Belgische woning met fraaie exoot in de garage

Auteur: , 48 Reacties

Poaah, mien merk!

Als hobbyauto kun je natuurlijk een Porsche kopen. Wie geen zin heeft om deze standaard weg te benaderen kijkt elders. Een Donkervoort, een oude Peugeot 205 GTI of.. een TVR! In Oud Turnhout, België staat momenteel deze woning te koop. Het pand komt met een fraaie garage.

In de garage staat deze TVR. Als ik het zo zie gaat het om een Chimaera, maar ik kan het mis hebben. En laten we zeker die Volvo PV544 ‘kattenrug’ niet vergeten! De garageruimte is zo groot als een klein appartement in een grote stad. Met een grootte van 70m² kun je er volgens de advertentie op Funda zeker drie auto’s parkeren. De garage staat los van het huis en beschikt over twee poorten die automatisch kunnen worden geopend. Er is een trap naar een bovenverdieping. Deze ruimte kan worden gebruikt als opslag of hobbyruimte.

De totale woonoppervlakte van het huis bedraagt 242 m². Het is niet bijster groot, met drie kamers en één badkamer. Maar ach, meer heb je ook niet nodig. Garages zijn prioriteiten hier, de rest is bijzaak. De Belgische vrijstaande woning staat te koop voor 685.000 euro.

Met dank aan iedereen voor de tips!48 reacties

Best duur voor Belgische begrippen. Ik woon zelf aan de NL kant dicht bij de grens en in het verleden waren de prijsverschillen fors meer. Voor € 685 K kun aan de NL kant ook een aardige vergelijkbare hut kopen.
@ttr6: Eens. Ik woon sinds kort aan de BE kant net over de grens… dit is een redelijk duur huis hier. Kan goedkoper, zelfs met meer ruimte voor je autoverzameling :)
@imarinos: 1 voordeel voor jou… je kunt auto’s kopen zonder die hoge NL klote BPM.
@venividivici: maar in België zijn weer andere dingen k*t.. dus onder aan de streep, het scheelt geen ene hol.
@toyotaprius: Ok, nou ben ik benieuwd wat er in BE dan zoal minder tof is?
@venividivici: koop maar eens privé een Mercedes w212 AMG.. de wegen zijn minder tof, het rij gedrag, de files rond Antwerpen die werkelijk episch kunnen zijn.. de diesel prijs. En zo kan ik nog wel een aantal zaken bedenken, maar zo heeft NL ook zijn negatieve punten. Ik wil graag afsluiten met: “ het gras is niet altijd geel-groener…..”, en dat geldt voor weerszijde.
@toyotaprius:
Een AMG rijden en dan druk maken over de Dieselprijs???
@toyotaprius: De diesel kost hetzelfde als in NL. De benzine is veel goedkoper, dus dat is weer alleen een voordeel.
@povel: de dieselprijs is hoger, scheelt wat. Maar nu tank je hier voor 1,389 en over de grens.. dat is 5 minuten langer in de auto, 1,289. Maar inderdaad e95 is in België aanmerkelijk goedkoper. Elke moment vd dag staan hier ook Nederlanders aan de pomp, wat volkomen logisch is.
@ttr6: best logisch dat je voor t zelfde budget iets vergelijkbaar kan kopen…
@futse: Niet onbelangrijk verschil: Je woont dan wel in NL….
@futse: probeer het nog eens.
@ttr6: joah.. In Drenthe woon je in zo’n keet voor de helft van dat geld. Hatseee.
@ttr6: in de randstad betaal je daar alleen de grond voor
@ttr6: in oud-turnhout is de grond duurder als de omliggende gemeenten, ik veronderstel dat deze woning in “de lint” (serieuze villawijk) staat, hier wonen veel nederlanders en ik denk dat dit het net zo duur maakt
ik weet de prijs/m² niet maar het zijn allemaal dingen die meespelen.
@ttr6: in oud-turnhout is de grond duurder als de omliggende gemeenten, ik veronderstel dat deze woning in “de lint” (serieuze villawijk) staat, hier wonen veel nederlanders en ik denk dat dit het net zo duur maakt
ik weet de prijs/m² niet maar het zijn allemaal dingen die meespelen.
@ttr6: in oud-turnhout is de grond duurder als de omliggende gemeenten, ik veronderstel dat deze woning in “de lint” (serieuze villawijk) staat, hier wonen veel nederlanders en ik denk dat dit het net zo duur maakt
ik weet de prijs/m² niet maar het zijn allemaal dingen die meespelen.
TVR Griffith?
@skinnybmw: Lijkt me ook aannemelijker.
@Dizono: is een Griffith idd, is vrij obvious
Fijn die plavuizen en de woonkamer: kan je daar ook nog wat stallen
Volgens mij van een tandarts, dat soort lampen zie ik 2 keer per jaar.
@porsche928: dat was ook t eerste waar ik aan dacht bij t zien van de verlichting in de garage
Die operatiekamer-lamp in de garage is ook wel handig.
@sportevo: Ja hè? Da’s eigenlijk verrekte slim bedacht. Die dingen zijn heerlijk eenvoudig te verplaatsen en kantelen, dus je kunt altijd prima licht creëren als je aan je klassieker sleutelt. Lijkt mij een stuk fijner werken dan met een zaklampje in je smoel of mijnwerkerslampje op je voorhoofd.
@edge: Ik heb de hele schuur volgehangen met ledlampen (peertjes van de ikea, kost geen drol). Het is net alsof er geen dak op zit, gebruikt alsnog weinig stroom en ik heb nooit last van schaduwen omdat het licht van alle kanten komt. Dat hoofdlampje gebruik ik alleen nog maar als ik elders aan het werk ben.
@lekbak: dat is een goed idee! Beter dan die tl bakken. Ik moet ook nog met de verlichting aan de gang in de garage. Hoe heb je dat gedaan? Met allemaal losse fittingen of complete lampen?
@dwersbongel: Ik heb oude lampen uit een stal gekregen en die wat opgelapt. Dat zijn fittingen met een glazen kap (vergelijkbaar spul koop je nieuw bij de hornbach voor een paar euro). Die heb ik in drie groepen geplaatst. Een groep voor een beetje basis verlichting, een groep die deze lampen aanvult zodat alles echt goed verlicht is en nog een groep bij de werkbank. In totaal zo’n 18 lampen op 60 vierkante meter.
@lekbak: thanks! Zal eens een plan maken.
@Edge: inderdaad, die dingen geven een hoop licht en je kunt er alle kanten mee op maar die tip van @lekbak vind ik ook erg geslaagd.
Zo jammer dat mensen zo leuk geld uitgeven aan huis en autos en dat moeders de vrouw dan zelf het interieur doet
@imaginenl: Dat is al sinds de oertijd. De vrouw is voor het huishouden (ook de inrichting) en zorg en de man voor de jacht, inkomen (zorgen voor een onderkomen) en eten op de plank.
En meneer rijdt dagelijks een A6 zo te zien.
@evdw: makelaar?
@nasty: Oh ja das waar, de huizenmarkt is weer booming dus dan kan het weer :)
Tralies voor de ramen ?
@desjonnies:
Moet wel, je zit daar vlakbij de Nederlandse grens… :p
Het exterieur heeft de uitstraling van een crematorium. Hoe kun je het nu in hemelsnaam een goed idee vinden om dergelijke grijze stenen te gebruiken voor een huis?!

Klein pluspuntje voor de TVR en de vette kolomboor.
@Dizono: en dan ook nog zulke kleine ramen met tralies?
@Dizono: Zeker een dikke kolomboor. Maar waar is dan de rest? Dan wil ik ook een draaibank, fatsoenlijk lasapparaat, zetbank, bandschuurmachine, freestafel, lagerpers, afkortzaag. Meh… Ik houd het wel bij mijn eigen schuurtje. Passen naast die spullen weliswaar geen auto’s meer in, maar motoren gaan prima.
Ik vind het huis nogal saai. Waarschijnlijk van iemand geweest die niets om het huis gaf maar vaker in de garage zat en het huis als vakantiewoning gebruikte. De garage is bijna beter uitgerust dan het huis zelf..

‘on topic’: wie heeft óók de audi gezien? ;)
Is een tvr een exoot?
Als ze nu eens beginnen met het huis wit te verven, poorten, luiken grachtengroen, visgraatparket en de garage wit van binnen dan zijn ze al een heel eind.
Wel leuke klassiekers, die TVR en de Katterug. Niet extreem bijzonder, maar wel bijzonder leuke auto’s om in te rijden.

Jammer dat het huis zo strak is afgewerkt aan de buitenkant, met een wat gemeleerder en ouder uitziende steen en met traditioneel gemaakte kozijnen en luiken zou het een fantastisch leuk plekje geweest zijn.
Voor dit soort architectuur hebben ze de sloopkogel en het vuurpeloton uitgevonden.
@BaRa: Die gedachten heb ik nou bij al die moderne kubistische architectuur wat je overal ziet verrijzen.
@venividivici: Het gaat me niet over “de kleur van het behang”, wel over het gebrek aan ruimtelijke werking. Zo’n lel van een gebouw op zo’n terrein, en dan met zo’n laag plafond werken, drempels voorzien aan de verdiepingshoge ramen, je volledig afsluiten van wat waarschijnlijk de voorkant is waardoor je een konijnenpijpeffect krijgt – enz, enz. Wat de stijl zelf betreft: de historische referenties zijn wat ze zijn, maar zijn niet in proportie. Als je de geschiedenis kopieert, doe het dan goed.
Typisch Belgisch huis. Saai en voorspelbaar. Iedereen wil daar zo een klassiek uitziend monsterhuis met een veel te grote tuin.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).