer dan echt gaan werken?
@mout: doe dan gelijk ff alle artikelen bundelen waarin staat dat je ongestraft door België kan gassen, omdat de boetes toch nooit aan zullen komen.

On topic ik kan ook nog wel post verwachten, maar er gaat nog heeeeeel wat water door de kraan wil ik die ooit betalen.
hahaha betalen ? ze mogen verder dromen die kaasvreters
@w211: Schelden Belgen óns nou uit voor kaasvreters!?

Moehahahahahaha
@w211: kaas is toch lekker :)
Goed dat dan geen boetes op mijn naam heb staan.
Zou ik niet blij van worden, moest ik er hebben…
Belgische boetes voor foutparkeren zijn geen boetes, maar retributies. Boetes voor foutparkeren zijn al jaren uit het strafwetboek gehaald.

Retributies kan je trouwens aftrekken van de belastingen. Dus als je beroepsmatig in België komt als Nederlander, kunnen deze boetes (lees retributies) voor foutparkeren zo gedeclareerd worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).