Bentley komt met vierdeurs coupe in 2018

Auteur: , 23 Reacties

Een concurrent voor de Mercedes CLS63 AMG en BMW M6 Gran Coupe zou Bentley moeten helpen aan een stukje extra marktaandeel. In 2018 zou de vierdeurs coupe rond moeten rijden.

Impressie Bentley vierdeurs coupe

Na de destijds nogal schokkende aankondiging van de Bentley SUV die in 2015 op de markt gaat komen, bereiken ons nu signalen dat er een vierdeurs coupé in de maak is die onder de huidige modellijn gepositioneerd gaat worden. Deze auto zou moeten gaan concurreren met de CLS63 AMG en de M6 Gran Coupe.

De auto zou ongeveer 4,8 meter lang worden, net zo groot als de Continental GT maar dan dus met twee extra deuren. De nieuwe Bentley zou gebouwd moeten worden op het MSB platform, hetzelfde platform waar ook de nieuwe Panamera in 2015 op komt te staan. Porsche zal ook de nieuwe generatie V-motoren ontwikkelen voor de Volkswagen groep, waarbij verwacht wordt dat dat voor Bentley een 3.0 V6 en een daarvan afgeleide 4.0 V8 zal opleveren. De MSB structuur geeft daarnaast de mogelijkheid om zowel achterwiel- als vierwielaangedreven versies te realiseren. De MSB structuur zou in de toekomst ook als basis kunnen gaan dienen voor de Mulsanne, Azure, Brooklands en Contintal GT III. die laatste zou door het gebruik van dit nieuwe platform tot 450 kilogram (!) lichter moeten kunnen worden.

Wilt u een ultiem horrorscenario? Het MSB platform biedt plaats aan een enorm brede range motoren, van W12 tot viercilinders. Kunt u zich er iets bij voorstellen, een viercilinder Bentley? Wij ook niet en het zal voorlopig ook niet gebeuren maar toch, het idee… Een naam voor de nieuwe vierdeurs coupé wordt nog niet genoemd, hebben jullie ideeën?23 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dit hebben ze toch al!
Wordt dus gewoon een Flying Spur waar een olifant op is gaan zitten en met een hoger prijskaartje. VAG is weer aan het uitmelken geslagen.
@berlinetta: net zo als Porsche met de 911, Bugatti met de veyron, lambo met de gallardo etc etc maar allemaal willen we dolgraag zo’n bak voor de deur hebben staan. Wees is eerlijk
@mightymike: je vergeet Audi die een A4 hatchback maakt die vervolgens A5 noemt, flink duurder maakt dan de A4 sedan en toch de droom is van elke accountmanager.
De achterkant mag dan wel wat schuiner aflopen als hij met de Mercedes CLS wil concurreren.
@rits10: Bij de achterkant van een CLS lijkt het net alsof er een olifant op ligt.
@bsxc2: dat is waar:-)
@rits10: Als hij wil concurreren met een rijdende schildpad wel.
Mooie MS Paint impressie. Kijk mam, ik kan op een foto een driehoekje in de autokleur op de achterkant maken waardoor hij op een coupé lijkt (???).
@HDM: zeg, ik heb toch zeker 3 minuten zitten zwoegen in Photoshop om een Flying Spur te voorzien van een Continental GT neus en kont. Een beetje respect! ;)
@CasperH: Doet niks onder voor al die 9000pk Adobe tjoeners hoor. Sterker nog, als je niks gezegd had…
@CasperH: Ik heb even met je mee gedaan, maar dan gewoon de Continental GT van wat extra deuren en een iets andere kofferbaklijn voorzien ;) Zonder Flying Spur invloegen dus…

http://i1235.photobucket.com/albums/ff431/Griffendahl/Photoshop/2013-Bentley-continental-gt-speed-4-door-side_zps95e3f26a.jpg
Ik kan persoonlijk niet wachten op een sedan met 2 deuren. Een station met alleen drie portieren rechts lijkt me ook wel wat…
@C6_R: 2dr Sedan is er toch al? Meen te herinneren dat een aantal US fabrikanten hun modellen zo noemde in de 70-80ties (Chevy Monte Carlo, Caddy Seville etc) En heeft Mini geen 3drs aan 1 kant in de Clubman?
@E34M5Touring: Could be, maar is er al een convertible zonder cabriodak? Dat is waar deze wereld op zit te wachten!
@C6_R: KTM X-Bow en consorten :) Ik zou inzetten op een 7 persoons Shooting brake (break mag ook) MPV met zijwielaandrijving. IT’S THE FUTURE!!!
@C6_R: Jazeker: Fiat 500C, DS3 ‘Cabrio’…
Lekker op tijd ook, 2018. Daarbij lijkt dit meer gewoon een sedan dan een 4-deurs coupe.
Dacht even dat het een vervormde A8 is, of heb ik hier correct gedacht?
@handschoen: neen. Zie ook mijn eerdere comment.
Ach, een vierpitter als basismotorisering in een Bentley is helemaal zo’n raar idee niet. Over een paar jaar liggen er in de ultracompacts ééncylindermotoren, middenklassers kun je dan alleen krijgen met twee- of driecylinders. Met een viercylinder motor ben je dan al een hele heer, een milieuvandaal die er persoonlijk voor zorgt dat de CO2-emissierechten van Nederland overschreden gaan worden.
Maak hem helemaal elektrisch! 400pk elektromotoren en 1200nm. Binnen 30min 80% geladen, range van 700km en 4×4 aandrijving. Zonnepanelen in het dak verwerkt( Niemand kijkt er toch ooit op).Er is toch niemand die gaat gooie en smijten met zo’n bak, bijna iedereen rijd er ontspannen mee. En heb je nog iets unieks!
Ik ben benieuwd. Die moet dan wel een stuk sportiever zijn dan de Flying Spur. Anders krijg je nog ermee te maken dat de 4 deurs coupé de verkoop van de Flying Spur in de weg zit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).