Duizenden boetes op landelijke controledag politie

Auteur: , 37 Reacties

In heel ons land waren diverse verkeersdeelnemers de sigaar.

350Z

Het is goed mogelijk dat je vandaag een groepje agenten hebt gespot. Door heel het land voerde de politie vandaag controles uit. Een Speedmarathon, zoals de politie het noemt. In totaal werden in heel Nederland vandaag meer dan 280.000 voertuigen gecontroleerd. Maar liefst 12.000 automobilisten werden op de bon geslingerd voor te hard rijden.

Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa wordt deze week streng gecontroleerd op snelheidsovertredingen in het kader van de Europese week van de veiligheid. Toevallig werden door deze controle in ons land een stel criminelen betrapt.

Een Audi A6 met Duits kenteken reed langs een controle op de A2 bij Nieuwegein. De auto reed 141 km/u waar 100 is toegestaan en het voertuig werd daarom staande gehouden. Na een check bleek dat de A6 in Duitsland was gestolen. De twee inzittenden waren van Franse afkomst en werden gezocht door de politie.

Ook werden vandaag een aantal snelheidsduivels in de kraag gevat. Zo reed een automobilist 167 km/u op een 80-weg. Meerdere rijbewijzen werden ingevorderd. De politie voerde de controles uit met laserguns, videoauto’s en radar-apparatuur.

Fotocredit: @thomcarspotter via Autojunk.37 reacties

Had dat vanochtend even gemeld!
@gietturbo: voor de veiligheid had ik ook graag van te voren geweten van de “Europese week van de veiligheid”.
@mashell: Je hebt de aanhalingstekens verkeerd geplaatst; Europese week van de “veiligheid”…
@gietturbo: Flitsmeister, kut
@str8six: altijd!
@gietturbo: als je altijd de juiste snelheid aanhoudt hoeft AB ook niets te melden.
@erik2907: Inderdaad!!
Maar waarschijnlijk zijn er mensen die wel eens iets harder rijden, bewust of onbewust (bestwelsnel.nl)… Dan is het toch wel prettig om controles te melden dat ze even moeten uitkijken. Flitsmeister aan en gaan…
Ik rijd bijvoorbeeld regelmatig een tikkeltje harder op de snelweg. Is de weg verder leeg neem ik zelfs risico voor een proces verbaal. Ik kan het zelfs nog erger maken, wanneer het donker is en er is verder helemaal niemand op de weg probeer ik wel eens een top speed run. Da wordt rijbewijs inleveren denk ofnie?
@Homer55: als je de top speed Run maakt met een Citroën 2CV op de snelweg waar je 130 km/u mag hoef je geen rijbewijs in te leveren :-)
Ik heb zelfs 1 politieauto gespot op de a7! Over een traject van 40km!
@peug206: eergisteren stonden ze nog te laseren op de a7 (n7?). Daar waar je Groningen uit rijdt richting drachten maar waar je nog wel honderd mag. Blijkbaar mag 115 ook ;)

Ze controleren ook heel veel in de buurt van Heerenveen en Joure trouwens. Zowel met laser als rijdend. Ook de n31 en de centrale as zijn populair.
via Android app
@lekbak: heel Groningen en Friesland wordt de komende tijd streng in de gaten gehouden. Gro-Drachten-Heerenveen is een traject wat best uitnodigt om harder te rijden.
@autodrop: of om even te whatsappen… waardoor er ongelukken gebeuren… en meer controles komen… en meer op de teller gekeken wordt… en nog meer ongelukken gebeuren…
@lekbak: ze staan ook regelmatig bij julianaplein achter de boarding, en als je groningen uitrijd ook wel eens. Als ze nu eens slim waren gingen ze bij Drachten industrieterrein a7 staan… 100zone waar iedereen met 130 komt aanrijden….
@peug206: Breng ”ze” vooral op gedachten…. You never know who is watching you ;)
@autodrop: inderdaad het alziend oog let nauwlettend op maak je niet druk.
@lekbak: dat punt is een behoorlijk populaire plek voor de lasergun. En dan die groene Transporter af en toe op ring oost of ring west. Altijd even opletten daar haha
Dan ga ik me deze week maar wat beter aan de maximaal toegestane snelheid houden.
Wat een idioot ben je dan ook, gezocht worden door de politie, rijden in een gestolen auto én dan ook nog te hard rijden….
Verder goeie actie, zouden ze vaker moeten doen.
Melden ze dit nu pas….
via Android app
Wat is dat toch een heerlijke Nissan😍
@autodrop: hele dikke nissan inderdaad
hufters, ga boeve vange
@gove:
>hufters, ga boeve vange
Originele meme is origineel…
@gove: wat een heerlijk ruimdenkend en doordacht commentaar, chapeau!
@autodrop: ja inderdaad in een gestolen auto rijden en te hard. Klinkt als een boefje dus goed gedaan.
@gove: wat een toeval, dat hebben ze gedaan.
@gove: hersenloze, ga een opleiding volgen
@rhellema: daar krijg je geen hersens door of van.
12.000 prenten op 280.000+ gecontroleerde voertuigen zou een ‘hitrate’ van ca. 4,25 % inhouden. Lijkt me niet al te extreem, vraag me af in hoeverre dit afwijkt van de dagelijkse praktijk.

@rufctr01
Uiteraard, het officiële motto is “veiligheid”, de feitelijke reden ligt misschien * kuch * wat genuanceerder.
Ach hier in Apeldoorn staan ze al vanaf Februari elke week sws een paar dagen op 3 plekken per dag.. word je niet goed van bah
@casperfcb: klopt ja ben ik ook al is ingereden. Maar in het weekend nergens te zien heb ik het idee.
Als je nu eens je werk structureel goed doet, dan hoef je geen speciale dagen te organiseren om je zwakte op de andere dagen te verbloemen.

Blijkbaar is goed werk zo zeldzaam, dat ze trots zijn dat ze er een paar met een gestolen A6 te pakken hebben…..
@skid: Ja, want het politiewerk bestaat ook alleen maar uit verkeerscontroles doen…ppff zeg dan niks.
Ik reed twee weken geleden zo’n brede controlefuik in. Van voertuigpapieren tot technische staat, van belastingdienst tot RDW. Leuke aanleiding voor mij om de RDW te vragen hoeveel mensen er in mijn auto mogen.
Mijn kenteken vermeldt namelijk – als aantal inzittenden. En – als maximum wagengewicht. En – als maximum geremd gewicht.
Ik heb alleen ontwijkende antwoorden gekregen, zoals ‘dat mag je laten veranderen als je langs gaat bij de RDW’. Het aardige is, dat mijn auto is ingericht met 5 gewone zitplaatsen en twee ‘twijfelaars’: Vlak bankje, krap voor twee, smal voor een. Het komt er dus op neer, dat ik inderdaad tot 9 man aan boord mag hebben.
Ach, volgende week is er de “rijd zo hard als je kunt dag”. Gewoon de kalender in de gaten houden en dan krijgt iedereen z’n dag..
Aan alle gedupeerden: bedankt namens de belastingbetalers! ;-)
Fantastisch dat onze arm der wet zich blijft verlagen tot dit soort fratsen. Ik zou als ik zeggenschap had de boetes weer omhoog gooien. Het wordt tijd dat mensen die zich niet aan de regels houden hiervoor nog zwaarder worden gestraft. Dan houdt het vanzelf wel op.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).