Belgische verkeersboetes vanaf nu fors hoger

Auteur: , 15 Reacties

Cashen in het land van het pokdalige asfalt.

RR

De tarieven voor verkeersboetes bij onze Zuiderburen liggen vanaf vandaag een stukje hoger. De boetebedragen zijn met vijf procent omhoog gekrikt. Dit betekent dat kleine boetes enkele euro’s hoger zijn geworden en prijzige boetes tientallen euro’s duurder.

In België werkt men met een ander systeem dan bij ons in Nederland. Overtredingen worden verdeeld in graden. Het land kent vier graden. Hoe zwaarder de overtreding hoe hoger de graad. Boetes die in de eerste categorie vallen kosten nu geen 53 euro, maar voortaan 58 euro. Boetes in de tweede graad gaan van 110 naar 116 euro, boetes in de derde graad van 165 euro naar 174 euro en boetes in de vierde graad gaan van 450 naar 473 euro. Fietsen zonder licht valt bijvoorbeeld in de eerste categorie. Voor het opzettelijk negeren van een stopteken krijg je een boete uit de vierde categorie. Alle genoemde boetebedragen zijn minimumbedragen. Deze kun dus nog (fors) oplopen.

De ‘voordeligste’ snelheidsovertreding, 10 kilometer harder rijden dan toegestaan, kostte je voorheen 50 euro. Dat kost nu 53 euro. Per extra kilometer per uur te hard komt daar zes euro bij. Voorheen was dit vijf euro.

Fotocredit: een grommende Belgische Range Rover via @kapiteiniglo op Autojunk15 reacties

Er is ook een boete van 375 euro voor rijden met gele nummerplaten. Dus als je toevallig gele platen op je auto hebt kan je België best vermijden. ;-)
@fejjie: En als die gele plaat dan ook nog eens op een ‘kejjefen’ hangt, is het nog meer.
@fejjie: 😂😂😂
via Android app
@fejjie: mooi komt goed uit ik heb zwarte oldtimer platen
Ach, deze prijzen zijn nog lang niet zo crimineel als in ons Nederland.
Wat een enorme stijging!

Eh nee
Wat een lekkere klik-aas titel. 5%..
Toch veel duurder als Duitsland . 15 euro voor tot 10 km te snel in bebouwde kom.
Hebben ze eindelijk budget om hun wegennet eens op te knappen!
@wildewesten: nee want de extra inkomsten zullen elders naartoe gaan… typisch…:-)
Zeker om al die niet te innen boetes van niet-Belgen te compenseren…
De voordeligste overtreding is dan toch op de autostrade. 10km te snel in bebouwde kom of in een schoolomgeving? Dan mag je er enkele graden bijtellen.
Het ergste in België is eigenlijk dat er niemand is om het uit te voeren. Alleen rondom de grote steden is er politie genoeg in alle dorpen is de kans nihil dat je gepakt wordt.
kan je hard op dat asfalt dan ?
Ach is nix. Heb net CHF 750,– voor m’n giechel wegen 66 in een 50-zone (zat ff niet op te letten…)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).