Bentley Continental GTC V8 S, verpakt als lelijk kunstobject

Auteur: , 21 Reacties

Een kind van drie mocht een ontwerp schetsen.

Althans, dat idee krijg ik bij het zien van deze Continental cabrio. De Bentley is een samenwerking tussen het merk en Peter Blake (163). Dat is een gerimpelde man met een baard en volgens Wikipedia is hij een kunstenaar. Hij heeft onder andere de cover van de lp Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles ontworpen. Zó oud is hij dus.

De Bentley kreeg de typische huisstijl van Blake mee. Een gedeelte van de auto bestaat uit British Racing Green, maar voor het overgrote deel werd gekozen voor een blauw thema. De motorkap met het hartje werd in Continental Yellow gehesen en als finishing touch zien we een roze grille. Supercute. In de hoofdsteunen werd Blake’s naam verweven en het stuurwiel bestaat uit vier kleuren voor het maximale Bassie en Adriaan-effect.

De kleurrijke Conti zal geveild worden tijdens het Goodwood Festival of Speed in juni. De opbrengst zal worden gedoneerd aan Care2Save, een organisatie die zich richt op palliatieve zorg.21 reacties

Doet me denken aan de harlequin uitvoeringen van de Golf en de Polo van weleer. Dat zag er overigens een stuk beter uit.
En die vent gaat thuis stuk van het lachen, dat die gekkies bij Bentley dit accepteren.
@pleiades: De mensen bij Bentley lachen zich sowieso al de ballen uit hun broek. Een model die al jaren meegaat word maar verkocht en verkocht. Af en toe even een nieuwe voorbumper en hopla nieuwe facelift dus verkopen! Dan kan dit er ook nog wel bij.
@viezefreddyw: Kortom, als je wil lachen dan moet je bij Bentley solliciteren.
@berlinetta: Het schijnt dat ze je daar lachend aannemen..
@viezefreddyw: en dan ook lachend ontslaan?
Geef hem dan aan mij in plaats van hem te verpesten
Het heeft wel iets!
@jrsmoke: *niets
Tja, als je er geen zak van af weet lijkt elke vorm van kunst raar. Misschien maar eens inlezen? Rustig, met wikipedia? https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Blake_(artist)
@pomoek: Volgens mij vinden alleen mensen die zichzelf kunstkenner noemen dit mooi.
@berlinetta:

NEE dit is mooi omdat de man de Lp hoes van het Beatles album Sgt Peppers lonely hearts club band heeft ontworpen.
Dat heeft de man ineens op de kaart gezet nadat’íe jarenlang broddelwerk met een prachtig lulverhaal eromheen heeft verkocht.
Och dit is weer iets te gechargeerd van me maar ik ben niet echt onder de indruk, de kleurtjes op deze Bentley zijn wel leuk-ig.

En het is natuurlijk compleet anti-establishment om juist zo’n poenige auto te beschilderen, kijk van een FIAT Panda uit 1991 kijkt niemand op, kickt niemand op.

Zoals ene John Lennon ex-beatle eigenlijk één van de eerste was die zoiets deed en tot persona non grata bij Rolls Royce werd verklaard.

Ik vind het aandachttrekkerij meer niet.

Toen in de zestiger jaren, toen had je echt lef en leidde dit tot een heus schandaal!

http://boitierrouge.com/wp-content/uploads/2014/06/PHANTOM-03.jpg
Ik heb nu al medelijden met Care2Save, dat wordt een magere donatie xD
Haha, dit doet mij denken aan de auto’s van Van ’t Hart Autoverhuur. Die hebben ook een hartje op de motorkap.
Pop-art, ik vind het een lastige stijl. Soms wel het aangluren waard, dan weer totaal niet. Als in dit geval. Maar komaan, wie bedenkt het dan ook om het op een Bentley te doen?! Totaal ongeschikte auto voor deze stijl. Misschien op een MINI ofzo?
@Rob: Of een Daihatsu Cuore.
@potver7:
Dat is natuurlijk niet echt veilingvoer ;-)
Net zo’n forza creatie
Kopen die handel en lekker overspuiten in british racing green.
Voor het maximale Bassie & Adriaan effect mis ik nog de wimpers op de koplampen.
Ik vind het wel gaaf hoor..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).