Bentley Flying Spur op de foto is niet echt

Auteur: , 13 Reacties

Verbaasd? Het is een nieuwe gimmick.

Bentley Flying Spur

Configurators hebben twee doeleinden. De eerste is de meest logische: je wil een auto kopen en een beeld hebben bij alle opties, plus een prijskaartje. De tweede is vermaak, meestal gebruikt door mensen die het toch niet kunnen kopen. Hoe dan ook, des te gelikter de configurator, des te leuker dan niet handiger het systeem werkt voor beide doeleinden. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een aantal digitaal gegenereerde aanzichten, in hoge kwaliteit. Zo ook Bentley, met de Flying Spur. De nieuwe limousine bedient fortuinlijke mensen en die willen natuurlijk het beste van het beste.

Qua configurators is er tegenwoordig een stapje verder dan een paar hoeken. Genesis, maar ook Porsche, pakken nu een geheel 3D-model van de auto waarmee je alles tot in de laatste details kunt bekijken. Een gave nieuwe invalshoek. Echter, Bentley tilt dit idee naar een hoger plan. In plaats van een door de fabrikant aangeleverde digitale studio kun je de Bentley configureren op welke plek je dan maar wil.

Bentley AR

Wat je op het plaatje ziet is dan ook de parkeerplek bij ondergetekende voor de deur. Oké, we betwijfelen of je hier echt mensen mee kunt ‘foppen’, maar daar bedoelt Bentley het ook niet voor. Het 3D-model kan geplaatst worden waar je maar wil. Zodat je je kan inbeelden hoe het zou zijn als zo’n corpulente limousine je oprit komt opfleuren. Hoe het werkt? Via Augmented Reality. Net zoals Virtual Reality een nieuwe techniek om beelden te genereren, maar bij AR gaat het om extra informatie bovenop het echte leven creëren. Zo is de Bentley AR-app gewoon de situatie scannen met je smartphonecamera, waarna de app één geheel maakt van de digitale en echte wereld. Andere voorbeelden van Augmented Reality zijn de wijlen Google Glass én veel herkenbaarder: een head-up display.

Bentley AR

Zoals je hierboven ziet kan je de Flying Spur ook in je vensterbank zetten, alsof het een 1 op 18-model is. Verdere functies van de app zijn dus een basis configuratie, helaas kun je nog niet elke optie los aanvinken. Het gaat puur om het beeld van de auto. Wel kun je dus je telefoon helemaal om de auto heen bewegen, met zelfs de mogelijkheid om naar het interieur af te reizen.

Bentley AR

Met ten slotte iets wat helemaal nog wat werk nodig heeft, al kan de grafische videosterkte ook de schuld zijn van de telefoon. Maar, je kunt ook een stukje rijden met je ‘Augmented’ Bentley! Gassen, remmen, achteruit rijden en sturen (al had ik dat laatste nog niet helemaal onder de knie). Het resultaat van de inspanningen check je hieronder:

Kortom: het is een gimmick, maar het idee is erg tof. En voor toekomstige Flying Spur-eigenaren die een beeld willen hebben van de limousine op hun oprit, werkt het best prima. Ook dagdromen werkt prima, want ondergetekende twijfelt of er ooit op dat plekje een Bentley Flying Spur gaat staan. Zelf spelen met de AR-configurator? De app is nu beschikbaar voor iOS en Android.13 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Mercedes-Benz heeft ook al een tijdje een app met precies dezelfde functionaliteiten😉
Leuk gezicht zo met de reflectie van TL balken in de straat.
Logische zet van Bentley. Binnen het Volkswagen concern hebben ze al eerder een AR app uitgebracht voor de Porsche Mission E concept. Kon je hem ook mooi voor de deur parkeren of door je woonkamer rijden. De techniek en de basis van de app was dus toch al aanwezig. Bentley-sausje eroverheen, Flying Spur model inladen en klaar is Kees.
Nice! Ik schrijf net een stuk over augmented reality. Ik voeg m toe ;-). Met nette vermelding uiteraard..
@olivier420: S/O AB!
Top!

Hopelijk komt er ook nog zoiets voor oude barrels…

Was goed van pas gekomen toen ik dacht dat het wel een goed idee was om een groene Jaguar XJ met truttige lichtmetalen velgen te kopen…

Wat zag dat ding er sjiek uit op een bedje van authentieke bakstenen straatklinkers, afgemaakt met een dressing van jaren ’30 woningen en op het bord geflankeerd door een modernere XJ en mijn eigen S-type…

Maar hoe smaakvol dit Engelse wonder van techniek er aldaar uitzag, zo lelijk was hij toen ik hem thuis op de oprit had staan. Het leek gewoon een oud voddig hok dat al zijn glorie was verloren. Gelukkig was het net zo’n mooie week als nu en straalde de Jag aan alle kanten op de foto’s die ik voor Marktplaats had gemaakt met op de achtergrond een kasteel en op de kasseien een mooie compositie van net gevallen bladeren in mooie herfsttinten. Binnen een week was ik gelukkig van dat hok af.

Sindsdien neem ik als ik een auto op het oog heb gewoon hem eerst mee naar huis. Maar zo’n configurator zou ideaal zijn als de nieuwe aanwinst aan de andere kant van het land staat en even mee naar huis nemen niet gaat.
Allemaal leuk en aardig deze soort speeltjes, maar het kan dus óók betekenen dat je er misbruik van kunt maken en er iemand vreselijk mee in de luren kunt gaan leggen. Zo zou je bijv. de auto van een (vermeende) crimineel, die je te grazen wilt nemen, zo maar op een plaats delict kunnen plaatsen. Of, als je vrouw je wil verwijten dat je een hoerenloper bent, je auto plaatsen op het discrete parkeerterrein van een sexclub.
@9000cse: misschien dat het model (geforceerd) niet helemaal fotorealistisch is gemaakt. Als je deze auto op een plaats delict zou plaatsen, zou ik wel zien dat het niet om een echte auto gaat. Bovendien is dat de reden dat dergelijk beeldmateriaal vaak niet als officieel bewijsmateriaal telt. Zo mag je ook geen YouTube-beelden bij de politie indienen als officieel bewijs (behalve als je de rauwe beelden hebt) omdat dingen tegenwoordig zo makkelijk bewerkt kunnen worden.
Ja allemaal leuk, maar als ik dit voor mijn deur in Overvecht probeer dan wordt ‘ie nog virtueel gestolen..
Head up display is meer projectie. AR is wel iets meer. Dat houdt ook rekening met schaal, kleur en licht(inval).

Die insecten-app van AH van Freek was wel AR.
BMW had dit 2 jaar terug of zo al voor de i8.
Lego kan dit ook al…
Inspirerend idee. Iets met vrouwen en een bed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).